niezwykle soczyste i delikatne. Podawajcie je w towarzystwie ziemniaków, pieczywa lub jedźcie po prostu same. Możecie również przygotować je na imprezę (tutaj najlepiej podać je z ketchupem i sosem czosnkowym) – gwarantuję, że znikną w mig. Zobacz też: Kotlecik i z kurczaka z serem i majonezem Bagietki nadziewane kurczakiem i serem Pieczona pierś kurczaka w płatkach kukurydzianych Przepis na kotleciki
Kuchnia Bazyliilodówki , obtoczyć w panierce z mąki i płatków , a następnie zarumienić mocno na mašle . 6 . Dobrze je osączyć z tłuszczu i podawać z frytkami oraz z sosem czosnkowym. Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiroli głównej... z dodatkiem sera żółtego, w szynce parmeńskiej oraz cieście francuskim. Jest ona bardzo prosta w przygotowaniu, a smakuje i prezentuje się znakomicie. Świetnie smakuje podana z sosem czosnkowym. Idealna propozycja na kolację lub podczas oglądania meczów piłki nożnej 😉 Składniki: (na 6 szt.) 500 g szparagów zielonych (pęczek) 1 op. ciasta francuskiego świeżego 100 g szynki parmeńskiej
Kuchnia MagdaLenyGrecki 4 ząbki czosnku ( można dać mniej lub więcej) 1/2 łyżeczki pieprzu ( lub wedle uznania) sól wedle uznania sok z 1 cytryny Jogurt wlać do miseczki … Czytaj dalej Sos czosnkowy
gotuj ze mnądużo, więc po upieczeniu połówka bakłażana była wystarczającą porcją dla jednej osoby. Nie miałam w domu żadnych zieloności, ale myślę, że dodatek nawet prostej sałaty lodowej z czosnkowym sosem, bardzo by do tak upieczonych bakłażanów pasował. Polecam! składniki (2 porcje) 1 duży bakłażan 1 cebula czerwona, pokrojona w kostkę ok 250 g mięsa wieprzowego, zmielonego (szynka, schab
Stare Garyjest reakcja. Każdy mówił,”jakie to dobre”. Tak faktycznie jest, mogę polecić, placek jest pyszny. Myślę, że możliwości farszu są duże, wedle naszych upodobań. Podałam placek z sosem czosnkowym. Zapraszam do przepisu:) Składniki Farsz Pół pętka … Czytaj dalej Placek mięsno-warzywny z patelni
gotuj ze mnąbył cedzak do makaronu. Wbiłam jajko, dodałam mąkę ziemniaczaną, sodę i przyprawiłam do smaku. Wszystko wymieszałam i smażyłam na rozgrzanym oleju na brązowo - złoty kolor. Usmażone podawałam z sosem czosnkowym ( tutaj ). Smacznego! Lidka
Pieprzyć z Fantazjąupływie tego wyciągamy nasze tortille, odczekujemy ok 10min i kroimy na kanapki Smacznego Do wszystkich tych zdrowych przekąsek na mundial, warto zrobić dużą ilość sosu czosnkowego, na bazie jogurtu greckiego Miłego kibicowania!! Niech wygra najlepszy Artykuł ZDROWE PRZEKĄSKI NA MUNDIAL!!! pochodzi z serwisu Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według SylwiiDrożdżowe pampuchy są bardziej znane w wersji na słodko. Tym razem proponuję pampuchy ze szpinakiem, nadziewane pieczarkami. Można podać z gulaszem mięsnym, ze śmietaną, jogurtem, sosem czosnkowym, lub z masłem czosnkowym. 600 g mąki pszennej około 300 ml mleka 15 g drożdży świeżych 5 dag masła 1 jajko sól, pieprz szczypta cukru 200 g mrożonego szpinaku 400 g pieczarek
Praktyczna plWami tym przepisem ;) Latem często je przygotowuj ę na kolacj ę, podaj ę z sa ł atą z rukoli i pomidorów z dodatkiem sosu czosnkowego. A dla miłośników oberżyny, polecam moje wcześniejsze przepisy: parmigiana czyli zapiekanka z bakłażanów , makaron z bakłażanem i suszonymi pomidorami , kotleciki z bakłażana , roladki z bakłażanem i kaszą kuskus . Smacznego
La grande e la piccola cuocaSałatka z brokułami, fetą i sosem czosnkowym. Całość posypana płatkami migdałowymi. Brokuły ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić i podzielić na mniejsze różyczki. Fetę pokroić w kostkę. Płatki migdałowe lekko podprażyć
Bulliomleko, cukier, sól i olej. Przed smażeniem na głębokim oleju ciasto jest formowane w płaskie placki o średnicy kilku-kilkunastu centymetrów. Podawane na rozmaite sposoby. Moje placki podałam z sosem czosnkowym, chorizo i żółtym serem. … Czytaj dalej Langosz- węgierski placek z Chorizo
gotuj ze mnąsię nie dopieką w środku . Obtaczamy w mące i smażymy na oleju , na złoty kolor . Gotowe ,serwować można ze wszystkim , ale najlepiej smakują z domowymi frytkami No i sosem czosnkowym Smacznego ! Artykuł Karminadle z warzywami pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżypieczone w piekarniku z rewelacyjnym farszem warzywno – mięsnym. Brzmi ciekawie? Smakuje jeszcze lepiej! Najlepiej smakują jeszcze ciepłe, zaraz po upieczeniu podane np. z sosom czosnkowym, ale równie dobre są na drugi dzień po odgrzaniu. Z podanej porcji wyjdzie Wam spora ilość pierogów, które możecie również zamrozić i wyjąć
Marta Gotuje