raczej wypijam w soku na śniadanie, później w smoothie. Trafia też do sałatki, a czasem, tak jak dziś, stanowi danie obiadowe. Smakuje przepysznie z zarumienioną cebulką i mocno czosnkowym sosem tzatziki. Nad właściwościami jarmużu nie będę się po raz kolejny rozpisywać. Już kilkakrotnie w moich poprzednich postach zachwalałam jego walory odżywcze. Naprawdę WARTO go spożywać dla zdrowia i ... smaku
Jeść, by żyć w zdrowiustron do zrumienienia. Po usmażeniu, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu placki przekładam na talerz wyłożony ręczniczkami papierowymi Podaję na gorąco z sosem pieczarkowym , lub na zimno z sosem czosnkowym- polecam firmy FOLWARK . Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródimprezach. Ja proponuję zrobić krokiety z chleba tostowego z parówką z szynki i mozzarellą. Można je podać na ciepło ale na zimno również są smaczne. Idealnie pasuje do nich sos czosnkowy lub ketchup. Składniki: chleb tostowy mozzarella tarta paróweczki z szynki Hańderek jajka sól, pieprz biały bułka tarta olej kokosowy do smażenia Przygotowanie: Kromki chleba tostowego rozwałkować i odciąć
Ala piecze i gotujePyszne, szybkie i zdrowe kotleciki z mięsa z indyka z dodatkiem pieczonych batatów z sosem czosnkowym. Polecam :) SKŁADNIKI (dla 4 osób - 1 porcja 339 kcal) 500 g mięsa mielonego z indyka 150 g pieczarek 1 pęczek pietruszki 1 jajko 2 łyżki mąka pszennej 2 duże bataty 200 ml jogurtu greckiego 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy sól
Moje Kuchenne Rewelacjedwustronnym grillu elektrycznym. 2. Majonez łączymy z jogurtem naturalnym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz solą i pieprzem. Bułki opiekamy w piekarniku. Każdą przekrawamy, z jednej strony smarujemy sosem czosnkowym, z drugiej majonezem. Kładziemy naprzemiennie po liściu sałaty, ogórka konserwowego, pomidora, porcji mięsa, kleksie ketchupu, ogórku świeżym, kolejnym plastrze pomidora i sałaty. Bułki "spinamy" wykałaczką, co ułatwia ich jedzenie
Kuchnia w czekoladzieświetnie komponuje się w daniach wytrawnych. Sałatka jednak świetnie smakuje również ze zwykłym, grubym makaronem. Dodałyśmy gotowane mięso kurczaka, kukurydzę konserwową oraz cząstki świeżej pomarańczy. Do tego przewrotnie mocno czosnkowy sos i świeże listki pikantnej rukoli; wyszło bardzo fajnie. Sos, jak i gotowa sałatka wymaga trochę czasu, żeby się "przegryźć". składniki: sos: 1/2 szkl jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu łyżka
6nieboprzyprawami, odstawiam do lodówki. Pieczarki obieram, kroję na połowę lub w ćwiartki (w zależności od ich wielkości). Podsmażam na maśle z dodatkiem przypraw. Na placki wykładam podsmażone pieczarki, polewam sosem czosnkowym, posypuję posiekanym szczypiorkiem
JejKuchniaKurczak curry, frytki domowe (z suszoną natką pietruszki), warzywa (pomidor, papryka zielona, ogórek, rzodkiewka, oliwki czarne, oliwki zielone, czerwona cebula, natka pietruszki), sos czosnkowy
JejKuchniakrojone pomidory. Wlewam bulion, całość doprowadzam do wrzenia, zmniejszam ogień, gotuję na małym ogniu około 80 minut (co jakiś czas mieszam). Danie można podać w plackach tortilli z sosem czosnkowym, z ryżem lub pieczonymi ziemniakami
JejKuchniaZiemniaki pieczone. Polędwiczka smażona. Warzywa: papryka czerwona i ogórki w zalewie musztardowej. Sos czosnkowy
JejKuchnianagrzanym do 180 stopni piekarniku - ok. 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika posyp startym serem. Kotleciki podajemy z frytkami, ziemniakami lub z grzankami. Bardzo dobrze smakują z dodatkiem sosu czosnkowego ( przepis). PS: Danie możesz przygotować dzień wcześniej i wstawić do lodówki a podgrzać dopiero przed przyjściem gości
Alutka-Gotujeskładniki (porcja na ok. 6 osób) 6 tortilli pełnoziarnistych 2 filety z kurczaka puszka kukurydzy 200g sera żółtego 200g mozzarelli z zalewy (opcjonalnie) – bo tortille mogą zbytnio namięknąć sos czosnkowy -> przepis TUTAJ sól pieprz pieprz ziołowy Quesadillas z kurczakiem i kukurydzą – przepis: Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w większą kostkę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, pieprzem ziołowym
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kapusta pekińska -ogórek -pomidor -200 ml. jogurtu naturalnego -2 łyżki majonezu -3 ząbki czosnku -sól -pieprz -bułka turecka lub inny okrągły chleb Sposób przygotowania: W pierwszej kolejności przygotowujemy sos czosnkowy, można go nawet zrobić kilka godzin przed. Czosnek przeciskamy przez prasę, Dodajemy do jogurtu naturalnego i majonezu. Doprawiamy solą i pieprzem i całość dokładnie mieszamy. Piersi myjemy, kroimy na mniejsze
Magia jedzenia.imprezę lub chcecie czymś zaskoczyć domowników czy gości - polecam wypróbować. Smak nietuzinkowy - to pewne. to nasze tradycyjne, wypróbowane quesadille Zrobiliśmy również nasze klasyczne quesadille z kurczakiem , warzywami i sosem czosnkowym i właśnie ten nasz swojski, wypróbowany smak zdecydowanie bardziej przypasował nam w sylwestrowy wieczór. Ze względu na moje perypetie z blenderem Teściówki podczas wykonania tego dania - uważam
Kuchnia po mojemuKolejna uczta, czyli przepis na mini pizze w kolejnych 4 odsłonach:) Tym razem do wyboru: I. Kebab (z kurczakiem, sosem czosnkowym i sałatą) II. Rybna (z tuńczykiem, serkiem wiejskim i kukurydzą) III. Cztery sery z brokułami (mix serów i brokuły) IV. Włoska (z domowym pesto, suszonymi pomidorami, oliwkami
KuchniaWeDwoje.pl