wspominałam uwielbiam tarty na słono. Dziś polecam tartę na kruchym spodzie z oliwkami, mozzarellą , pomidorkami suszonymi z zalewy oraz pomidorkami koktajlowymi. Tartę robi się bardzo szybko i w towarzystwie sosu czosnkowego znika w sekundę :) SMACZNEGO :) SKŁADNIKI: 1 Ciasto kruche ok 300 g garść zielonych oliwek 6 pomidorków suszonych z zalewy 10 pomidorków koktajlowych 1 kulka mozzarella 5 dag sera żółtego
Gotowanie Patkikażdej strony(aby nie był zbyt suchy). Na placek układamy sałatę, kurczaka, paprykę pomidorki i cebulę. Zwijamy w placka. Grillujemy kilka minut z każdej strony. Podajemy z sosem czosnkowym* -> 3 łyżki jogurtu greckiego -> 3-4 ząbki czosnku -> Zioła prowansalskie, bazylia, sól pieprz. Czosnek trzemy i wraz z przyprawami dodajemy do jogurtu, całość mieszamy i odstawiamy
Jedz zdrowo żyj zdrowo!serkami i suszonymi kiełbaskami. GORĄCA KOLACJA 1: - niewegański gyros dla większości, - wegański "gyros", który przynieśliśmy my ale ze smakiem jedli też inni :) - majonezowy sos do niewegańskiego gyrosa, - wegański sos czosnkowy ze słonecznika do "gyrosa sojowego" (przepis tutaj ), - frytki i ziemniaczki z piekarnika. GORĄCA KOLACJA 2 - PO PÓŁNOCY: - krokiety z mięsem dla większości i krokiety z pieczarkami
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEBoki słoneczka nacinamy nożem i każdy przekrojony kawałek odwracamy farszem do góry .Całość smarujemy rozmąconym jajkiem. Posypujemy słonecznikiem. Pieczemy w 180 C przez około 35min. Dobrze komponuje się z sosem czosnkowym bądź ketchupem
Podróż w kulinarianałożyć kabanosa i zawinąć. Posmarować każdy rulonik roztrzepanym żółtkiem. Posypać sezamem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200C i piec przez ok. 10-15 minut (do zarumienienia). Podawać np. z sosem czosnkowym (przepis) The post Kabanosy w cieście francuskim appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojemamy podstawowe produkty w lodówce obiad w parę chwil gotowy. Smacznie i zdrowo. Zapraszam… Stopień trudności - proste choć na pewno nie szybkie danie. Skala smaku 10/10 - najlepiej smakuje z sosem czosnkowym, tarta jest też smaczna na kolejny dzień, ciasto pozostaje kruche. 300 gram mąki pszennej 100 gram masła 300 gram ulubionych warzyw (por może być jedynym składnikiem tarty
Kubki smakuzawsze mi wychodziły jakieś człekokształtne ale znalazłam sposób na wylewanie ciasta, tzn. wazówką na środek patelni wylewam ciasto i robię tzw. ósemki Skala smaku 10/10 napewno sprawdziłby się tutaj sos czosnkowy Składniki na ok. 12 naleśników: 1 i 3/4 szkl. mąki pszennej 1 szkl. mleka 1 szkl. wody gazowanej 2 jaja szczypta soli Składniki na farsz: 500 g mięsa mielonego
Kubki smakuniezwykłymi połączeniami. Dwa różne smaki i tutaj naprawdę ciężko się zdecydować, który lepszy więc polecam zrobić właśnie dwa różne. Zapraszam... Stopień trudności prosty Skala smaku 10/10 do palmierów polecam sos czosnkowy Przepis pochodzi z książki „Christmas with Gordon”. Składniki: SMAK NR 1 1 opakowanie ciasta francuskiego mąka pszenna do oprószenia blatu 40 g orzechów włoskich drobno posiekanych
Kubki smakuowinąć ciastem francuskim. Posmarować rozbełtanym żółtkiem, a następnie posypać makiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200C i piec przez ok. 10-15 minut (do zarumienienia). Podawać z ketchupem lub sosem czosnkowym (przepis) The post Parówki w cieście francuskim appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeZłożyć kwadrat na pół, by utworzyć trójkąt. Zlepić na brzegach. Posmarować wierzch żółtkiem. Piec kieszonki w piekarniku nagrzanym do 200C przez ok. 15 minut (do zarumienienia). Podawać np. z sosem czosnkowym. Smacznego! The post Kieszonki z ciasta francuskiego ze szpinakiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeFarszynki to nic innego jak cienkie ciasto drożdżowe (takie jak na pizzę) wypełnione pikantnym nadzieniem z mięsa mielonego i warzyw. Podałam je na ciepło z sosem czosnkowym, bo takie najbardziej lubimy. Już od dłuższego czasu rozglądałam się za mąką typu 00 czyli specjalną do ciasta na pizzę czy calzone ale nigdzie jej nie mogłam znaleźć. Wreszcie taką prawdziwą włoską mąkę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaczasie rozgrzewam piekarnik do 180 stopni (termoobieg). Pieczemy około 25 minut. Pędzlem pocieramy dodatkowo rozmieszanym jajkiem i mlekiem oraz przyprawami np. czerwony pieprz, siemię lniane itp. Podajemy z sosem czosnkowym (dla chętnych): 1 mały jogurt naturalny, 2 ząbki czosnku, ½ łyżeczki pieprzu. Smacznego
Przepysznik - BLW i nie tylkoprzepisy ze śledziem w roli głównej: Śledź po kaszubsku II Śledź wiejski Śledź po kaszubsku Śledź w oleju z pieczonymi burakami Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Rolmopsy z ogórkiem Czas przygotowania: 30 minut + czas marynowania Składniki: 5 filetów śledziowych 5 małych konserwowych ogórków 1 cebula musztarda dijon czarny pieprz wykałaczki Zalewa 2/3 szklanki
Kulinarne przygody Gatityrozgrzanym oleju. Kilka minut z jednej i drugiej strony, do zarumienienia. Odsączamy na ręczniku papierowym. Z gorących Czebureków po przekrojeniu, wypływa smaczny rosołek. Pierożki możemy podawać z sosem czosnkowym lub z dowolnym, który lubimy. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewymielonego. Zapiekać w temp. 180C przez ok. 20-30 minut (w zależności jak grube są kapelusze pieczarek). Następnie posypać serem i piec jeszcze ok. 5 minut. Podawać np. z sosem czosnkowym. Smacznego! :) The post Pieczarki faszerowane mięsem mielonym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje