razu proponuję usmażyć podwójną porcję i podać na dwa sposoby. Jedną partię placków ziemniaczanych możesz podać z kwaśną śmietaną i cukrem. Połowę placków ziemniaczanych podaj np. z domowym sosem czosnkowym
AniaGotuje.plkebab - gyros 10. Sałatka z makaronem ryżowym i wędzonym kurczakiem 11. Sałatka z wędzonym kurczakiem 12. Sałatka król imprezy 13. Sałatka warstwowa z kurczakiem i sosem czosnkowym
kruche babeczkiprzez praskę czosnek, dusimy na wolnym ogniu uważając by czosnek się nie przypalił. 3. Makaronu nie odcedzamy tylko ugotowany makaron przekładamy bezpośrednio z garnka na patelnię i mieszamy z sosem czosnkowym i danie jest praktycznie gotowe. Jeszcze tylko odrobina soli i pieprzu. Podajemy posypane tartym twardym serem. Przepyszne superszybkie danie. Smacznego
Kawa z mlekiemRoszponka to kuzynka sałaty - jedzmy ją na zdrowie! Ma w sobie kilkukrotnie więcej witamin i wartości odżywczych niż zwykła sałata. Podałam ją w sałatce z czosnkowym sosem, przez co stworzyłam prawdziwą witaminową bombę:). 100g roszponki 1 pomidor 1 ogórek 1/4 puszki kukurydzy 150g jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 3 łyżki koperku sól, pieprz 1. Pomidory kroimy w kostkę
Szefowa kuchniwyjmij kurczaka w folii zawartość rękawa wlej do wywaru z warzyw – czosnek i natka pietruszki i zblenduj, następnie przetrzyj sos przez sitko, otrzymasz gładki, zielony sos podawaj z sosem czosnkowym domowej roboty ( jogurt naturalny + świeży czosnek) Smacznego
Oka w rosole czyli KaFka gotujeSkładniki: 1 tortilla 30 cm Fanex 2 łyżki serka kanapkowego śmietankowego 3 łyżki kukurydzy z puszki 3-5 plasterków szynki garść posiekanej pekinki kawałek pora sos czosnkowy Fanex Przygotowanie: Na tortilli … Czytaj dalej Zawijaski z szynką
czarrna od kuchnituńczykiem, kukurydzą i ananasem Pomidory z majonezem, serem i szczypiorkiem Sałatka ze śledziem, kukurydzą, jabłkiem i porem Sosy Sos tzatziki – do mięs, na grilla Chimmichurri – ostry sos do mięs Sos czosnkowy z ziołami Polecam Wam także zajrzeć na bloga Karoliny i Dominiki, czynnikipierwsze.com , gdzie znajdziecie pyszne, zdrowe koktajle, które możecie przygotować na przyjęcie, a także przepisy w wersji FIT Wpadnijcie
Kuchnia BazyliiPysznie nadziane naleśniki. W skład farszu wchodzi mięso mielone, papryka, cebula, marchewka oraz mieszanka fasoli z cieciorką. Jako dodatek polecam sos czosnkowy lub pomidorowy. składniki: ciasto naleśnikowe 2 szklanki mleka 1 szklanka wody, może być gazowana 2 jajka ok 3 szklanek mąki 2 łyżki oleju duża szczypta soli farsz 600 g kakrówki 1 czerwona cebula 1 średnia czerwona papryka
Monia miesza i gotujekładziemy cienką warstwę masy ziemniaczanej, na niej farsz i przykrywamy drugą warstwą masy ziemniaczanej. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Gotowe podajemy z zestawem surówek i np. pikantnym sosem czosnkowym
Domowy Smak Jedzeniamasło. Delikatnie mieszamy i układamy plastry-jeden na drugim, w foremce do maffinek. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 185 C przez około 45 minut. Babeczki ziemniaczane można podać z sosem czosnkowym, jogurtowym, lub tysiąca wysp. Ja podałam z wyrazistą i ostrą w smaku sałatką . Smacznego! Dla wszystkich czytelników mam rabat na 10% na produkty Ambition. Rabat zostanie doliczony
Kasia i jej kobiecy światPieczone ziemniaki łódeczki z piekarnika są alternatywą dla frytek z piekarnika czy frytek z batatów . Polecane, jako przekąska, ale także dodatek do obiadu. Najbardziej lubię je podawać z sosem czosnkowym lub mieszanką ketchupu oraz majonezu. Smakują wybornie dobrze przypieczone i posypane solą gruboziarnistą Jest kilka szkół przygotowywania takich łódeczek, jedna z nich mówi, aby ziemniaki wcześniej obgotować, jednak ja przygotowałam
Kuchnia Bazyliigrubości kotleciki, na mocno gorącym oleju smażyć na rumiano z każdej strony - kotleciki z kalafiora i natki pietruszki są bardzo smaczne, delikatne, aromatyczne, smakują podane na ciepło np. z sosem czosnkowym jogurtowym lub na zimno a`la hamburger warzywny........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPyszne ślimaczki nadziane szpinakiem z ciasta jak na pizzę. Można je podać z keczupem lub sosem czosnkowym, będą także smakowały z czerwonym barszczykiem. składniki: ciasto 3 szklanki mąki 1 szklanka letniej wody 50 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oleju duża szczypta soli farsz 1 łyżka masła 450 g świeżego szpinaku 125 g fety pieprz 3-4 łyżki
Monia miesza i gotujesuszoną kolendrę, ewentualnie doprawiamy mocniej do smaku. Każdy placek tortilli podgrzewamy na suchej patelni lub w mikrofali, na środek nakładamy farsz i zwijamy. Tortille grillujemy przed podaniem. Podajemy z sosem czosnkowym lub innym ulubionym. SMACZNEGO
Smak mojej kuchnimąkę, przyprawy i wszystko razem mieszamy. Tak przygotowane ciasto kładziemy porcjami na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i smażymy z dwóch stron na rumiany kolor. Takie placuszki wyśmienicie smakują z sosem czosnkowym. Smacznego
Dieta Rozdzielna i Zdrowie