Placuszki z parówką są idealne na śniadanie lub kolację. Najlepsze z dodatkiem keczupu lub sosu czosnkowego. Moje dziecko je uwielbia:) Składniki: 2 jajka 2 czubate łyżki mąki parówka olej do smażenia Sposób przygotowania: Jajka roztrzepać, dodać mąkę i dalej mieszać do uzyskania gładkiej masy. Dodać parówkę i wymieszać. Smażyć na oleju na złoty kolor, po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym
Cukiernia Pychotkijako drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Babeczki można jeść zarówno na zimno, jak i na ciepło. Świetnie smakują same w sobie, lecz można ich smak wzbogacić np. sosem czosnkowym . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Francuskie babeczki jajeczne z pieczarkami – Składniki: ok. 300g ciasta francuskiego 500g pieczarek olej do smażenia 3 jajka 250ml śmietany kremówki pęczek koperku mały pęczek szczypiorku pieprz
Kulinarne Przebojesmaczne, pożywne i sycące. Świetne danie obiadowe bądź kolacyjne. Moim zdaniem najlepiej podawać je z ulubioną surówką, choć mój A. - jak zwykle przy tego typu daniach - zaproponował sos czosnkowy... składniki: ciasto: 3 szkl mąki pszennej szklanka wody jajko łyżka wódki 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju nadzienie: 500 g mielonej wołowiny cebula 2 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki 2 łyżki
6niebopokrój w plasterki. Małe placki tortilli przygotuj w piekarniku. Układaj warstwami sałata-kurczak-ogórek kalafior. Ta wersja jest podana bez sosu. Jeżeli chcesz to możesz polać je sosem czosnkowym
Misz-masz by Domipokrój w plasterki. Małe placki tortilli przygotuj w piekarniku. Układaj warstwami sałata-kurczak-ogórek kalafior. Ta wersja jest podana bez sosu. Jeżeli chcesz to możesz polać je sosem czosnkowym
Misz-masz by DomiPrzygotowane z dodatkiem mąki ryżowej oraz nasion lnu, które tak dobrze wpływają na nasz układ trawienny. Można je zajadać solo, albo z ulubionymi dodatkami – świetnie sprawdzi się tutaj sos czosnkowy na bazie jogurtu. Danie lekkie, smaczne, dietetyczne! Polecam! Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: ( ok. 10 szt ) * świeży szpinak – 2 duże garście * nasiona lnu – 1 łyżeczka * jajko
Ostra na SłodkoGyros z karkówki jest prostym i smacznym daniem. Można podawać go na różne sposoby. U mnie z frytkami i surówką z kapusty. Dodatkowo przygotowałam sos czosnkowy. Składniki: 1,5 kg karkówki 1/4 butelki magi 1/2 paczki czosnku granulowanego 1/2 paczki papryki słodkiej 1/4 łyżeczka pieprzu ziołowego 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego 1/2 paczki majeranku 1/2 szklanki wody 1/4 szklanki oleju Sposób
Darcia w kuchnicieście francuskim tworzą fantastyczne danie, którego nie powstydziłaby się dobra restauracja. Są świetnym pomysłem zarówno na rodzinny obiad, jak i np. imprezowe danie. Podane z ulubioną, lekką sałatką albo sosami ( czosnkowy pasuje rewelacyjnie! ) zachwycą podniebienia nawet najbardziej wybrednych smakoszy! Koniecznie spróbujcie! Ps. od jakiegoś czasu zdecydowanie chętniej niż po indyka na wagę sięgam po indyka pakowanego . Zwracam jednak uwagę
Ostra na Słodkotartej. Boczniaki maczamy w cieście, a następnie obtaczamy je w panierce. Nuggetsy smażymy na oleju bądź pieczemy w piekarniku na złoty kolor. Podajemy z 5-minutowym sosem czosnkowym z białej fasoli ( przepis znajdziecie tutaj ) i zajadamy się ze smakiem :) Smacznego! Maugo&Paszko
Bananowe PoleSzparagi sparzyć i troszkę posolić . Zwijać po 4-5 sztuk w plasterek boczku. Można posypać ulubionymi ziołami. Grillować 7-10 minut, aż boczek się zrumieni. Ja podaję z sosem czosnkowym
Magiczne Życie Martyzwolennicy i przeciwnicy sosu czosnkowy. Niektórym osobom przeszkadza dosyć specyficzny i ostry smak. Ale są też osoby takie jak ja, które go uwielbiają. Lubię go jako dodatek do pizzy, zapiekanek, frytek, wędlin, kiełbasek z grilla a także do kurczaczków. Mój jest mocno czosnkowy, bo taki lubimy. Składniki: 3-4 łyżki majonezu 1 łyżka gęstej śmietany 18% 4-5 ząbków czosnku
Ala piecze i gotujesztuk średnich kotlecików). Każdy z nich otoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, z każdej strony, do zarumienienia. Podawać z surówkami. Idealnie do kotlecików pasuje sos czosnkowy . Smacznego! The post Kotleciki jajeczne smaczne, chrupiące i złociste appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePyszna potrawa na obiad. Można podać z sosem czosnkowym albo ulubioną surówką. Składniki (na ok 10 sztuk): 6-7 średnich ziemniaków 2 jajka 0,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżki oleju sól Farsz: 250 g mięsa (dałam łopatkę wieprzową) mała cebula sól, pieprz ziele angielskie, liść laurowy parę łyżek wywaru z mięsa Przygotowanie Farsz: Mięso kroimy w sporą kostkę, zalewamy
e-PrzepisyKulinarnepotrafiącym gotować, na wytrawne babeczki z chleba, idealne na imprezową przekąskę. Jest to również świetny sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Bardzo dobrze smakują na ciepło i na zimno z sosem czosnkowym. Składniki (ok 10 sztuk): 6 kromek pszennego chleba pół szklanki mleka 2 jajka 200 g sera żółtego 4 łyżki prażonej cebulki (można pominąć) sól, pieprz oregano, papryka ostra, papryka
e-PrzepisyKulinarne