sos czosnkowy - 6423 przepisów (strona:212/429)

Bakłażany w parmezanowej panierce 107

powierzchnia osuszyła się. • Następnie plastry maczać z obu stron w jajku z serem. • Smażyć z obu stron na złoty kolor. • Podawać z sosem czosnkowym. Podczas smażenia bakłażanów należy pamiętać o jednej ważnej rzeczy – ponieważ lubią one pić olej, trzeba smażyć je na minimalnej jego ilości. W przeciwnym razie wciągną tyle tłuszczu

To co kocham
bandurjanki – bieszczadzkie placki ziemniaczane z twarogiem 169

ścieramy na tarce. Dodajemy jajko, mąkę oraz pokruszony ser. Doprawiamy do smaku. Wszystko mieszamy. Na rozgrzanej patelni z tłuszczem smażymy porcjami nakładanymi łyżą, formując placuszki. Podajemy ze śmietaną lub sosem czosnkowym

Domowy Smak Jedzenia
Podpłomyki żytnie na zakwasie 314

Takie podpłomyki najlepiej smakują z dipami i sosami. Tutaj dopiszę, że z najprostszym sosem czosnkowym na bazie jogurtu tworzą pyszną całość. Są bardzo chrupiące, nie piecze się ich w piekarniku a jedynie na patelni. Najlepsze na ciepło. Polecam!     Składniki: (na 10 sztuk)   Zakwas: 30 g starteru zakwasu (starterem nazywamy zakwas, który leżakuje w lodówce

Nastoletnie Wypiekanie
Bułki z cukinią, suszonymi pomidorami i suszoną papryką 186

zmotywowało do ich upieczenia :) Będę mieć do pracy!  Takie bułeczki mogą służyć za przekąskę lub w większej ilości jako drugie danie podane z sosem jogurtowym ze szczypiorkiem lub sosem czosnkowym. Składniki na 6-7 bułek: 250 gramów mąki pszennej 1 czubata łyżeczka mąki kukurydzianej 3 łyżki oliwy z oliwek 25 gramów świeżych drożdży 2 łyżki ciepłego mleka 1 łyżeczka

Szczęśliwa kuchnia
Zapiekanka w bułce z szynką, jajkiem i pomidorkami. 142

wbijamy jajko, oprószamy solą, pieprzem i posypujemy szczypiorkiem.Układamy na blaszce. Pieczemy w temperaturze 190 stopni aż jajko się dobrze zetnie a bułka będzie chrupiąca. Podajemy z ketchupem lub sosem czosnkowym. Plastrów szynki, serka i jajek musicie mieć tyle ile planujecie zrobić bułek Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Naleśnikowe szaszłyki 163

sztuk dość ciasno. Patyczki do szaszłyków wbijamy w ułożone naleśniki w odstępie 3 cm. Odcinamy końcówki naleśników z obu stron. Przecinamy nożem wzdłuż między patyczkami. Szaszłyki naleśnikowe podajemy z sosem czosnkowym lub keczupem. Można również podsmażyć na oleju podając na gorąco

kgwjanczewo
Zielona sałatka z kurczakiem 146

zimny kroimy. Ugotowany i przestudzony makaron dodajemy do brokuła. Koperek siekamy. Mięso i ogórka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki sałatki mieszamy z jogurtem lub majonezem. Przepysznie smakuje też z sosem czosnkowym

Magiczne Życie Marty
10 najlepszych dań na nadchodzące święta 140

Sałatka warstwowa z kurczakiem, fetą i brokułem To najbardziej popularna sałatka na blogu. I słusznie, bo jest bardzo bardzo smaczna. Feta, obsmażony kurczak, brokuł al dente i pyszny sos czosnkowy. Pierwszy raz robiła go moja siostra na chrzciny najmłodszego, od tamtej pory robimy regularnie na różne uroczystości rodzinne. Na święta również ją planuję. Przepis znajdziecie TUTAJ 5. Sałatka z pieczonego

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Kotleciki twarogowe 1220

nich formować kotletów, należy dodać nieco więcej mąki. Smażyć z obu stron na średnim ogniu, na rozgrzanym na patelni oleju. Można podawać z serkiem śmietankowym, ulubioną sałatą lub np. sosem czosnkowym. Ja jednak zjadłam je same, posypane świeżą bazylią Źródło: www.grochemogarnek.pl (przepis nieco zmodyfikowany

Bullio
Stripsy w łagodnej panierce a'la KFC 563

stripsy w łagodnej panierce a'la KFC. Stripsy smażone w głębokim tłuszczu podaję z frytkami z piekarnika lub ziemniaczkami z piekarnika  oraz sałatką colesław . I obowiązkowo z jogurtowym sosem czosnkowym .  Czasami trzeba zgrzeszyć :) Składniki marynaty do mięsa: duża pierś z kurczaka (moja ważyła 450 g) 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1/4 płaskiej łyżeczki pieprzu 1/2 płaskiej łyżeczki papryki ostrej

Smak mojego domu
Placki z cukini 120

Polsce. Można z niej przyrządzić wiele potraw, idealnie pasuje do makaronu czy jako zdrowa odmiana frytek. Jednak dla mnie kwintesencją są placuszki z samej cukinii, do których przygotowuję sos czosnkowy. Poniżej najprostszy z możliwych przepisów, na najpyszniejsze z pysznych placuszki. 30 min 12 placków składniki: 1 średnia cukinia sól, pieprz 2 czubate łyżki mąki 2 łyżki mleka 1 jajko oliwa

Ania i Marcin gotują
Placki warzywne 157

Dodajemy resztę składników. Posiekaną bazylię, natkę oraz resztę przypraw. Na rozgrzaną patelnię wlewamy odrobinę oleju. Nakładamy łyżkę masy i smażymy na rumiano. Dobrze smakują z ketchupem, można również zrobić sos czosnkowy. Smacznego

Gotuj z Agnes
Pyszna tarta z warzywami 173

przeciśnięty czosnek. Na upieczony spód tarty wykładamy warstwowo warzywa, po czym zalewamy je sosem. Zapiekamy do czasu aż ser się zrumieni, masa się zetnie, a warzywa zmiękną. Podawać z sosem czosnkowym

Gotuj z Agnes
Wraps z mozzarellą i ogórkiem. 116

wiele, przeróżnych propozycji. Od tych wykwintnych i na bogato, do tych prostych i ogólnie znanych. Ja postawiłam na prostotę i zaproponowałam nadzienie z.... fety i arbuza a wszystko skropione sosem czosnkowym. I udało się , wygrałam ! Teraz mam taki zapas, przeróżnych tortilli ,że tylko tworzyć i smakować.  Z czego się bardzo cieszę. :) Skład nie był mi obcy, ponieważ lubię arbuza

Dieta moja pasja
Kućmok, babka ziemniaczana, kartoflak, jabcok albo jeszcze inaczej. 371

się babce. Po około 70 minutach podkręcamy temperaturę do 200 stopni, aby się całość ładnie zrumieniła. Podajemy z czym kto chce, z surówką, buraczkami lub jak u mnie z sosem czosnkowym

Dieta moja pasja