listopadowym numerze dwumiesięcznika Harmonia. Polecamy! Przepis jest tutaj. Siódme miejsce należy do kotlecików mielonych przygotowywanych na parze z dodatkiem sosu pomidorowego. Dietetyczne, zdrowe i pyszne danie, idealne dla małych smakoszy. Przepis znajdziecie tutaj. Na szóstym miejscu wylądował generał kurczak. Fajny przepis na pieczonego kurczaka nadzianego na butelce piwa. Smacznie i prosto, tak jak lubimy. Po przepis zapraszamy tutaj. Miejsce piąte
Kolizje Smakówkarolakulinarnie.blogspot.com/2016/04/restauracja-india-masala-w-krakowie.html Zamówiliśmy: Curry z baraniną i ryżem basmati Saag (tradycyjny indyjski sos szpinakowo - śmietanowy) z baraniną Masala (popularny indyjski sos na bazie gęstej pasty ze świeżych pomidorów, cebuli, imbiru, czosnku i chilli) z grillowaną baraniną Masala z grillowanym kurczakiem Pieczywo indyjskie Restauracja świetna. Bardzo klimatyczne miejsce. Miła i szybka obsługa, a jedzenie jak przystało na kuchnię indyjską niezwykle aromatyczne
Karola gotujesmakowało! Ja natomiast uwielbiam wszystko co jednogarnkowe, a wszelakie risotta w szczególności :) Składniki: 300g fileta z piersi kurczaka 200g ryżu arborio 1 por 2 ząbki czosnku 1/2 czerwonej papryki mała puszka kukurydzy (200g) puszka pomidorów w sosie własnym bulion słodka papryka sól pieprz Wykonanie: Filet kroimy w podłużne paseczki. Posypujemy solą, pieprzem, słodką papryką. Podsmażamy na rozgrzanym
Walijskie PichcenieOrientalny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu Składniki ugotowane udka z kurczaka 2 szt pieczarki 3-4 szt papryka czerwona 1/2 szt cebula dymka 2 szt bambus pędy 1/2 słoika sos … Czytaj dalej Potrawka orientalna z gotowanym mięsem
czarrna od kuchnizebrał nadmiar tłuszczu. Upieczonego kurczaka posypujemy usmażonym bekonem i orzeszkami ziemnymi. UWAGI: piersi kurczaka możemy zamienić na dowolną inną część kurczaka. Banany można skropić sokiem z cytryny jeżeli nie chcemy aby szybko zrobiły się ciemne. Pastę curry można zastąpić sosem chilli
Mohiellajabłkowy oregano bazylia sól pieprz Piersi z kurczaka umyłam i pokroiłam na połówki. Warzywa obrałam, umyłam, pokroiłam i razem z kurczakiem przełożyłam do parowaru. Fasolkę warto położyć na samym dole w parowarze, ponieważ gotuje się najdłużej. Warzywa podałam z sosem. Sos: Oliwa+ocet jabłkowy+zioła+przyprawy
nietadietaprażę na suchej patelni. Mandarynki obieram i kroję w plasterki. 2. Sałaty płuczę i rozdrabniam. Do sałaty dodaję kurczaka, pestki dyni oraz mandarynki. Delikatnie mieszam. 3. Jogurt naturalny mieszam z sokiem z cytryny, cukrem oraz przyprawami. Przygotowanym sosem polewam sałatkę
Tradycyjna kuchnia Kasipaprykę , mieszanki przypraw , cebulę i ziemniaki , smażymy krótką chwilę , mieszając żeby się nie przypaliło ( około 5-6 minut ) . Następnie dorzucamy kurczaka, solimy , zmniejszamy ogień , przykrywamy pokrywką i dusimy , co jakiś czas mieszając około 30-40 minut . Po tym czasie sos powinien być gęsty i pyszny . Podajemy z chlebkiem pita lub samodzielnie , udekorowane kolendrą lub pietruszką . Można zrobić to danie dzień
Ogrodnik w podróżybędzie świetne dla osób, które lubią lekkostrawne posiłki. Składniki na porcję dla 3-4 osób: 1 podwójna pierś z kurczaka (ok. 0,7 kg) 250 g fasolki szparagowej zielonej 3 średniej wielkości marchewki 2 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz oliwa z oliwek jasny sezam do dekoracji Piersi umyć, osuszyć, pociąć
Ugotowaćzawsze chęć na buraka! Ugotuj kaszę według instrukcji na opakowaniu. Cebulkę pokrój drobno, podsmaż na oliwie. Pokrój w malutkie kawałki kurczaka, dodaj do cebulki. Podsmaż. Potem pokrój pieczarki w plasterki i dodaj do całości. Posól i dosmacz pieprzem. Dodaj sosu pomidorowego. Wymieszaj. Do całości dodaj kaszę jaglaną. Przełóż go miski i wymieszaj z parmezanem. Formuj kulki. Podawaj z ćwikłą. Zdrowo
Z Kuchni Do Kuchnikuchni chińskiej, choć wiem, że moje danie na pewno nie ma nic wspólnego z Chinami :) Składniki: 1 duża pierś z kurczaka 1/2 puszki kukurydzy 50 g masła czosnkowego 1 limonka szczypiorek 1 dymka 25 g cukru brązowego 2 łyżki sosu sojowego jasnego sól, pieprz papryka ostra Pierś umyć, osuszyć i pokroić w paski. Polać sosem sojowym i przyprawić solą, pieprzem
Ugotowaćskórka z obu stron będzie zarumieniona przykrywamy kurczaka folią aluminiową i tak pieczemy do końca. Po upieczeniu i zdjęciu kurczaka podlewamy blaszkę szklanką wody, całość zlewamy ( przecieramy ) przez sitko do garnka, ewentualnie doprawiamy i dzięki temu mamy pyszny sos. SMACZNEGO
Smaki Ewyponiekąd mnie :)). Można go łączyć z dowolnymi dodatkami - makaronem, kaszą czy ryżem a także wzbogacić go o dodatek mięsa, np. kurczaka. Wcale nie jest pracochłonny ani trudny. W przyszłym roku na pewno zrobię go kolejny raz :) Przepis na ten sos znalazłam na tej stronie ( klik ). Zmniejszyłam jednak ilość cukru (dałam 2 a nie 3 szklanki) i dodałam mniej curry
My simple kitchenLUTY Oponki serowe mojej babci Ani MARZEC Pikantny Gulasz Węgierski KWIECIEŃ Chałka z kminkiem MAJ Pierogi z botwinką w sosie koperkowym CZERWIEC Ciasto z rabarbarem, bezą i kruszonką LIPIEC Risotto z prawdziwkami SIERPIEŃ Paella mixta z langustynkami i kurczakiem WRZESIEŃ Dyniowe kluski śląskie z żeberkami w kapuście PAŹDZIERNIK Falafel z cieciorki, grochu i soczewicy LISTOPAD Pieczona kaczka z brukselką
MarciochaKucharzywymieszać i pozostawić na 20-25 minut (jak jest czas to można nawet na godzinę). Na rozgrzanej patelni usmażyć szybko kurczaka, dodać marynatę jeśli trochę jej zostało w misce. Zalać wszystko mleczkiem kokosowym wymieszanym z mąką ziemniaczaną. Gotować aż sos lekko się zredukuje i lekko zgęstnieje. Dodać resztę kolendry i wymieszać. Podawać z łyżką jogurtu naturalnego na wierzchu i ryżem
Kulinarne Inspiracje