zmotywowało do ich upieczenia :) Będę mieć do pracy! Takie bułeczki mogą służyć za przekąskę lub w większej ilości jako drugie danie podane z sosem jogurtowym ze szczypiorkiem lub sosem czosnkowym. Składniki na 6-7 bułek: 250 gramów mąki pszennej 1 czubata łyżeczka mąki kukurydzianej 3 łyżki oliwy z oliwek 25 gramów świeżych drożdży 2 łyżki ciepłego mleka 1 łyżeczka
Szczęśliwa kuchniawbijamy jajko, oprószamy solą, pieprzem i posypujemy szczypiorkiem.Układamy na blaszce. Pieczemy w temperaturze 190 stopni aż jajko się dobrze zetnie a bułka będzie chrupiąca. Podajemy z ketchupem lub sosem czosnkowym. Plastrów szynki, serka i jajek musicie mieć tyle ile planujecie zrobić bułek Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilisztuk dość ciasno. Patyczki do szaszłyków wbijamy w ułożone naleśniki w odstępie 3 cm. Odcinamy końcówki naleśników z obu stron. Przecinamy nożem wzdłuż między patyczkami. Szaszłyki naleśnikowe podajemy z sosem czosnkowym lub keczupem. Można również podsmażyć na oleju podając na gorąco
kgwjanczewozimny kroimy. Ugotowany i przestudzony makaron dodajemy do brokuła. Koperek siekamy. Mięso i ogórka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki sałatki mieszamy z jogurtem lub majonezem. Przepysznie smakuje też z sosem czosnkowym
Magiczne Życie MartySałatka warstwowa z kurczakiem, fetą i brokułem To najbardziej popularna sałatka na blogu. I słusznie, bo jest bardzo bardzo smaczna. Feta, obsmażony kurczak, brokuł al dente i pyszny sos czosnkowy. Pierwszy raz robiła go moja siostra na chrzciny najmłodszego, od tamtej pory robimy regularnie na różne uroczystości rodzinne. Na święta również ją planuję. Przepis znajdziecie TUTAJ 5. Sałatka z pieczonego
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanienich formować kotletów, należy dodać nieco więcej mąki. Smażyć z obu stron na średnim ogniu, na rozgrzanym na patelni oleju. Można podawać z serkiem śmietankowym, ulubioną sałatą lub np. sosem czosnkowym. Ja jednak zjadłam je same, posypane świeżą bazylią Źródło: www.grochemogarnek.pl (przepis nieco zmodyfikowany
Bulliostripsy w łagodnej panierce a'la KFC. Stripsy smażone w głębokim tłuszczu podaję z frytkami z piekarnika lub ziemniaczkami z piekarnika oraz sałatką colesław . I obowiązkowo z jogurtowym sosem czosnkowym . Czasami trzeba zgrzeszyć :) Składniki marynaty do mięsa: duża pierś z kurczaka (moja ważyła 450 g) 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1/4 płaskiej łyżeczki pieprzu 1/2 płaskiej łyżeczki papryki ostrej
Smak mojego domuPolsce. Można z niej przyrządzić wiele potraw, idealnie pasuje do makaronu czy jako zdrowa odmiana frytek. Jednak dla mnie kwintesencją są placuszki z samej cukinii, do których przygotowuję sos czosnkowy. Poniżej najprostszy z możliwych przepisów, na najpyszniejsze z pysznych placuszki. 30 min 12 placków składniki: 1 średnia cukinia sól, pieprz 2 czubate łyżki mąki 2 łyżki mleka 1 jajko oliwa
Ania i Marcin gotująDodajemy resztę składników. Posiekaną bazylię, natkę oraz resztę przypraw. Na rozgrzaną patelnię wlewamy odrobinę oleju. Nakładamy łyżkę masy i smażymy na rumiano. Dobrze smakują z ketchupem, można również zrobić sos czosnkowy. Smacznego
Gotuj z Agnesprzeciśnięty czosnek. Na upieczony spód tarty wykładamy warstwowo warzywa, po czym zalewamy je sosem. Zapiekamy do czasu aż ser się zrumieni, masa się zetnie, a warzywa zmiękną. Podawać z sosem czosnkowym
Gotuj z Agneswiele, przeróżnych propozycji. Od tych wykwintnych i na bogato, do tych prostych i ogólnie znanych. Ja postawiłam na prostotę i zaproponowałam nadzienie z.... fety i arbuza a wszystko skropione sosem czosnkowym. I udało się , wygrałam ! Teraz mam taki zapas, przeróżnych tortilli ,że tylko tworzyć i smakować. Z czego się bardzo cieszę. :) Skład nie był mi obcy, ponieważ lubię arbuza
Dieta moja pasjasię babce. Po około 70 minutach podkręcamy temperaturę do 200 stopni, aby się całość ładnie zrumieniła. Podajemy z czym kto chce, z surówką, buraczkami lub jak u mnie z sosem czosnkowym
Dieta moja pasjabyć różny w zależności od piekarnika). Po tym czasie wyciągamy na chwilę pizzę i posypujemy ją serem mozzarella. Pieczemy jeszcze około 4 minuty. Podajemy z ketchupem i np. domowym sosem czosnkowym . Do przygotowania pizzy użyłam mąki na włoską pizzę z Młynów Stoisław. Młyny Stoisław, to 50 lat jakości.W ofercie producenta znajdziecie mąki, kasze, płatki i otręby spożywcze
Słodkie okruszkipasztecików nie może się obejść żadne przyjęcie, u nas są po prostu obowiązkowe. Jadamy je na ciepło, zaraz po upieczeniu albo na zimno z sosem czosnkowym. Są też nieodłącznym dodatkiem do czystego pikantnego barszczyku. Najczęściej robię je z ciasta drożdżowego, jakoś tak wolę pracować z drożdżowym niż z kruchym. Takie paszteciki zabieramy też na piknik czy do pracy. Składniki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaplastrów miękkiego sera np. gouda * cienki szczypiorek Przygotowanie : Plasterki sera przekroić na pół, każdy plasterek ponacinać. Na paluszki nawinąć ser, związać szczypiorkiem. Miotły można podawać z dipem albo sosem czosnkowym
Magiczne Życie Marty