żadnej roboty. Nie ma potem masy rzeczy do mycia i pół uwalonej kuchni. A cała rodzinka zachwycona. U nas filet z kurczaka był z warzywami pieczonymi i sosem czosnkowym, ale świetny będzie również z ryżem czy zwykłymi gotowanymi ziemniakami. Filet możecie doprawić w dowolny sposób, takimi przyprawami jakie lubicie. Ja użyłam soli, pieprzu, ziół prowansalskich i czosnku na mięsko oraz
Mieszam w Garnkuugotowaniu brokuł wyjąć i przelać zimną wodą. Jogurt, majonez, obrany czosnek, koperek zmiksować w blenderze. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Brokuł ułożyć na półmisku polać obficie sosem czosnkowym. Na wierzchu ułożyć fetę pokrojoną w kostkę oraz posypać podprażonymi na suchej patelni pestkami. Najlepiej podawać bezpośrednio po przygotowaniu
Ala piecze i gotujeSKÓRKI Z CHLEBA? Sesja (depresja) mnie nie pokonała i jest... Grzanki - to standard na wykorzystanie skórki chleba... Ale miałam inny pomysł... CHRUPKI CHLEBOWE 😃 Mega ziołowe, maczane w sosie czosnkowym... Yummy 😃 Jeżeli zostanie Ci suchy chleb - nie wyrzucaj go, wykorzystaj! Składniki : Suche skórki z chleba 1/3 szkl./kubka mleka Ulubione zioła, przyprawy i sól
Czarnawisienkasynek domaga się ciasteczka, przygotowuję podpłomyki w kilka minut. Jest to najprostsza forma pieczywa/tortlilli/placków. Najczęściej jemy je z dżemem, ale można uformować większe i podać z gulaszem, z sosem czosnkowym i kurczakiem. Składniki: pół szklanki mąki pszennej pół szklanki mąki żytniej łyżka oliwy/oleju trochę ciepłej wody 1. Z podanych składników zagniatamy elastyczne ciasto. 2. Rozgrzewamy patelnię, urywamy kawałek ciasta
Na moim talerzukurczaka i ser żółty. Powstała całkiem smaczna zapiekanka:) Ta porcja wystarczy dla czterech osób. Nas jest troje i sporo zostało. Spokojnie najadłaby się jeszcze jedna osoba. Zapiekankę podałam z sosem czosnkowym. Składniki: 7-8 średnich ziemniaków 2 cebule 500 g. pieczarek 2 pojedyncze piersi kurczaka 200 g. sera żółtego przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany) olej do smażenia trochę
Agusiowe smakołykisekund na ręczniku papierowym. Są gotowe, tak usmażone grzyby smakują wybornie, są mięsiste i bardzo aromatyczne. Spróbuj i daj znać! Upieczone zapiekanki oczywiście możesz podać np. z sosem czosnkowym czy ketchupem, to już wedle upodobań
SMYKWKUCHNIśrodku mięciutki miąższ. Fajna alternatywa dla tradycyjnych ziemniaków. Ja przeważnie podaje ze schabowym, lub kotletem z piersi kurczaka. Dziś było to drugie, do tego brokuły i sos czosnkowy. Właściwie nie potrzebuje do tych kulek mięsa, ale robię ze względu na chłopaków. Jeśli jeszcze nie robiliście to spróbujcie koniecznie, są naprawdę pyszne. Składniki: 7 średnich ziemniaków ( waga po ugotowaniu
Agusiowe smakołykiposypujemy resztą startego żółtego sera *** *** Naleśniki zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez 20 minut – bez przykrycia. Podajemy na ciepło posypane posiekaną pietruszką *** *** Do naleśników polecam podać domowy sos czosnkowy PRZEPIS TUTAJ *** *** SMACZNEGO *** Artykuł Zapiekane faszerowane naleśniczki pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytempłatkach i układaj na blaszce. Piecz około 30 min. w temperaturze 180 stopni. Pod koniec można włączyć termoobieg. Rada: nuggetsy fajnie smakują z dipami. My podaliśmy je z domowym sosem czosnkowym (dwa ząbki czosnku roztarte z solą połączone z 200 ml jogurtu naturalnego i łyżką majonezu, doprawione oregano, solą i pieprzem) oraz ketchupem, który lubią dzieci. A jeśli nie liczycie
Kulinarna Polskasłono to wspaniała alternatywa, jeżeli pizza to Wasze drugie "ja". Słone ciasto drożdżowe to smakowity kąsek, któremu ciężko się oprzeć - zwłaszcza, jeżeli masz pod ręką pyszny sos pomidorowy, albo sos czosnkowy. Drożdżówka z kiełbasą przygotowana według tego przepisu jest pulchna i bardzo smaczna, spróbuj, nie pożałujesz. Konsystencja ciasta drożdżowego w przypadku tego przepisu jest dosyć rzadka, absolutnie się
MamaOskarkatrzeba dużo czasu, potem grillujemy i zajadamy ze smakiem wprost z patyczków. Zróbcie dużo bo znikają szybko, wielbiciele owoców morza jeszcze więcej hi hi. Kalmary z grilla w sosie czosnkowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepewno będą zachwyceni. Można ją jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Świetnie smakuje bez jakichkolwiek dodatków, ale oczywiście można się pokusić np. o zaserwowanie jej z sosem czosnkowym. Z podanych niżej składników wychodzi ok. 12 roladek o szerokości 2,5 cm. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami – Składniki: Składniki na farsz pieczarkowy do rolady
Kulinarne Przebojezłoty kolor. Zdjąć paluszki krabowe z patelni. Usmażone przełożyć na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Poukładać na półmisku. Podawać z ulubionymi sosami, np. z sosem czosnkowym. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Surimi w panierce appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeposiekaną natkę pietruszki. Masę dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oliwy. Wykładaj niewielkie ilości ciasta i smaż ok. 2 minut z każdej strony. Gotowe placuszki podawaj np. z sosem czosnkowym. Smacznego Artykuł Placki z selera pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchni