solą, pieprzem, ewentualnie przyprawą do kurczaka, marynujemy ok. 1/2 h w lodówce. Rozgrzewamy oliwę na patelni i smażymy kawałki kurczaka na dość mocnym ogniu, ale nie więcej niż 2-3 minuty. Następnie zmniejszamy ogień, dokładamy chutney, chwilę przesmażamy, żeby sos pokrył wszystkie kawałki, wlewamy śmietankę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, płatkami chili i octem winnym. Przekładamy do cazuelas lub większych
Kuchnia Prezydentowejprzyrządzić wersję zdrowszą i przy okazji kolorową dzięki wykorzystaniu sezonowych warzyw. Do tego dania możecie też wykorzystać piersi z kurczaka albo mix (uwaga: piersi upieką się dużo szybciej). Mięso doprawiłam i upiekłam w piekarniku polewając od czasu do czasu sosem żeby nie było suche. Całość podałam z kaszą kuskus wymieszaną z świeżymi warzywami i podprażonymi ziarnami słonecznika. Pycha
Milion Smakówprzemian warzywa i mięso z udek kurczaka. Najlepiej, aby każdy szaszłyk rozpoczynał się i kończył kawałkiem mięsa z kurczaka. Przygotowane szaszłyki umieścić na grillu. Smażyć do momentu, aż mięso zmieni kolor, a warzywa się przypieką. Podawać z ulubionym sosem
UgotowaćUwielbiam grzyby i generalnie smakują mi we wszystkich wytrawnych potrawach, najbardziej chyba sosach, choć zupa grzybowa również należy do moich faworytów. Zrobiona na rosole jest wyborna, zatem polecam. Składniki: 1 korpus z kurczaka ( u mnie 500 g) 1 duża marchewka 1 nieduży por 2 nieduże ziemniaki garść suszonych podgrzybków 350 g pieczarek garść mrożonego koperku 2-3 ząbki
Gosia gotujeSkładniki: na 4 porcje 2-3 filety z kurczaka 2 czerwone papryki 2 pomidory 200 ml śmietany 18 lub 30% 1 ząbek czosnku sól pieprz
Luźna Kuchnialiście oregano 6, pietruszka, 5 ząbków czosnku, imbir, sok z cytryny, przyprawy do kurczaka) - całość blendujemy. Odstawiamy zamarynowanego kurczaka na godzinę do lodówki. Po tym czasie mięso wrzucamy na dobrze rozgrzaną patelnię i smażymy. Jajka gotujemy na twardo. Sos do sałatki ( jogurt, majonez, maślanka, czosnek, pieprz i bazylia) - blendujemy Ser camembert kroimy na kawałki i grillujemy około 4 minuty. Cukinię
ClauditteMissCookingchwilę głód jednak da o sobie znać, wtedy najczęściej na stole ląduje mieszanka na bazie sałat, bakalii, owoców i sosu vinaigrette. Zmienia się zaledwie kilka składników. Zawsze są też grzanki lub bruschetty. Jest dużo, lekko, kolorowo i smacznie. Piersi kurczaka można pokroić i ułożyć na sałacie jeszcze gorące, ale równie dobrze smakują na zimno. Czytaj więcej
bistro mamaProste i smaczne szaszłyki z polędwiczek drobiowych marynowanych w kozim jogurcie z przyprawami, podane z ogórkową raitą. Danie jest przykładem tego, że niewielkim nakładem pracy można
Oryginalny smakkurki :) W tym roku pierwszy raz zrobiłam krem z kurek (wcześniej albo je marynowałam , albo robiłam kurki w sosie śmietanowym ) i wiecie co... zupka wyszła przepyszna:D Składniki: 300 g kurek, 2 litry wody, 1 włoszczyzna, 1 nóżka kurczaka, 2 łyżki masła, 1 cebula, 2 łyżki mąki pszennej, płatki migdałowe, pieprz kolorowy, sól morska. Polecam też zupy krem
Aga w kuchniUwielbiam szybkie, dobre i zdrowe jedzonko... mniam Takie danie dla dwóch osób można przygotować w czasie 18 min ( czyli w czasie gotowania się makaronu) Co jest
Niezły Młynekgóry dziękuję. Wykonanie Udka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. W głębokiej patelni rozgrzać olej i podsmażyć udka kurczaka z obu stron na brązowy kolor. Cebulę posiekać i dodać do udek pod koniec smażenia. W osobnym naczyniu przygotować sos – wymieszać ze sobą piwo, miód, musztardę, pieprz cayenne i kminek. Tak wymieszane składniki wlać do patelni z udkami. Gdy całość się
Świat Smakuwystudziłam. Tuńczyka odcedziłam z zalewy i rozdrobniłam. Na wystudzony spód nałożyłam kolejno szpinak, tuńczyka, kukurydzę. Całość zalałam ciepłym sosem beszamelowym i zapiekłam przez 15-20 min. w 180st. do zarumienienia. -------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------ Powiązane posty: Pizza wiejska vs kebab Quiche z kurczakiem i brukselką
bastalenaoliwy z oliwek * ulubiony ugotowany makaron * cukinia * czerwona papryka * świeżo mielony pieprz * oregano Przygotowanie : Zamarynować dzień wcześniej kurczaka tak jak lubimy.Usmażyć na oliwie z wyciśniętym ząbkiem czosnku. Wrzucić cukinie i paprykę. Wyłożyć na makaron.Polać powstałym sosem z duszenia kurczaka.Posypać oregano oraz świeżym pieprzem
Magiczne Życie Martyroladki podałam z zapiekanymi młodymi ziemniaczkami i pomidorami. ROLADKI DROBIOWE ZE SZPARAGAMI (składniki na 4 porcje) - 3 piersi z kurczaka - pęczek białych szparagów - serek homogenizowany naturalny - sól, pieprz Marynata do mięsa: - 2 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżka ciemnego sosu sojowego - łyżeczka soku z cytryny - łyżeczka musztardy - oregano, bazylia - ząbek czosnku Normal 0 false false false CS JA X-NONE
Zgrabne Gotowaniekuchnia orientalna jest lekkostrawna i bardzo zdrowa. Kurczak z brązowym makaronem i kiełkami fasoli mung Składniki: · podwójny filet z kurczaka · 300 g makaronu pełnoziarnistego · 200 g żółtej fasoli(...)kiełków fasolki mung · 2 łyżki octu balsamicznego · 4 łyżki sosu sojowego · curry · przyprawy mielone: curry, imbir, papryka ostra i słodka, pieprz, sól
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała