potrawom ciekawy kształt i smak. Przykładem na to mogą być zrobione przeze mnie pikantne ślimaczki, które można podawać na ciepło jak i na zimno. Smakują jeszcze lepiej maczane w sosie czosnkowym ( przepis ) lub jakimkolwiek innym (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego 20 dag wędzonego boczku 1 czerwona papryka 1/2 zielonej papryki 1 cebula 1 ząbek czosnku sól
Danka PichciChrupiące pieczarki z farszem szpinakowym będą doskonałą przystawką na imprezę ze znajomymi. Podane ze sosem czosnkowym smakują wyśmienicie. Można je przygotować wcześniej, a przed przyjęciem odgrzać w piekarniku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500g pieczarek (najlepiej większych) 200g szpinaku 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 15g żółtego sera ząbek czosnku 3 łyżki masła 1 mała cebula olej do smażenia
Danka Pichciimprezach. Tam majonez jest na wagę złota. W końcu czyż nie jest, to najbardziej uniwersalny dodatek? Potrzebujemy go do sałatek, jajek na twardo, kanapek, jest bazą do mojego ukochanego sosu czosnkowego, robię z nim pyszne marynaty do kurczaka i wiele więcej. Bez majonezu ani rusz Co zrobić by domowy majonez się nie zważył? Składniki muszą mieć tą samą temperaturę
Słodkie okruszkiWykonuje się ją maksymalnie szybko a smak jest wyjątkowy. Intensywny smak łososia miesza się ze smakiem delikatnego serka śmietankowego, do tego świeże warzywa. Idealnie pasuje również do tego domowy sos czosnkowy. Podaje się je na zimno, więc można je przygotować wcześniej i wyciągnąć z lodówki przed samym podaniem. Tortille z łososiem można również z powodzeniem wykorzystać jako śniadanie do pracy
To Musisz WiedziećOpis Smażone pierożki: Smażone pierożki to nowa propozycja przygotowania naszych ulubionych pierogów. Smażone pierogi z tego przepisu są chrupiące i nieziemsko przepyszne. Możemy podawać je ze śmietaną lub sosem czosnkowym. W taki sposób możemy przygotowywać pierożki z różnym farszem. W zależności od tego na jakie mamy ochotę, np. z mięsem, z kapustą i grzybami czy również z kaszą. Przepis
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnecukrem i kwaśną śmietaną z cukrem bądź z owocowym dżemem. Jeśli jemy w wersji wytrawnej najlepsze dodatki to sos grzybowy, sos pomidorowy z dodatkiem mięsa mielonego bądź klasyczny domowy sos czosnkowy bądź domowy ketchup. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Placki ziemniaczane – Składniki około kilograma obranych ziemniaków, łyżka mąki pszennej 2 jajka 1 średnia cebula szczypta soli łyżeczka pieprzu olej rzepakowy (adsbygoogle
To Musisz Wiedziećprzecież każdy z nas ma chwile słabości, kiedy lubi pochrupać sobie nachosy lub chipsy 😉😋 Takie domowe nachosy są pyszną przekąską szczególnie kiedy podamy je z domowym ketchupem, sosem czosnkowym czy innym dipem.... Super pasuje tutaj także hummus 😍 Także jeśli szykuje Wam się w najbliższym czasie spotkanie ze znajomymi - polecam do pochrupania! Składniki: 2-3 płaty tortilli słodka papryka
Walijskie PichceniePlacki, oczywiście zrobiłam sama. Na blogu jest już przepis, bo robię je od dawna. Trzeba chwilę na to poświęcić, ale warto. Co swoje, to swoje. Przeważnie do tortilli, robię sos czosnkowy, tym razem jest majonez i keczup. Obie wersje są pyszne :) Podaję składniki na 4 tortille. Składniki: Na placki: 7,5 łyżki mąki pszennej szczypta soli 0,5 szklanki gorącej
Agusiowe smakołykipołóż pierś z kurczaka i pieczarki. Zwiń w roladę.Owiń roladę w papier i ponownie wstaw do piekarnika na ok. 25 min; 7. Podawaj na zimno, np. z sosem czosnkowym w formie przekąski lub na ciepło. SMACZNEGO
Prosty przepis namoże dlatego wówczas specjalnie za nimi nie przepadałam. Gdy słodycz zamieniłam na smak wytrawny od razu zmieniłam do nich podejście. Cukier zastąpiłam solą a obecnie najbardziej smakują mi z sosem czosnkowym :) Jak to bywa przy tego typu plackach, należy uważać podczas smażenia, aby tłuszcz nie był zbyt gorący (bo placki się spalą a w środku będą surowe), ani zbyt zimny
My simple kitchenkilka minut z obu stron aż się pięknie zezłocą. W trakcie smażenia przygotuj sos. Wymieszaj majonez Kielecki, jogurt grecki, czosnek przeciśnięty przez praskę i koperek. Kurczaka podawaj z sosem czosnkowym, pysznie smakuje z sałatką, ziemniakami lub innymi dodatkami. Możesz podawać go na ciepło lub zimno. SMACZNEGO! Artykuł Kotlety z kurczaka z majonezem pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl
nietylkopasta.plprażoną cebulką Tarta z brukselką Sałatka z brukselką Zielona sałatka z brokuła, brukselki i fasolki szparagowej ze szpinakowym sosem Surówka z kapusty pekińskiej, brukselki i fasolki szparagowej w sosie czosnkowym Zupa krem z brukselki Zupa z brukselki – post dr Dąbrowskiej Zupa krem z warzyw z pieczonym łososiem i karmelizowanym porem Kurczak z warzywami Roladki z wołowiny pieczone Lunchbox – posiłki
Dorota Smakujewspaniale smakują w towarzystwie najróżniejszych mięs. Idealne połączenie. Takie ziemniaczki często też przygotowuję na przyjęcia czy spotkania z rodziną i przyjaciółmi. Wówczas podaję je np. wyłącznie w towarzystwie domowego sosu czosnkowego lub innego podobnego. Dodatek rozmarynu nadaje ziemniakom wyjątkowego smaku i aromatu. Zainspirowałam się tu przepisem na pieczone ziemniaki z bloga „Po prostu pycha” I jak zawsze
Słodkie okruszki