sos czosnkowy - 6423 przepisów (strona:196/429)

Kąski drobiowe w cieście. 359

cieście i smażone na głębokim oleju. Mięsko jest soczyste, a ciasto chrupiące. Można je podać jako danie obiadowe, ale sprawdzą się również jako przekąski imprezowe. Najlepiej smakują z sosem czosnkowym. Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 2 jajka 6 czubatych łyżek mąki 1/2 szklanki wody gazowanej 2 łyżeczki oregano 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka

Agusiowe smakołyki
MAKARON FASZEROWANY PASTĄ Z SUSZONYCH POMIDORÓW I SEREM CORREGIO’’ 134

dodatkiem oliwy. Farszem nadziewamy rurki makaronu i układamy w naczyniu żaroodpornym. Oliwki wykładamy na faszerowany makaron, ścieramy ser. Zapiekamy w 200 st. około 20 minut. Świetnie smakuje z sosem czosnkowym. Smacznego

Podróż w kulinaria
Pizza farmerska 134

pieczarek, prawdziwej wiejskiej kiełbasy, jajek na twardo, domowych kiszonych ogórków i polskiej cebuli. Taka kompozycja smaków sprawia, że potrawa nabiera rustykalnego charakteru i jest bardzo sycąca. Do tego mocno czosnkowy sos własnej roboty i całość smakuje wyśmienicie. Składniki: Ciasto: 5g suchych drożdży 300g mąki na pizzę włoską typ ,,0’’ 180ml ciepłej wody 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczka soli

Szalona Kuchnia Eweliny
Placki kukurydziano - serowe 148

żółty użyty do placków powinien łatwo się topić. Może to być gouda, ementaler, edam, cheddar (biały i czerwony). Placuszki można podać z kwaśną śmietaną (jak u mnie), ketchupem czy sosem czosnkowym. Źródło przepisu:   BuzzFeed

Gospodyni Miejska
Szybka przekąska – pieczarki w panierce 341

pieczarki jajko bułka tarta sól pieprz olej do smażenia Pieczarki oczyszczam. Do rondelka wlewam olej, podgrzewam. Pieczarki moczę w posolonym jajku, bułce i wrzucam na olej. Świetnie smakuje z sosem czosnkowym. Artykuł Szybka przekąska – pieczarki w panierce pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Śledzie w pomarańczach i szafranie 171

ogórkiem   Śledź pod buraczkiem   Domowe rolmopsy z papryką   Śledź po kaszubsku II   Śledź wiejski Śledź po kaszubsku Śledź w oleju z pieczonymi burakami Śledź w sosie czosnkowym Śledź w oleju z cebulą Śledź w buraczkowej pierzynce Śledzie w pomarańczach i szafranie Czas przygotowania: 30 minut + czas marynowania 2 dni Składniki: 4 filety śledziowe starta

Kulinarne przygody Gatity
Przepis #115 Kukurydziana pizza z patelni 121

polać olejem w zależności od rodzaju patelni). Smażmy z obu stron. Następnie układamy dodatki. Przykrywamy pokrywką i zostawiamy tak na chwilę już na wyłączonym palniku. Pizzę można podawać z sosem czosnkowym na bazie jogurtu lub odrobina ketchupu. Smacznego

Health-Fit-Life
Pieczone ziemniaki 113

Bardzo lubimy je, jako dodatek do obiadu. Świetnie też sprawdzają się jako przekąska z sosem czosnkowym.  Składniki 500-600 g ziemniaków 700 ml zimnej wody 2 łyżki cukru 50 ml oleju rzepakowego 1 łyżka czerwonej mielonej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżka cząbru 1 łyżeczka mielonego kminku sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w „łodeczki”. Wodę

R'n'G Kitchen
Sos pomidorowy do pizzy 558

spód pizzy jest też idealny do makaronu i zupy.  Po wyjęciu pizzy z pieca polecam ponownie użyć sosu do posmarowania kawałków pizzy. Część pizzy można też polać najlepszym sosem czosnkowym

AniaGotuje.pl
Marynowane śledzie II 160

ogórkiem   Śledź pod buraczkiem   Domowe rolmopsy z papryką   Śledź po kaszubsku II   Śledź wiejski Śledź po kaszubsku Śledź w oleju z pieczonymi burakami Śledź w sosie czosnkowym Śledź w oleju z cebulą Śledź w buraczkowej pierzynce Marynowane śledzie II Czas przygotowania: 20 minut + czas marynowania Składniki: 10 płatów śledziowych 2/3 szklanki wody 1/3 szklanki

Kulinarne przygody Gatity
Steki wołowe tradycyjne 155

obsypać solą i pieprzem, przykryć folią aluminiową i odstawić na około 5 minut. Soki zawarte w mięsie muszą przestać wrzeć. Podawać z dowolnym sosem i surówką. ja uwielbiam z sosem czosnkowym. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Ziemniaczana zapiekanka z aromatycznym łososiem 143

podsmażone warzywa a na wierzchu ułożyć zamarynowanego łososia. 6.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni  na około 25-30 minut. 7.  Upieczoną zapiekankę polewać z sosem czosnkowym

Szalona Kuchnia Eweliny
Ryżowa Zapiekanka Gyros 113

mieszamy razem w misce dodajemy kukurydzę i około pół łyżeczki ziół prowansalskich. Przygotowujemy sos - jogurt majonez i czosnek przeciśnięty przez praskę. Warstwowo układamy: Połowa Ryżu - pierś z kurczaka - warzywa - sos czosnkowy - połowo ryżu - ser pokrojony w paseczki. zapiekamy całość w piecyku około

Dziś Ja gotuje
Pizza calzone z pieczarkami i tuńczykiem. 161

góry. Gotowe pizze wyłożyć na blaszkę do pieczenia wysmarowaną olejem. Wierzch pierogów tez lekko posmarować olejem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 230 stopni i piec 20 minut. Podałam z sosem czosnkowym

Agusiowe smakołyki
Parówki w cieście francuskim 191

Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni C i pieczemy około 15-20 minut, aż ciasto ładnie się zarumieni. Podajemy z keczupem, majonezem lub sosem czosnkowym, albo innym ulubionym. Smacznego 🙂 The post Parówki w cieście francuskim appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię