wystarczy wymieszać wszystkie składniki w misce i zapiec w naczyniu żaroodpornym. Pyszna propozycja idealna na obiad lub kolację... Podobnie jak placki z cukinii świetnie smakuje podana z sosem czosnkowym, tzatziki lub po prostu z jogurtem naturalnym. Składniki: 2 duże cukinie 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 pęczek koperku 125 g sera mozzarella (kulka lub tarty) 3 jajka
Kuchnia MagdaLenywystarczy wymieszać wszystkie składniki w misce i zapiec w naczyniu żaroodpornym. Pyszna propozycja idealna na obiad lub kolację... Podobnie jak placki z cukinii świetnie smakuje podana z sosem czosnkowym, tzatziki lub po prostu z jogurtem naturalnym. Składniki: 2 duże cukinie 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 pęczek koperku 125 g sera mozzarella (kulka lub tarty) 3 jajka
Kuchnia MagdaLenyformę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez 20-25 minut w 210*C. Obserwujemy naszą pizzę aby zbyt mocno się nie spiekła. Każdy piekarnik piecze inaczej. Podajemy z sosem czosnkowym
VioletoweKucharzenieprostu pyszne! Najlepsze wychodzą w sezonie z młodej cukinii. Przygotowuje się je w kilka chwil i mogą pełnić rolę zarówno obiadu, jak i kolacji. Świetnie smakują podane z sosem czosnkowym, tzatziki lub po prostu z jogurtem naturalnym. Składniki: 2 średnie cukinie 2 jajka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 pęczek koperku 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Kuchnia MagdaLenyprostu pyszne! Najlepsze wychodzą w sezonie z młodej cukinii. Przygotowuje się je w kilka chwil i mogą pełnić rolę zarówno obiadu, jak i kolacji. Świetnie smakują podane z sosem czosnkowym, tzatziki lub po prostu z jogurtem naturalnym. Składniki: 2 średnie cukinie 2 jajka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 pęczek koperku 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Kuchnia MagdaLenyBardzo lubię czosnek. Nie dość, że nadaje potrawom świetny smak to jeszcze jest mega zdrowy. W okresie zimowym często na naszym stole gości sos czosnkowy, pasuje do wielu dań: mięsa, pizzy a nawet jako dodatek do kanapek. Składniki: 2 łyżeczki majonezu, 2 łyżeczki jogurtu naturalnego, 2 ząbki czosnku, 1/2 łyżeczki majeranku, sól, pieprz do smaku. Majonez wymieszać z jogurtem. Dodać
Moja kraina smakówkroimy w drobną kostkę, marynujemy w oleju, curry, papryce słodkiej, ostrej, szczypcie soli, pieprzu i smażymy na patelni teflonowej. 9. Tortillę podgrzewamy. 10. Tortillę podajemy z kurczakiem, warzywami i sosem czosnkowym. Domowa tortilla z kurczakiem i warzywami jest bogata w: - błonnik pokarmowy, który daje uczucie sytości i przyspiesza perystaltykę jelit, - pełnowartościowe białko (pochodzące z kurczaka), które jest składnikiem budulcowym. Wartość
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachukładaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Pieczone pierożki z bobem i suszonymi pomidorami podawaj z dipem pomidorowym lub sosem czosnkowym Smacznego Artykuł Pieczone pierożki z bobem i suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchniocet spirytusowy użyjcie go mniej. Jeśli nie macie melisy sięgnijcie po miętę ale cytrynową. Lubisz surówki warzywne? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Surówkę z młodej kapusty z sosem czosnkowym. The post Surówka z cukinii appeared first on MeCooks
mecooksNakładamy cebulkę, kawałki sera, tuńczyka, papryczkę, plastry ogórka, przykrywamy kawałkami sera i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na ok. 15 minut. Pizza gotowa. Wystarczy dodać sos czosnkowy lub ketchup lub jedno i drugie. Smacznego
Maminek kulinarnyProponowany przez nas kalafior może być wykorzystany do obiadu np. z kotletem mielonym, schabowym lub kurczakiem. Można też podać go jedynie z sosem czosnkowym i też smakuje rewelacyjnie. Składniki: -kalafior -2 łyżki płynnego masła -przyprawy harissa, do mięs l ub inne ulubione -sól Kalafiora kroimy. Układamy na blaszce z papierem do pieczenia. Delikatnie i tylko z jednej strony
Maminek kulinarnysosem i układamy dodatki. Na koniec posypujemy serem. Pieczemy w 200-190 stopniach przez 15-20 minut bez termoobiegu (musimy pilnować bo każdy piekarnik jest inny) Pizze podaje z sosem czosnkowym i/lub ketchupem. Smacznego
Gotowanie...to proste !bokami w roladę, którą pokroiliśmy w plasterki o grubości ok 3cm. Wyłożone na blaszce ślimaczki wstawiliśmy do piekarnika nagrzanego do 200stC na mniej więcej 20min. Ślimaczki można podawać z sosem czosnkowym. SMACZNEGO! Pozdrawiamy, Sławek, Janina, Paula
Sprawni w smaku