składniki mogą być naprawdę dowolne. Ja w tych z przepisu poniżej użyłam... zupełnie nie tego co planowałam :D miał być jeszcze pomidor, papryka, rukola... Miały być polane keczupem i sosem czosnkowym... Ale w rezultacie przygotowałam absolutnie podstawową wersję, bo z moimi dziewczynkami ostatnio ciężko cokolwiek zdziałać. Taki etap ;) zdjęcia też robione w kilka minut, pośród krzyków, płaczu i wrzasków
Kolorowy Przepisownikodstawić do wystudzenia. Na dno przezroczystej miski wrzucić ostudzonego brokuła, na niego wyłożyć odsączoną kukurydzę, następnie rozłożyć pokrojony w dość dużą kostkę ser feta. Całość polać wcześniej przygotowanym sosem czosnkowym i posypać uprażonym słonecznikiem. Przechowywać w lodówce
Simply Foodmożna zostawić do posypania na górze) - wszystko dokładnie wymieszać. Układamy sałatkę warstwowo od dołu: kalafior posypujemy solą oraz pieprzem pomidory posypujemy pieprzem odsączony groszek jajka posypujemy solą i pieprzem sos czosnkowy z koperkiem Całość schłodzić w lodówce. Sałatkę można również wymieszać i taką podawać - będzie również bardzo smaczna bo składniki się przegryzą
Niespełnione zdolności kulinarnePyszne i pachnące koperkiem placuszki z kurczaka z młodą cukinią. Pyszny i szybki letni obiad. Możemy podać z młodymi ziemniaczkami i sosem czosnkowym na bazie jogurtu. 500 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka 2 jajka 1 młoda cukinia (mała) 5 pieczarek 50 g żółtego sera Pęczek koperku 2 łyżki mąki pszennej Sól Pieprz Filet z piersi kurczaka kroimy
VioletoweKucharzeniepiekarnika. Możne je podawać jako przystawkę, jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięsnego dania głównego. Doskonale komponuje się także z różnymi dipami i sosami np. z sosem czosnkowym , tzatzikami lub raitą miętową . Chaczapuri megruli Składniki: 400 g mąki 15g świeżych drożdży 3 łyżki gęstego jogurtu (najlepiej typu bałkańskiego) około 150 ml ciepłej wody łyżeczka cukru sół 5 łyżek oleju
PatiGotujePokrywamy go oliwą z oliwek, sosem pomidorowym i ulubionymi dodatkami. Pizzę pieczemy w 250°C przez około 12-15 minut (w zależności od grubości i dodatków). Podajemy z keczupem, sosem czosnkowym i oliwą z oliwek. Smacznego Ciasto po wyrośnięciu A oto co wyszło Artykuł Ciasto na pizzę pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeodżywczymi poprawiają walory smakowe i pozwalają ograniczyć sól do minimum, a nawet z niej zrezygnować. Tratę można jeść na zimno i ciepło (my zdecydowanie wolimy na ciepło) z sosem czosnkowym, jogurtowym lub domowym ketchupem. Czas przygotowania: 65 minut Porcje: Składniki: 300 ml gęstego jogurtu 150 g mozzarelli 2 garście szpinaku 1 szkl. pokrojonych różyczek brokuła
SzczyptaSmaQsię z drugiej strony jeszcze około 5 minut. Gotowe! Tak przyrządzona tortilla de patatas może być podawana jako dodatek do obiadu lub samodzielnie jako danie. Ja najbardziej lubię z sosem czosnkowym lub chrzanowo – pomidorowym
Mama z miastaDziś podam przepis na sos czosnkowy ( DIP) taki jaki spotkamy w każdym barze z fastwoodem lub z pizzą. 1 jogurt mały naturalny 1 łyżka majonezu 1-2 ząbki czosnku zmiażdżonego pół pęczka koperku świeżego drobno posiekanego sól pieprz ****************************** Jogurt naturalny wymieszać z majonezem ,z wyciśniętym czosnkiem,posiekanym drobno koperkiem .Doprawić dla smaku solą i pieprzem.Odstawić na godzinkę do lodówki
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkirekach ? A użycie obieraczki jest naprawdę proste. Możecie zobaczyć, to na tym filmie U nas bardzo często dodaje się czosnek do wielu potraw, pizz lub przygotowuje domowy sos czosnkowy. A na koniec coś czego nie może zabraknąć w moim domu – otwieracz do słoików. Uwielbiam ten gadżet! Co roku przygotowuję duże ilości domowych przetworów. Niestety późniejsze ich otwieranie
Słodkie okruszkijeszcze trochę dłońmi, by szybciej zmiękła) i odstawiamy na ok.10 minut. Śmietanę z jogurtem (lub samą śmietanę lub sam jogurt) mieszamy z obranym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dealikatnie solimy. Sosem czosnkowym zalewamy cukinię, dokładnie mieszamy, dodajemy także pokrojony koperek. Podajemy najlepiej schłodzone. Smacznego
Smaczne ZdroweWszyscy kochamy grillowanie. Jest to świetny sposób na spędzanie wolnego czasu na świeżym powietrzu wraz z rodziną czy znajomymi. Kiełbaski, karkówka, szaszłyki, grzanki i wiele innych
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wkładamy na godzinkę do zamrażarki. Olej rozgrzewamy ( ma być go tyle żeby kuleczki pływały) smażymy partiami kuleczki i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowy ręczniczku. Podajemy z ketchupem lub sosem czosnkowym. Życzę smacznego :) Asia
Sama słodycz i szczypta chiliposmarować rozklepanym jajkiem, posypać kilkoma ziarnami sezamu. Piec w piekarniku nagrzanym do 160'C około 15-20 minut, do czasu aż się zarumienią. Można podać z ketchupem, majonezem czy sosem czosnkowym
Zrób to smacznieszybką przystawkę, przygotujcie roladki z szynki. Przystawka ta idealnie będzie pasować na spotkanie ze znajomymi, Święta Wielkanocne, czy Bożego Narodzenia. Jako dodatek do roladek możecie podać chrzan, ćwikłę, albo sos czosnkowy . Roladki z szynki – składniki 12 dużych plastrów szynki 4 jajka 100 g szynki w kawałku szczypiorek 1/2 czerwonej papryki sól pieprz łyżka majonezu Roladki z szynki – przepis
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!