siekamy. Do małej miseczki przeciskamy czosnek, dodajemy majonez i jogurt naturalny, dobrze mieszamy, doprawiamy sola i pieprzem. W sporej misce układamy brokuły, pomidory, posypujemy cebulką lub szczypiorkiem i zalewamy sosem czosnkowym. Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku i gotowe
Rozpustne gotowaniepatelni i były obłędne, mięsko mięciusie, pełne soków wymieszanych z przyprawami, do tego kremowe jajeczko... Pycha!!! Gdy już ostygły i mięso stężało, podałam je przekrojone na pół, do tego sos czosnkowy i...zniknęły w oka mgnieniu. Polecam, bo świetnie się prezentują, są miłą odmianą i co najważniejsze, są po prostu przepyszne!!! Składniki na kotlety mielone z jajkiem 8 jajek ugotowanych
Rozpustne gotowanieprzed planowanym grillowaniem. Zamarynowane mięso układamy na dobrze nagrzanym grillu, smażymy z dwóch stron po 3-4 minuty, nie odwracając bez potrzeby. Gotowe mięso podajemy z sosem czosnkowym lub innym ulubionym sosikiem. Gotowe
Rozpustne gotowaniezrobić z cukinii na późno-letni obiad lub obiadokolację :) Przepisy odkryte w Lawendowym Domu i zmienione na smak mojej kuchni :) Propozycja nr. 1: Placek z cukinii pełen jogurtowo-czosnkowego sosu! Składniki: Placki: 1 cukinia (ok.600g) - u mnie było 2,5kg! :)) 2 jajka 5-7 łyżek mąki Pełne Ziarno Lubella 1 duża cebula sól i świeżo mielony pieprz oliwa
Spektrum Smakupapierem do pieczenia wkładamy do piekarnika nagrzanego do około 180-200 stopni na około 30 minut (po 15 minutach przewróciłam kotlety na drugą stronę) gotowe kotlety polecam skonsumować z sosem czosnkowym :) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćminut i pieczemy w 180 stopniach. Po 15 minutach przekładamy wszystkie placuszki na drugą stronę i z powrotem wkładamy do piekarnika. Możemy podać placuszki z jogurtem naturalnym lub sosem czosnkowym . Smacznego
Symfonia smakowamajonezem ,dodajemy cebulki. Do smaku doprawiamy solą ,białym pieprzem i odrobiną cukru. Śledzie wyjmujemy z zalewy ,osączamy i kroimy na mniejsze kawałki (można też dać całe filety). Mieszamy z sosem czosnkowym ,wstawiamy do lodówki
R'n'G Kitchenoprószyłem solą, obtoczyłem w mące wymieszanej z sezamem. Usmażyłem na oleju. Warzywa wymieszałem z sosem na bazie musztardy. Przełożyłem do salaterki. Na wierzch rozłożyłem kawałki kurczaka, polałem całość sosem czosnkowym
R'n'G Kitchenlepszego niż domowy fast food. Skrzydełka w smaku przypominają te ze słynnego KFC. Polecam z sosem czosnkowym lub majonezowym i frytkami. 1 kg skrzydełek Przyprawa do pikantnego kurczaka Skworcu (tu kupisz) 1 łyżeczka ostrej papryki Ciasto: 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka ostrej papryki 1 jajko Do panierowania i smażenia: Mąka pszenna
VioletoweKucharzenieOsoby na diecie mogą majonez zamienić na jogurt naturalny (lecz niestety smak sałatki się nieco zmieni). Można również wymieszać majonez pół na pół z jogurtem lub podawać sałatkę z sosem czosnkowym ;) Wg przepisu poniżej 100g sałatki ma ok. 150kcal. Szybka sałatka z surowym kalafiorem – Składniki: średni kalafior (ok. 500g po rozdzieleniu na małe różyczki) 3 czubate łyżki majonezu
Kulinarne Przebojekukurydziane rozgniatamy, obtaczamy w nich roladki i układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 20 minut. Roladki możemy podać z sosem czosnkowym lub jogurtem. Smacznego
Symfonia smakowaszybka do przygotowania. Ładnie się prezentuje i świetnie smakuje. Na pewno każdy z Was jadł taką sałatkę - niektórzy nie łączą ketchupu i majonezu, a jeszcze inny łączą poszczególne warstwy sosem czosnkowym. Poniżej prezentuje Wam moją wariację na temat sałatki gyros. Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej (0,5 kg) 3 pojedyncze piersi z kurczaka (niecały kilogram) 3 czerwone cebule 3/4 słoika
Ugotowaćkontrolując poprzez nakłucie patyczkiem bądź nożem, czy nie są już miękkie. W zależności od gatunku użytych ziemniaków czas pieczenia może być nieco inny. Dodatkowo: koperek, ulubiona surówka, sos czosnkowy
Kuchenne aromatyrozgrzanego na ok 180-200*C piekarnika i piec około 30-40 minut. Podawać i na gorąco i na zimno. Jak kto lubi. Ja dodatkowo polałam go sosem czosnkowym. Smacznego
Jemy Pijemy