zaprawy i obtaczamy w płatkach z bułką. Do rondla wlewamy większą ilość oleju i rozgrzewamy, smażymy mięso na złoty kolor z obydwu stron. Podajemy z sosem Madziarów, ketchupem lub sosem czosnkowym. Do tego proponuję surówkę z kiszonej kapusty i ziemniaczki, taki zestaw smakuje wybornie. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilichwilę podsmażam, dodaje pieczarki, odrobinę solę. Gdy pieczarki się podduszą przekładam je wraz z cebulką na durszlak, by pozbyć się nadmiaru oleju i wody, którą wypuściły. Na bagietkę posmarowaną sosem czosnkowym nakładam starty na tarce ser gouda na niego pieczarki, a na nie kukurydzę, pomidorki, pokrojone oliwki i paprykę marynowaną. Na wierzch układam plastry mozarelli. Zapiekam w piekarniku. 180 stopni
MojaQchnia.plpiec 45 minut, następnie przykryć i piec następne 20 minut. Zostawić w keksówce do całkowitego ostudzenia pieczeni. Następnie wyjąć i pokroić w plastry. Podawać z sosem czosnkowym lub innym ulubionym. Również super jako ” kiełbasa” na chlebek. Smacznego
Kuchnia PokoleńFuczki to nieskomplikowane placki z ciasta naleśnikowego i kiszonej kapusty pochodzące z Bieszczad. Podałam je na ciepło z sosem czosnkowym. Składniki: 1 jajko szklanka mleka, 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej ok 200 g kapusty kiszonej sól, pieprz,majeranek Przygotowanie Jajko roztrzepujemy z mlekiem, dodajemy przyprawy i mąkę. Ciasto powinno być dość gęste. Kapustę płuczemy jeśli jest zbyt kwaśna, odciskamy
e-PrzepisyKulinarnedzięki temu tortille ładnie się zrumienią. Robimy to na średnim ogniu, możemy przykryć, by całość dobrze się podgrzała. Można szamać. Polecam z dodatkiem ketchupu, majonezowego sosu z tabasco lub sosu czosnkowego. Smacznego
Pichceniomaniagoszczą roladki na wytrawnie z serem i szynką. Prosta przekąska a jaka smaczna :) Idealne na różnego rodzaju imprezy. Polecam :) Takie roladki smakują wyśmienicie, np z ketchupem, majonezem albo sosem czosnkowym od Folwark . Składniki: * 1 arkusz ciasta francuskiego * plastry sera, np gouda * plastry szynki konserwowej * ketchup Wykonanie: Arkusz ciasta francuskiego rozwinąć. Wzdłuż dłuższego boku układać plastry sera jeden
Zrób to smacznieblachę wykładamy warzywa, skrapiamy je oliwą wymieszaną z przyprawami i na całość wykładamy udka. Pieczemy jeszcze ok 30 min. Oczywiście, możecie użyć Waszych ulubionych przypraw. Danie świetnie smakuje z sosem czosnkowym lub tysiąca wysp. Olej kokosowy z przepisu możecie zastąpić dowolnym, preferowanym przez Was tłuszczem. Drukuj Pieczone udka z kurczaka na warzywach Składniki 2 udka 1 papryka czerwona 1 papryka
Mieszam w Garnkuraczej wypijam w soku na śniadanie, później w smoothie. Trafia też do sałatki, a czasem, tak jak dziś, stanowi danie obiadowe. Smakuje przepysznie z zarumienioną cebulką i mocno czosnkowym sosem tzatziki. Nad właściwościami jarmużu nie będę się po raz kolejny rozpisywać. Już kilkakrotnie w moich poprzednich postach zachwalałam jego walory odżywcze. Naprawdę WARTO go spożywać dla zdrowia i ... smaku
Jeść, by żyć w zdrowiustron do zrumienienia. Po usmażeniu, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu placki przekładam na talerz wyłożony ręczniczkami papierowymi Podaję na gorąco z sosem pieczarkowym , lub na zimno z sosem czosnkowym- polecam firmy FOLWARK . Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródimprezach. Ja proponuję zrobić krokiety z chleba tostowego z parówką z szynki i mozzarellą. Można je podać na ciepło ale na zimno również są smaczne. Idealnie pasuje do nich sos czosnkowy lub ketchup. Składniki: chleb tostowy mozzarella tarta paróweczki z szynki Hańderek jajka sól, pieprz biały bułka tarta olej kokosowy do smażenia Przygotowanie: Kromki chleba tostowego rozwałkować i odciąć
Ala piecze i gotujePyszne, szybkie i zdrowe kotleciki z mięsa z indyka z dodatkiem pieczonych batatów z sosem czosnkowym. Polecam :) SKŁADNIKI (dla 4 osób - 1 porcja 339 kcal) 500 g mięsa mielonego z indyka 150 g pieczarek 1 pęczek pietruszki 1 jajko 2 łyżki mąka pszennej 2 duże bataty 200 ml jogurtu greckiego 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy sól
Moje Kuchenne Rewelacjedwustronnym grillu elektrycznym. 2. Majonez łączymy z jogurtem naturalnym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz solą i pieprzem. Bułki opiekamy w piekarniku. Każdą przekrawamy, z jednej strony smarujemy sosem czosnkowym, z drugiej majonezem. Kładziemy naprzemiennie po liściu sałaty, ogórka konserwowego, pomidora, porcji mięsa, kleksie ketchupu, ogórku świeżym, kolejnym plastrze pomidora i sałaty. Bułki "spinamy" wykałaczką, co ułatwia ich jedzenie
Kuchnia w czekoladzieprzyprawami, odstawiam do lodówki. Pieczarki obieram, kroję na połowę lub w ćwiartki (w zależności od ich wielkości). Podsmażam na maśle z dodatkiem przypraw. Na placki wykładam podsmażone pieczarki, polewam sosem czosnkowym, posypuję posiekanym szczypiorkiem
JejKuchniaKurczak curry, frytki domowe (z suszoną natką pietruszki), warzywa (pomidor, papryka zielona, ogórek, rzodkiewka, oliwki czarne, oliwki zielone, czerwona cebula, natka pietruszki), sos czosnkowy
JejKuchniakrojone pomidory. Wlewam bulion, całość doprowadzam do wrzenia, zmniejszam ogień, gotuję na małym ogniu około 80 minut (co jakiś czas mieszam). Danie można podać w plackach tortilli z sosem czosnkowym, z ryżem lub pieczonymi ziemniakami
JejKuchnia