Dziś nadszedł czas na zapiekankę kebab numer dwa. Pierwsza była przepyszna przepis znajdziecie tu . Dziś kolejna zapiekanka zupełnie inna niż poprzednia bo z sosem czosnkowym i ziemniakami. Piekłam ją pod przykryciem 50 minut w 190 stopniach, pod koniec pieczenia zdjęłam pokrywkę aby ser się lekko przypalił. Czytaj więcej
Pychotkaaasera. Zawijać w tzw. "chusteczkę" (tj. na pół i jeszcze raz na pół) i obsmażyć na złoto z każdej strony (aż ser w środku się rozpuści). Podawać np. z sosem czosnkowym lub keczupem
My simple kitchenilością tłuszczu 4-5 minut z każdej strony na niezbyt dużym płomieniu. Odstawiamy na ręcznik papierowy, odciągamy nadmiar tłuszczu. Można podawać na zimno jak i gorąco z ketchupem bądź sosem czosnkowym
Jedz zdrowo żyj zdrowo!dodatkowo możemy przyprawić, posypujemy odsączoną kukurydzą z puszki a na wierzchu układamy brokuły. Sałatka ta najlepiej smakuje z dodatkiem gotowanych jajek na twardo umieszczonych pod warstwą brokułów, obficie polana sosem czosnkowym na który przepis ukaże się w następnym poście. Można ją także używać jako dodatek do obiadu, bardzo dobrze komponuje się z daniami z grilla. Dużą jej zaletą jest możliwość
Tanie przepisy studenckieWyłożyć ser , i resztę składników wg uznania. Pozostawić do wyrośnięcia na około 30 minut Piec w dobrze nagrzanym piekarniku przez 25 minut w temperaturze 200 stopni Celcjusza. Sos czosnkowy: Do miseczki przełożyć jogurt, dodać majonez, czosnek przepuszczony przez praskę ( dałam 5 ząbków ). Do smaku doprawić solą pieprzem i suszoną pietruszką
Darcia w kuchnicentymetrów od brzegu powinny znaleźć się słupki sera. Całość zwijamy ściśle, jak sushi. Obtaczamy w czosnku niedźwiedzim. Smażymy na niewielkiej ilości oleju lub grillujemy. Podajemy z sosem czosnkowym ( klik! ). Voila! Smacznego i do napisania wkrótce
Życie zamknięte w smakupowiem Wam, że smakiem i wyglądem przypominają te, które możemy kupić. Jeżeli ktoś lubi ostrzejsze to można zwiększyć ilość pieprzu i ostrej papryki. Idealnie pasują do frytek i sosu czosnkowego, jak również są pyszne z samą surówką. Zapraszam!!!! Składniki: 60 dag skrzydełek, 60 dag piersi z kurczaka, 2 łyżeczki pieprzu Cayenne, 1,5 łyżeczki soli, 1 łyżeczka słodkiej papryki
Passion of Cookingdrożdży. Domowy fast food. Z jakim farszem ? To zależy, co masz w lodówce. My jadamy najczęściej z kapustą - pekińską lub czerwoną, kukurydzą, mięskiem i ogórkami kiszonymi. Do tego sos czosnkowy lub ketchup. Przygotowanie samego ciasta łącznie z jego uformowaniem i smażeniem zajmuje do 40 minut. Przygotowanie farszu zależy od ilości składników. Ciasto z poniższego przepisu jest fantastyczne, elastyczne i łatwe
apetytnapieczeniesprawdzają się również płatki kukurydziane z miodem i orzechami. Panierka jest wtedy przyjemnie słodka i idealnie pasuje do ostrego kurczaka. Do całości proponuję jeszcze grzanki z pieczywa dyniowego i sos czosnkowy własnej roboty. Smacznego
Kuchnia Pani Wiosnysmarujemy farszem. Dowolnie zwijamy i podsmażamy na maśle. Naleśniki możemy również panierować w jajku i bułce tartej i smażymy z każdej strony na złoty kolor. Gotowe możemy podać np. sosem czosnkowym
Domowy Smak Jedzeniakebab/gyros * łyżeczka musztardy ostrej Do dzieła! Mięso mieszamy z przyprawami, musztardą i drobniutko posiekaną cebulą. Formujemy z niego wałeczki długości ok 8 cm i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Polewamy sosem czosnkowym. Podajemy z sałatką z sałaty, pomidora i ogórka. Dodatkowo podałam jeszcze z frytkami ale ryż curry genialnie by do tego pasował. Smacznego
sierotka maRysia w kuchnipieprzem. Każdą szparagówkę maczamy w jajku następnie w bułce i wrzucamy na rozgrzany głęboki olej. Smażymy do zrumienienia - od razu podajemy - w moim wydaniu podałam ze świeżym ogórkiem i sosem czosnkowym - Pycha!!! Smacznego
sierotka maRysia w kuchnikostkę i poukładałam razem z farszem Całość zapiekamy z temperaturze 170 stopni ok 30 minut aż się zarumieni. Quiche można podawać na ciepło i na zimno - świetnie smakuje z sosem czosnkowym lub pomidorowym z bazylią Smacznego
sierotka maRysia w kuchniwypróbować. Świetny dodatek do dań z grilla np po upieczeniu w piekarniku położyć jeszcze na grillu i podawać z warzywami. Sprawdzają się jako przekąska na imprezach np z sosem czosnkowym. Ale najlepiej smakują same lub ze śmietaną i sola. Jest to mój smak dzieciństwa... po wykopkach rozpalało się ognisko i piekło w nim ziemniaki. Zjadaliśmy je jeszcze bardzo gorące
sierotka maRysia w kuchniPrzepis na pszenno-żytnie bułeczki na drożdżach z pieczarkami i serem żółtym. Podałam z sosem czosnkowym. Składniki: 300 g mąki pszennej 200 g mąki żytniej 1 i 1/2 szklanki mleka (370 g) 2 łyżki oliwy jajko łyżeczka soli 50 g świeżych drożdży płaska łyżeczka cukru Nadzienie: 450 g pieczarek 2 cebule 200 g sera żółtego jajko 180 ml jogurtu naturalnego
e-PrzepisyKulinarne