czasie kroję pierś z kurczaka w kostkę, doprawiam i smażę na patelni. Następnie robię sos. Wszystkie potrzebne składniki miksuję aż otrzymam gładką konsystencję. Po 30 minutach smażę naleśniki na dobrze rozgrzanej i posmarowanej oliwą patelni. Placki smażę dość długo na małym ogniu, ponieważ mogą się rozrywać przy przekręcaniu i ciężko odchodzić
Życie na widelcuTe placuszki polecam podać z sosem tzatziki - smakują rewelacyjnie!Składniki (na ok. 10 sztuk):1 cukinia (u mnie 300 g)4 ziemniaki1 mała cebulka2 jajka4 łyżki
Kuchnia domowa Aniodsączamy na ręcznikach papierowych. Jeśli chcemy uzyskać kształty kwiatków należy skorzystać z gotowej metalowej formy (ok. 1-1,5 łyżki ciasta na jeden placek) i następnie małym kieliszkiem wycinąć kółko w środku każdego placuszka.Przepis na sos:Brzoskwinie obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy do garnuszka, dodajemy wody, cukru i cynamonu i podsmażamy przez ok. 15minut na średnim
Emcia Pichciczosnku kilka kropel soku z cytryny Gdy brokuł wystygnie mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy mąkę, aby uzyskać konsystencję podobną do placków ziemniaczanych. Ostatecznie doprawiamy i smażymy po 2 min z każdej strony. Placuszki smakują super z sosem czosnkowym. Smacznego
Kuchnia moimi oczamicząstki w blenderze dobrze zmiksować w misce zmiksowane ziemniaki dobrze wymieszać z mąką, jajkiem, jarzynką kucharka, pieprzem na gorącym oleju smażyć placki na rumiano z obu stron usmażone kłaść na ręczniku papierowym dla wchłonięcia oleju podać z sosem sałatkowym "włoskim" Prymat z mojego przepisu TUTAJ ......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękurczakiem i szparagami krem mus z białych szparagów mini tarty ze szparagami naleśnikowy duet napoleonka z zielonymi szparagami omlet ze szparagami placki szparagowe polędwiczki wieprzowe ze szparagami i smardzami sałatka ze szparagów z jakami przepiórczymi i sosem z mango sałatka ze szparagów z pitahayą i orzechami sałatka z kaczka i szparagami sałatka z wędzonego łososia ze szparagami
królestwo garówzdjęciu) Każdą część formujemy w kulkę i rozwałkujemy na oprószonej mąką stolnicy na placki o grubości ok. 1 cm. Każdy placek ciasta obsmarowujemy lekko oliwą i nacieramy rozkrojonym czosnkiem. Następnie smarujemy dość grubą warstwą sosu pomidorowego i układamy na nim dostępne składniki, w moim przypadku: oliwki, kukurydzę, świeże zioła i posypujemy startą mozarellą lub/i serem żółtym pokrojonym w paski
Symfonia SmakówSkładniki:1 woreczek kaszy gryczanej3 średnie ziemniakijajkosól, pieprzolej rzepakowy RAPSO do smażeniaWykonanie:Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu.Ziemniaki obieramy ze skóry, trzemy na tarce o dużych
kolorowotorcikowoskład wchodzą chrupiące, złociste polędwiczki z kurczaka, świeże pomidory, sałata lodowa, a całość otula majonezowy sos. Twistera możemy przygotować w wersji domowej - jest równie smaczny co ten zakupiony w KFC i mamy pewność, że wiemy co jemy.Domowy Twister jak z KFC - Składniki:ok. 6 placków tortilla (kupionych lub z tego przepisu)sałata lodowa + ozdobna - do dekoracji (opcjonalnie)ok. 2 duże(...)tortowejok. 75 ml mlekaszczypta solichili w proszku (pieprz cayenne)pieprzolej do smażenia Domowy Twister jak z KFC - Sposób przygotowania:Sałatę lodową kroimy na na niewielkie kawałki, pomidory w kostkę.Sos majonezowy:Śmietanę i majonez dokładnie mieszamy ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem (możemy również dodać czosnek w proszku oraz inne przyprawy według uznania lub pozostać przy wersji klasycznej)Stripsy:Piersi
Słodka StronaPomysł na placki podsunęła mi Ola, która znalazła go na blogu Smakokosa :) Wypróbowałam i mogę z czystym sumieniem polecić :) Bardzo smaczne, aczkolwiek już na wstępie zmieniłam z deka recepturę przede wszystkim na fakt ilościowy placuszków oraz własne kubki smakowe :) Placuszki są zdrowe, pieczone, więc bez dodatku tłuszczu :) Myślę, że opcja smażona byłaby smaczniejsza jeszcze dla podniebienia, ale w wersji(...)misce wymieszać jajka, mąkę, proszek do pieczenia, pokruszony ser twarogowy. Brokuły pokroić drobno i dodać do wcześniej przygotowanej masy. Przyprawić. Placki formułować na blaszce i piec w 180*C przez ok 30 minut. Połączyć składniki sosu. Na ciepło najlepsze
ChilliJemyBędziemy potrzebować ; 5 dag świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru ½ szklanki letniej wody 3 szklanki mąki 3 łyżki oleju 1i ½ łyżeczki soli Sos pomidorowy: 3 łyżki przecieru pomidorowego, 1 łyżka oliwy, 2 rozgniecione ząbki czosnku, sól, pieprz, zioła wg.upodobań Przepis podaje na cienkie ciasto, składniki wystarczają na 3 pizza o średnicy 25-30 cm. Rozcieramy drożdże z cukrem(...)wyrośnięcia. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól, olej, wyrośnięte drożdże, zagniatamy, dzielimy na trzy części, formujemy kule i w rękach wyrabiamy okrągłe placki. Na papier do pieczenia dajemy troszkę oleju i kładziemy pizzę. Ciasto smarujemy sosem pomidorowym…a co do nadzienia to już sprawa każdego z nas …u nas podstawą jest dobry ser. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 200-220 stopni
Apetyczna babeczkamożna jednoznacznie stwierdzić: które lepsze? Każdy z nich z osobna zachwyca. 2 duże ziemniaki pół selera dużego spory burak 2 jajka Sos: jogurt gesty drobno posiekany koperek ząbek czosnku sok z cytryny skórka z cytryny olej do smażenia W malakserze lub na tarce o dużych oczkach ścieramy ziemniaki, odcedzamy wodę(...)selerem i z burakiem. Do każdej z misek wbijamy jajko i mieszamy z solą i pieprzem. Smażymy na patelni najpierw placki z selerem, potem z burakami. Osdaczamy z nadmiaru tłuszczu. Cudownie smakują z sosem jogurtowym
AZgotuj!pizzę z tego ciasta? Wyrośnięte ciasto wałkujemy na placek o średnicy 15-20 cm i grubości 3-5 mm. Boki robimy lekko grubsze. Placek przekładamy na blachę do pieczenia. Po tym powierzchnię pizzy smarujemy sosem i na nim umieszczamy ulubione dodatki. Pizzę pieczemy w rozgrzanym na 250-270 stopni piekarniku (max) przez ok. 7-9 min, aż brzegi pizzy
Kuchnia Łukaszamusi być jednolita masa . Wystarczy że trochę kasza będzie rozdrobniona. Jeśli potrzeba doprawić . - Rozgrzać patelnię , kłaść łyżką masę , uformować cienkie placki ( urosną) . Smażyć na brązowy kolor z każdej strony. Podawać z sosem pieczarkowym , grzybowym ,gulaszowym lub z serkiem na ostro
Eli Gotowaniestanowczo za dużo) dodać jajko, sól, proszek do pieczenia i mąkę, dokładnie wymieszać. Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu, kłaść po 2-3 łyżki na placek. Można podawać z cukrem na słodko lub na wytrawnie z sosem pieczarkowym lub na wzór "niedźwiedziego jadła" z gulaszem wieprzowym i startym, żółtym serem. Smacznego
Przepysznik - BLW i nie tylko