cukinią i kalafiorem z dodatkiem czosnku, cebuli i bazylii Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem i chrupiącymi warzywami z natką pietruszki Sałatka z kaszy gryczanej z kukurydzą i kalafiorem Tagliatelle z mieloną wieprzowiną i brokułami w sosie z serem pecorino Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Zielone babeczki z pecorino
Moja smaczna kuchniapieczarka... na końcu doprawiamy solą i pieprzem. Grillujemy po 8-9 minut z każdej strony, tak długo aż kurczak nie będzie surowy. Czas na dip Składniki: 3 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu kilka listków świeżej mięty i bazylii dwie krople sosu cajun Miętę i bazylię drobno siekamy. Mieszamy z majonezem, ketchupem i sosem cajun. Gotowe A teraz drink
Mango Papajagarów. 5 godzin gotowania, siekania, krojenia, mieszania, duszenia, doprawiania …….. W końcu przyszła pora na degustację. Pęczotto z kurczakiem było przepyszne. Pieczony halibut też pieścił moje kubki smakowe. Wołowina z kuskusem – smakowało ! A desery – mrożony deser chałwowy i lody z sosem piwnym – REWELACJA ! Wieczorem kolejne warsztaty – winne. Jerzy Sobieniak przekazał wiele praktycznych rad, wskazówek i uwag, jak wybierać
kolorowotorcikowoodchudziłam tradycyjne gołąbki, zamieniłam na lżejsze mięso karkówkę oraz biały ryż na brązowy. I podałam bez żadnych ciężkich sosów. Bardzo nam smakowały. To dobry pomysł na dietetyczny obiad. Polecam spróbować tej wersji! Składniki : * główka młodej kapusty * dwa podwójne filety z kurczaka * 2 woreczki brązowego ryżu * cebula * sól, świeżo mielony pieprz, ulubione zioła Przygotowanie : Kapustę sparzyć. Mięso zmielić, dodać na pół
Magiczne Życie Martychodzi tylko o walory smakowe, ale również estetyczne - risotto zabarwione czerwonym winem nie wygląda apetycznie. Jeśli więc przygotowujemy kurczaka, indyka, ryby, owoce morza czy wspomniane risotto, lepiej użyć wina białego. Czerwone mięso, dziczyzna i wszystko, co podaje się w ciemnych sosach możemy podlać winem czerwonym. Do wszelkich potraw jednogarnkowych wino można po prostu dolać pod koniec gotowania, dla podkręcenia smaku
Mechanik w kuchniPost Sałatka z tortellini, szynką, papryką, ogórkiem i kukurydzą pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojeutemperować delikatnym. Do czegoś twardego dodać coś miękkiego. Zamknąć i podkręcić smak tych kontrastów sosem – na przykład na bazie winegretu. Ta sałatka to połączenie idealne. Spróbujcie! Można zjeść ją samą, można użyć jej jako dodatku do grillowanego mięsa. Będzie pyszna z pokrojoną w plastry piersią kurczaka , np. z pieczoną w prosty i unikalny sposób jak w tym przepisie . Nie jest(...)grubości plasterki. Pomidory parzymy, następnie hartujemy zimną wodą i obieramy ze skórki. Grubo ale równo kroimy, pozbywając się pestek. Śliwki myjemy, kroimy na połowy i wyrzucamy pestki. Składniki sosu mieszamy ze sobą w kolejności podanej na liście składników, na koniec powoli wlewając cienką stróżką oliwę do połączenia i zemulgowania składników lub prościej – umieszczamy wszystkie składniki w blenderze i miksujemy
Karo in the Kitchenplus. Po przebiciu widelcem wierzchu, uderza nas bardzo przyjemny zapach, a maczanie ciasta w sosie to wartość dodatkowa :) Polecam. Składniki: Ciasto: 100 g zimnego masła 140 g mąki pszennej 2 łyżki kwaśnej śmietany (np. 18%) szczypta soli Nadzienie: 200 g filetu z piersi kurczaka 1/2 l bulionu 200 g marchewki z groszkiem (u mnie mrożone) 1 mała cebula 1 ząbek
zadanie-gotowanieciasta lub babeczek. Do wykonania curry użyłam dyni w zalewie słodko-kwaśnej, jednak spokojnie możecie użyć świeżego warzywa. Curry z dynią kurczakiem Składniki: 2 piersi z kurczaka 1/2 małej papryki czerwonej ½ małej papryki zielonej 200 g dyni w zalewie słodko-kwaśnej (do kupienia w Lidlu) lub ewentualnie świeża dynia 1 mała cukinia 200 ml mleka kokosowego(...)sos wyjdzie za rzadki) masło lub oliwa z oliwek do smażenia Marynata: sok z 1/2 limonki lub cytryny 3 łyżeczki mieszanka przypraw garam masala (ja używam przyprawy Bombay Masala z Kotani)* Lub własna mieszanka przypraw: 1/3 łyżeczki kurkumy około 4 rozgniecione ziarna kolendry 3 rozgniecione goździki 1/3 łyżeczki imbiru 2 łyżeczki przyprawy curry 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne Przygotowanie: Kurczaka kroimy
Mania Gotowaniapraskę, listki szpinaku odrywamy od ogonków i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy kurczaka, czosnek, sól, pieprz i dusimy pod przykryciem do miękkości. Następnie dodajemy szpinak, mieszamy żeby połączył się z tłuszczem i dolewamy śmietanę. Doprowadzamy do wrzenia i zestawiamy z palnika. Tak przygotowany sos podajemy z ugotowanym makaronem
Czary - gary w kuchniPonownie pomieszamy w garach kuchni tajskiej. Aby wzbogacić ryż jaśminowy po tajsku przygotujemy udka z kurczaka po tajsku. Całe bogactwo smaku zawarte jest w marynacie. Składniki: - ok. 2 kg udek bez skóry (8 szt.) Marynata: - 5 łyżek oleju sezamowego - 5 łyżek sosu sojowego - 2 łyżki sosu ostrygowego - 1,5 łyżeczki trawy cytrynowej - sok z limonki - 2 łyżeczki nasion kolendry(...)wyłączonym piekarniku. Upieczone udka podajemy z ryżem jaśminowym po tajsku , albo – z czym kto lubi. Danie nie wymaga specjalnych umiejętności. Marynata i piekarnik zrobią… prawie wszystko. Udka z kurczaka po tajsku to potrawa dla tych co lubią wyraźne i ostre smaki. Mięso jest kruche, delikatne i soczyste. Podane z ryżem i ulubioną surówką, np. z pora, będzie wspaniałym obiadem
mojewypiekiinietylkoNigdy wcześniej nie przygotowywałem w ten sposób tej przystawki. Roladki z hummusem to bardzo ciekawa propozycja na przystawkę na każde przyjęcie. Przy okazji jak będziecie ją
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kurczaka lub indyka. Nie trzeba mięsa drobiowego wcześniej podsmażać – upiecze się w piekarniku. Nie trzeba tez dodawać ciężkostrawnego sera. Dzięki takim zabiegom pieczona papryka nafaszerowana mięsem z kurczaka i brązowym ryżem może być świetnym pomysłem na szybki obiad lub lekką, dietetyczną kolację. Wykonanie W osolonej wodzie ugotuj ryż według przepisu podanego na opakowaniu. Pozwól mu przestygnąć. Czosnek przeciśnij przez(...)naczynia żaroodpornego możesz wlać passatę pomidorową – będzie lekką wersją sosu. Ustaw papryki w naczyniu żaroodpornym i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 40 min. Podaj na sałacie prosto z piekarnika i jedz na zdrowie ; ) Składniki 2 duże czerwone lub żółte papryki filet z piersi kurczaka lub ½ kg mięsa z indyka (jeśli kupicie mielone zmielcie sami lub zwróćcie
Eat me! Fit me!Salsa z mango będzie idealnym dodatkiem do grillowanyh mięs, na przykład do kurczaka czy wieprzowiny, często podaję ją także do krewetek czy do ryb. Ostatnio była
Kulinarne przygody GatityZapraszam na chińszczyznę, makaron chow mein. Chiński smażony makaron chow mein z kurczakiem i warzywami to szybkie danie typu stir-fry z jednej patelni, a właściwie
codojedzenia