chcemy by smak był intensywniejszy to mięso powinno stać w przyprawach ok. 3-4 godziny ale jeśli nie mamy czasu to smażymy od razu. Podajemy z frytkami, surówką i sosem czosnkowym. Smacznego
Magia jedzenia.frytkami, surówką i sosem czosnkowym :) Składniki: 1 kg ziemniaków 1 pojedynczy filet z kurczaka 3 pieczarki kawałek czerwonej papryki kawałek zielonej cukinii 10 dkg sera żółtego sól, … Czytaj dalej Shoarma drobiowa
czarrna od kuchnimałej kapusty pekińskiej 1 ogórek 2 pomidory 40 dkg fileta z kurczaka przyprawa kebab-gyros przyprawa uniwersalna, pieprz, papryka słodka olej lub … Czytaj dalej Tortilla drobiowa z sosem czosnkowym
czarrna od kuchnikolendry i sok z połowy cytryny. Całość dokładnie wymieszałem. Gotowe placki wyłożyłem na talerze. Na wierzch mięsa wyłożyłem sporą ilość warzywnej salsy. Danie można podać z gęstym jogurtem lub sosem czosnkowym na bazie jogurtu
Wyprawy kulinarneParówki w cieście drożdżowym robię bardzo często na kolację chociaż mogą zastąpić i obiad. Najlepsze z keczupem, sosem czosnkowym lub jako dodatek to barszczyku. Te, które nie zjemy mrożę a po rozmrożeniu odgrzewam w mikrofalówce. Składniki: 0,5 kg mąki 1 szklanka mleka 5 dag drożdży 5 łyżek oleju 3 łyżki cukru szczypta soli 2 jajka 8 parówek
Cukiernia Pychotkioraz pieprze, wszystko mieszamy. Z gotowej masy formujemy małe kuleczki i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na rumiano. Gotowe kotleciki podajemy z ulubionymi sosami. składniki na przykładowy sos czosnkowy: 250 ml gęstego jogurtu lub kwaśnej śmietany 3 ząbki czosnku sól, pieprz wykonanie: Czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy ze szczyptą soli. dodajemy do jogurtu i dokładnie mieszamy
Domowy Smak Jedzeniamocno kapusty kiszonej 1-2 jajka 3-5 łyżek mąki kukurydzianej sól, pieprz mielony olej do smażenia Podałam z keczupem, ale następnym razem wypróbuję z sosem czosnkowym. Przygotowanie : Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku i pokroić dość drobno, przełożyć do miseczki Jajko roztrzepać widelcem w garnuszku, dodać do kapusty, wsypać mąkę, sól, pieprz i dokładnie wymieszać Smażyć na rozgrzanym oleju
Proste PotrawyPrzepis na ciekawą i tanią przekąskę. Kuleczki najlepiej smakują na zimno z sosem czosnkowym. Składniki: 6 kromek chleba (może być czerstwy pół szklanki mleka 2 jajka 6 czubatych łyżek mąki 150 g żółtego sera 200 g boczku wędzonego oregano, sól, pieprz, papryka ostra szczypta soli Przygotowanie Chleb kroimy w kostkę, zalewamy mlekiem i wbijamy jajka. Odstawiamy na chwilę, następnie miksujemy
e-PrzepisyKulinarnedanie jest przepyszne i bardzo łatwe w przygotowaniu, polecam podanie z chlebkiem do moczenia w pysznym sosiku:) Polecam! Scroll down for recipe in English Mule w śmietankowym sosie czosnkowym (4 porcje) Składniki: 2 kg świeżych muli, umytych i oczyszczonych, wyrzuć te otwarte 1 łyżka masła 100 ml białego wina wytrawnego 150 ml bulionu rybnego lub drobiowego 1 cebula, drobno
karmelowypiekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 40 min. Ziemniaki po upieczeniu będą chrupiące z wierzchu i nie powinny być wysuszone ;) Ja takie ziemniaczki najbardziej lubię z domowym sosem czosnkowym ale pasować będą do wszelakich dań mięsnych i ryby
Pelusiowa Kuchniaczosnek,sos chili, ketchup, kolendrę i przyprawę chili con carne. Wymieszać. Na tortille nakładać sałatę, salsę i mięso. Dół placka zgiąć do środka, i zwinąć ciasno tortillę.Można polać sosem czosnkowym
Czerwień i błękitzdjęciem, a zostaniecie przekierowani na stronę z przepisem. Śledź po kaszubsku Domowe rolmopsy z papryką Śledź w oleju z cebulą Śledź po kaszubsku II Śledź w sosie czosnkowym Rolmopsy z ogórkiem Śledź wiejski Śledź w oleju z pieczonymi burakami Śledź pod buraczkiem
Kulinarne przygody GatityZobaczcie jak cudnie rozrysowali przepis i opisali go w języku angielskim. Te małe ślimaczki z dodatkiem zielonej cebulki można jeść z sosem sojowym (będzie bardziej azjatycko) albo z sosem czosnkowym (bardziej swojsko). Ja zupełnie przypadkiem potraktowałam je (zamiast grzanek) jako dodatek do zupy kremu. Jej też zrobiłam zdjęcia i pewnie niebawem pojawią się na blogu :) fot. Arkadiusz
bistro mamaJeśli będzie zbyt geste dolać mleka. Dodać farsz kapuściany i wymieszać. Na rozgrzany tłuszcz kłaść po łyżce ciasta i smażyć z obu stron na złoto. Podawać z ketchupem lub sosem czosnkowym
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapowszechny jest majonez, sos curry, a Wielkiej Brytanii nawet ocet. Inne, choć może nie tak często dodawane, sosy do frytek robione są na bazie śmietany lub jogurtu. Jedni wolą sos czosnkowy, koperkowy albo pomidorowy. Do posypania stosuje się najczęściej sól (najlepiej morską, świeżo zmieloną), ale też grubo mielony pieprz, łagodną lub ostrą paprykę. W tym miejscu warto wspomnieć o jednej
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia