może danie, które zjemy na wakacjach w Grecji, ale jest mocno greckimi smakami inspirowane. Zaczyna się na doprawionym oliwą i oregano kurczakiem, a kończy na tradycyjnym, kremowym i czosnkowym sosie tzatziki. Do tego zdrowe, warzywne dodatki i tak mamy przepysznie upakowane tortille idealne na obiad, na zabranie na lunch do pracy, do zjedzenia od razu lub na zimno. Na jednej
Smaczna Stronaroszponkę, przekrawamy pomidorki i pieczarki a cebulkę kroimy w cieniutkie piórka. Na sałaty układamy wystudzony, poporcjowany na małe różyczki brokuł a na to pomidorki pieczarki i cebulę. Robimy sos czosnkowy: Do miseczki wlewamy jogurt a jeżeli ktoś lubi może dodać trochę majonezu, przeciśnięte 3 ząbki czosnku, sól, pieprz. Polewamy po sałatce a resztę stawiamy obok sałatki
harrisaRoszponkę, rukolę umyj i osusz. Ułóż na talerzu. Dodaj pokrojoną w półplastry cebulę, pomidory, awokado. Jajka ugotuj na twardo, pokrój na ósemki i ułóż na warzywach. Posyp kiełkami, polej sosem czosnkowym (czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj do jogurtu, przypraw i wymieszaj). Sałatka z jajkiem i kiełkami to doskonały pomysł na kolacje, danie na spotkanie z przyjaciółmi czy rodziną. Może
Strefa Zdrowego Żywieniakażdy płat papieru, nakładamy sałatę, pomidora, następnie po szparagowej roladce, na ro kozi ser pokrojony z kosteczkę-całość zwijamy, jak sajgonkę. Do podania sos słodko kwaśny, lub nawet sos czosnkowy. Papier ryżowy można też posmarować serkiem kanapkowym i dodać listki mięty
Kopystką po garachmoczyć w mące *** *** Mięso smażymy na głębokim tłuszczu, na średnim ogniu, na złoty kolor – przez około 3 minuty z każdej strony *** *** Podajemy z ulubionymi sosami – u mnie sos czosnkowy i ketchup *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ
Blog z Apetytempiątkowy wieczór przedstawiam przepis na pyszną pizzę z szynką i warzywami. To idealna przekąska na letnią imprezę pod chmurką. Pizza zachwyci każdego. Doskonale smakuje z ketchupem lub sosem czosnkowym. Do przygotowania pizzy użyłam wyśmienitej Szynki Dymionej firmy Hańderek. SKŁADNIKI: Ciasto: 2 szklanki mąki, 200 ml letniej wody, 20g świeżych drożdży, 1 łyżeczka cukru, ½ łyżeczki soli, 2 łyżki oliwy, Dodatkowo
Tradycyjna kuchnia Kasichyba w każdej możliwej postaci. Tym razem mielone mięso drobiowe o wyraźnym posmaku curry zostało otoczone płatkami kukurydzianymi, a następnie upieczone w piekarniku. Jako dodatek świetnie nada się sos czosnkowy, frytki i jakaś soczysta surówka:) 3 pojedyncze filety z kurczaka 1 żółtko 3 ząbki czosnku płatki kukurydziane 2-3 łyżeczki przyprawy curry 1/2 łyżeczki ostrej papryki 3-4 łyżki bulionu
Smaki Na Talerzutrzeba postąpić z tymi na patelni. Przekąska na każdą okazję. Na spotkania, imprezy. Można zabrać na obiad do pracy. Nadziewać można czym tylko się lubi. Fajnie do tego pasuje sos czosnkowy. Dziś nadziałam kurczakiem. Następnym razem zrobię z mięsem mielonym. Ciasto: * 50 dkg mąki pszennej * 3 dkg drożdży albo opakowanie suszonych * 150 ml wody * 150 ml mleka - ja dodałam maślankę
Pieprzyć z Fantazjąmoich spostrzeżeń....Radziłabym unikać mocno przekrwionych skrzydełek. Może mięso z nich nadaje się do pasztetu, ale do tego rodzaju dania nie. Świetnie do skrzydełek w tym wykonaniu pasuje sos czosnkowy. Bajka! W ogóle, taka przekąska to bajka :D Polecam każdemu je zrobić :D I nie pozostaje mi nic innego jak życzyć smacznego :D Lidka skrzydełka magi
Pieprzyć z Fantazjącukiniowe :D Wykładałam łyżką na rozgrzany olej na patelni. Smażyłam do uzyskania złoto-brązowego koloru. Wcinamy je bez dodatków. Jednak dla bardziej wymagających polecam sos jogurtowy albo sos czosnkowy delikatny. Smacznego! Lidka
Pieprzyć z Fantazjązrobiłam taki smakołyk. Pomyślałam, że napiszę od razu o tej sałatce dopóki pamiętam składniki :D Smak bardzo podkreśla zielona czubrica. Warto ją mieć w domu. Ja jej używam do sosu czosnkowego tutaj a że często go robię, to zawsze mam ją na stanie :D Na zbliżające się święta Wielkanocne jeden pomysł już mam :D Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego
Pieprzyć z Fantazjącukiniowe :D Wykładałam łyżką na rozgrzany olej na patelni. Smażyłam do uzyskania złoto-brązowego koloru. Wcinamy je bez dodatków. Jednak dla bardziej wymagających polecam sos jogurtowy albo sos czosnkowy delikatny. Smacznego! Lidka
Pieprzyć z Fantazjąmoich spostrzeżeń....Radziłabym unikać mocno przekrwionych skrzydełek. Może mięso z nich nadaje się do pasztetu, ale do tego rodzaju dania nie. Świetnie do skrzydełek w tym wykonaniu pasuje sos czosnkowy. Bajka! W ogóle, taka przekąska to bajka :D Polecam każdemu je zrobić :D I nie pozostaje mi nic innego jak życzyć smacznego :D Lidka skrzydełka magi
Pieprzyć z Fantazjąsolą oraz świeżym tymiankiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na grzanie góra i dół, ostatnie 10 minut przełączamy na termoobieg. Wyciągamy i podajemy na ciepło np. z sosem czosnkowym. Smacznego
Kolizje Smakówjedynie co to ogranicza nas wyobraźnia. Dziś przygotowałam szaszłyki, które możemy przygotować dosłownie w kilka minut. Składniki · Kiełbasa na grilla · 1 cukinia · Pomidorki koktajlowe · Sałata · Ketchup · Przyprawa do szaszłyków · Sos czosnkowy Wykonanie
Kulinarne pyszności Molki