nacięcia. Posmarować rozmąconym żółtkiem. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 15-20 min. tak by ciasto się zrumieniło. Ja osobiście lubię do tego sos czosnkowy na bazie jogurtu i majonezu. Smacznego
Mama z miastawrap tak jak krokiet. Moczymy w jajku i bułce tartej. Smażymy do zrumienienia na średnim ogniu. Gotowe. Smacznego! Można podawać do zupy ale też jako samodzielne danie np. z sosem czosnkowym
Mama z miastaokoło 35 minut, a pod koniec pieczenia włączyć termoobieg na około 5 minut. W czasie gdy burgery nam się pieką czas przygotować resztę składników: - bułeczki -sałata -papryka -pomidor - sos czosnkowy Smacznego
Receptura smakubędzie się dało zawinąć w nie farsz ;) Po usmażeniu odkładamy płatki tortilli na talerz i przykrywamy wilgotną ściereczką Farsz: -pierś z kurczaka -pomidory -pomidory suszone -avokado zielona cebulka sos czosnkowy: -mały jogurt naturalny -łyżka majonezu -2 ząbki czosnku -słodka papryka w proszku -sól, pieprz
Receptura smakuIdealna rolada na chleb jako wędlina oraz podana na zimno z sosem czosnkowym lub tatarskim. Pycha Przygotowanie nadzienia – cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Na patelni roztopić masło i obsmażyć na patelni na złoty kolor. Dodać serek topiony i smażyć chwilkę, mieszając, aż serek się rozpuści. Mięso mielone wrzucić do miski, dodać serek z cebulką, vegetę, jajko,wymieszać. Doprawić
Kuchnia Pokoleńfalbankę lub (jak w Naszym przypadku) odciskamy na brzegach ciasta widelcem drobne paseczki. Tak przygotowane pierożki gotujemy partiami w bulionie aż do wypłynięcia. Podajemy posypane prażoną cebulką oraz z sosem czosnkowym
Wspólne smakigotowe! Jeżeli potrzebujecie pomysłu na obiad lub na smaczną przekąskę, to polecamy właśnie to - doskonałe na ciepło i na zimno. Dodamy tylko, że idealnie do tego nada się pyszny czosnkowy sos własnej roboty. Przepis: Nuggetsy z kaszy jaglanej w panierce z krakersów 2. Nuggetsy z kalafiora Jak w ciekawy i niecodzienny sposób wykorzystać kalafiora? Na przykład tworząc z niego
Bananowe PoleŚledź po kaszubsku II Domowe rolmopsy z papryką Śledź wiejski Śledź po kaszubsku Śledź w oleju z pieczonymi burakami Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Na zakończanie obiecana wyżej niespodzianka w postaci rewelacyjnego przepisu na łososia. Ryba podana w ten sposób jest hitem wszystkich spotkań i uroczystości. Jest też jednym najbladziej popularnych przepisów na moim
Kulinarne przygody Gatityśrodek każdej kulki wkładamy kostkę sera. Każdą obtaczamy w bułce tartej. Kuleczki smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano, często je obracając. Jedna porcję smażymy około 10 minut. Podajemy z sosem czosnkowym
VioletoweKucharzenieśrodek każdej kulki wkładamy kostkę sera. Każdą obtaczamy w bułce tartej. Kuleczki smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano, często je obracając. Jedna porcję smażymy około 10 minut. Podajemy z sosem czosnkowym
VioletoweKucharzenieDomowe rolmopsy z papryką Śledź po kaszubsku II Śledź wiejski Śledź po kaszubsku Śledź w oleju z pieczonymi burakami Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Tatar ze śledzia Czas przygotowania: 20 minut + czas oczekiwania Składniki: 200 g filetów ze śledzia 2 konserwowe ogórki 1 mała cebula olej rzepakowy 1 łyżka siekanego koperku świeżo zmielony
Kulinarne przygody Gatityfarszem ze szpinaku i sera feta. Taki farsz uwielbiam w każdej postaci – w naleśnikach, pierogach czy właśnie plackach Z przepisu wychodzi 8 średniej wielkości placków. Najlepiej podawać z sosem czosnkowym. 500 g ziemniaków 1 jajko 1 szklanka mąki pszennej + do podsypywania (ok. 1/2 szklanki) szczypta soli szczypta pieprzu Farsz: 200 g mrożonego szpinaku 1 ząbek czosnku 50 g sera
Bullioindyka, orzechy ziemne, banany i świeże warzywa. Dlatego też chciałam dzisiaj Wam pokazać posiłek, który zapewne każdy sportowiec zjadłby ze smakiem! Białkowy omlet po treningowy, ze szpinakiem w sosie czosnkowym i prażonymi orzeszkami ziemnymi! Pysznie! SKŁADNIKI: - 1 jajo ekologiczne - 1 białko jaja kurzego - 1 porcja odżywki białkowej That's the Whey - SPORT DEFINITION - szczypta soli i chili - 1-2 ząbki
SMYKWKUCHNIdanie bardzo popularne u naszych południowych sąsiadów. Podawany jest tam z frytkami, ale wtedy wychodzi bardzo tuczące danie. My jedliśmy z lekkim sosem czosnkowym na jogurcie i zieloną sałatą. Idealnie pasują tutaj również tzatziki. Składniki: • 4 plastry sera żółtego salami, ok. 1 cm grubości • 1 jajko • bułka tarta do panierowania • sól, pieprz
To co kocham