minut i pieczemy w 180 stopniach. Po 15 minutach przekładamy wszystkie placuszki na drugą stronę i z powrotem wkładamy do piekarnika. Możemy podać placuszki z jogurtem naturalnym lub sosem czosnkowym . Smacznego
Symfonia smakowamajonezem ,dodajemy cebulki. Do smaku doprawiamy solą ,białym pieprzem i odrobiną cukru. Śledzie wyjmujemy z zalewy ,osączamy i kroimy na mniejsze kawałki (można też dać całe filety). Mieszamy z sosem czosnkowym ,wstawiamy do lodówki
R'n'G Kitchenoprószyłem solą, obtoczyłem w mące wymieszanej z sezamem. Usmażyłem na oleju. Warzywa wymieszałem z sosem na bazie musztardy. Przełożyłem do salaterki. Na wierzch rozłożyłem kawałki kurczaka, polałem całość sosem czosnkowym
R'n'G Kitchenlepszego niż domowy fast food. Skrzydełka w smaku przypominają te ze słynnego KFC. Polecam z sosem czosnkowym lub majonezowym i frytkami. 1 kg skrzydełek Przyprawa do pikantnego kurczaka Skworcu (tu kupisz) 1 łyżeczka ostrej papryki Ciasto: 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka ostrej papryki 1 jajko Do panierowania i smażenia: Mąka pszenna
VioletoweKucharzenieOsoby na diecie mogą majonez zamienić na jogurt naturalny (lecz niestety smak sałatki się nieco zmieni). Można również wymieszać majonez pół na pół z jogurtem lub podawać sałatkę z sosem czosnkowym ;) Wg przepisu poniżej 100g sałatki ma ok. 150kcal. Szybka sałatka z surowym kalafiorem – Składniki: średni kalafior (ok. 500g po rozdzieleniu na małe różyczki) 3 czubate łyżki majonezu
Kulinarne Przebojekukurydziane rozgniatamy, obtaczamy w nich roladki i układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 20 minut. Roladki możemy podać z sosem czosnkowym lub jogurtem. Smacznego
Symfonia smakowaszybka do przygotowania. Ładnie się prezentuje i świetnie smakuje. Na pewno każdy z Was jadł taką sałatkę - niektórzy nie łączą ketchupu i majonezu, a jeszcze inny łączą poszczególne warstwy sosem czosnkowym. Poniżej prezentuje Wam moją wariację na temat sałatki gyros. Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej (0,5 kg) 3 pojedyncze piersi z kurczaka (niecały kilogram) 3 czerwone cebule 3/4 słoika
Ugotowaćkontrolując poprzez nakłucie patyczkiem bądź nożem, czy nie są już miękkie. W zależności od gatunku użytych ziemniaków czas pieczenia może być nieco inny. Dodatkowo: koperek, ulubiona surówka, sos czosnkowy
Kuchenne aromatyrozgrzanego na ok 180-200*C piekarnika i piec około 30-40 minut. Podawać i na gorąco i na zimno. Jak kto lubi. Ja dodatkowo polałam go sosem czosnkowym. Smacznego
Jemy Pijemylodówki, u mnie na całą noc. Następnie karkóweczkę grillować z obu stron często obracając aż dobrze się przyrumieni. Gotową karkóweczkę podałam z grillowanym chlebkiem oraz zieloną sałatką z sosem czosnkowym
Monia miesza i gotujemąka. Mieszamy. Rozgrzewamy patelnię z niewielką ilością tłuszczu. Smażymy na małym ogniu z obu stron po kilka minut. Kładziemy na papierowe ręczniki aby odsączyć tłuszcz. Można podawać np. z sosem czosnkowym, koperkowym
Jedz zdrowo żyj zdrowo!przemoczyły ciasta. Całość przyprawiłam dużą ilością oregano, bazylią, czarnym pieprzem i odrobiną majeranku. Piekłam w piekarniku nagrzanym do 190°C na dolnym poziomie ok. 20 minut. Pyszne z sosem czosnkowym lub ketchupem i lampką czerwonego wina
Kuchnia Prezydentowejmożna powiedzieć, że ciapowata i nie da się jej kroić (być może na drugi dzień, ale jeszcze nigdy nie dotrwała!)* i taką właśnie najbardziej lubię. ;) Ja uwielbiam do niej sos czosnkowy, albo - jak na zdjęciu - jogurtowy z zieloną cebulką. * Aktualizacja - udało się ocalić jakimś cudem mały kawałek i okazało się, że babkę można ładnie pokroić i pozostaje smaczna i miękka
Kuchnia Prezydentowejmorska 1łyżka domowej roboty przyprawy do MOUSSAKI- oregano, cynamon, goździki, gałka muszkatołowa, płatki czosnku, liście laurowe i ziele angielskie 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżka domowej przyprawy do sosu czosnkowego- prażone płatki czosnku, nasiona chilli, czosnek niedźwiedzi i lubczyk 2 łyżki oliwy z oliwek 2 duże cebule czosnkowe PRZYGOTOWANIE: Do misy multicookera dodać oliwę i ustawić program FRY (czas
ClauditteMissCooking