sos czosnkowy - 6423 przepisów (strona:170/429)

Mini kotleciki 122

całą pewnością wpadną im w oko i będą z chęcią zjadane. Aby to danie było jeszcze bardziej zdrowe przygotujemy je z mięsa indyczego. Sprawdź przepis na: Kotlety mielone z sosem czosnkowym Składniki 400g mięsa mielonego z indyka 1 kajzerka miseczka wody sól pieprz 2 jajka mała cebula bułka tarta Dodatkowo garść natki pietruszki olej do smażenia sól pieprz Czy wiesz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rożki ze szpinakiem i fetą 138

pieczone w piekarniku Szybkie, proste i łatwe do przygotowania! Dobrze smakują na ciepło i na zimno. Szybko sycą i zaspokajają głód. Można je podawać samodzielnie lub maczać w zimnym sosie ( czosnkowym , musztardowym , pomidorowym , bazyliowym ). Podane do barszczu czerwonego, doskonale zastąpią klasyczne paszteciki Są świetnym pomysłem, jeśli masz ochotę na danie bez mięsa, musisz przygotować potrawę dla wegetarian lub coś dobrego

Kulinarny S.O.S.
Kolety z ciecierzycy z piekarnika 99

lunch boxa do pracy, czy na piknik. Na 12 kotlecików: 400 g suchej ciecierzycy 1 pęczek zielonej pietruszki 1 duża czerwona cebula 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka sosu sojowego 1 -2 łyżki zimnej wody 1 jajko L sól pieprz 1/2 szklanki bułki tartej do panierowania Ciecierzycę zalać zimną wodą, tak aby woda wystawała ponad ciecierzycę co najmniej kilka centymetrów(...)następnie przewrócić je na drugą stronę i dopiekać jeszcze przez 10 minut. Ja swoje podałam z sałatą, którą skropiłam oliwą i sokiem z cytryny, można je też podać z sosem czosnkowym. Smacznego

Krylowa Kuchnia
Racuchy ziemniaczane z farszem mięsnym 93

Pyszne racuchy ziemniaczane z mięsnym farszem to prosty pomysł na smaczny i treściwy obiad. Wyśmienicie smakują podane z kwaśną śmietaną lub sosem czosnkowym. Podstawowe składniki,szybkie w przygotowaniu sycące danie :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na masę ziemniaczaną: 3 duże ziemniaki 4 pełniejsze łyżki mąki pszennej 4 pełniejsze łyżki mąki ziemniaczanej 3 jajka 1/2 szklanki mleka sól, pieprz, olej do smażenia

Blog kulinarny S9.PL
Szaszłyki z boczkiem, porem i papryką 92

nadziej naprzemiennie na patyczki do szaszłyków. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 40 minut w 170 stopniach. Uwagi: Do szaszłyków podaj koniecznie sos czosnkowy, tzatziki albo tradycyjnie ketchup. Instagram Oznacz @prostepesto i dodaj hashtag #prostepesto Facebook Polub nas na Facebooku i dodaj hashtag #prostepesto .wp-block-wpzoom-recipe-card-block-recipe-card.is-style-default .recipe-card-image .wpzoom-recipe-card

ProstePesto.pl
Imprezowe roladki z tortilli 222

wiem jak Wy, ale ja uwielbiam takie przekąski z warzywami, kiełbasą i serem. A tortilla jest doskonała do ich przygotowania. Imprezowe roladki z tortilli wspaniale smakują w towarzystwie domowego sosu czosnkowego. Można je też wzbogacić o kawałki kiszonego ogórka. Koniecznie spróbujcie, bo są naprawdę pyszne. A jeśli szukacie innych pomysłów na wykorzystanie tortilli, to polecam Wam np. krokiety z tortilli

Słodkie okruszki
Wytrawne gofry z szynką, papryką i kukurydzą 127

wymieszaj szpatułką z pozostałymi przygotowanymi składnikami i odstaw na bok na 15 minut. Wylewaj porcje ciasta na rozgrzaną wcześniej gofrownicę, przesmarowaną olejem rzepakowym. Uwagi: Gofry serwuj z ulubioną salsą, sosem czosnkowym lub tzatziki. Instagram Oznacz @prostepesto i dodaj hashtag #prostepesto Facebook Polub nas na Facebooku i dodaj hashtag #prostepesto .wp-block-wpzoom-recipe-card-block-recipe-card.is-style-default .recipe-card-image .wpzoom-recipe-card-print-link

ProstePesto.pl
Placki z cukinii z wędzonym boczkiem 86

łyżki ciasta i formujemy niewielkie placki. Wolno smażymy na złoty kolor z obu stron. Ważna uwaga: placki obracamy za pomocą łopatki, ponieważ ciasto jest dość delikatne. 5. Podajemy z sosem czosnkowym lub innym ulubionym. Smacznego!   Artykuł Placki z cukinii z wędzonym boczkiem pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Sałatka z kalafiorem i warzywami 1122

przepis na kalafiora, może zainteresuje Cię nasza propozycja! Jest to sałatka imprezowa, grillowa i obiadowa . Warzywa, które uzupełniają smak kalafiora każdy może wymieszać ze swoim ulubionym sosem. Może to być sos koperkowy, sos czosnkowy, lub majonezowy, jak w naszym przypadku. Kalafiora podaliśmy do sałatki w nasz ulubiony sposób, a więc z masełkiem i bułką tartą. Wyszło zupełnie przyzwoite połączenie

Kuchnia Na Wypasie
Cukinia panierowana 86

Sezon na cukinię w pełni, szykując przetwory z cukinii warto przygotować cukinię panierowaną. Idealna na szybką przekąskę, świetnie smakuje sama lub z dodatkiem sosu czosnkowego. Najlepiej smakują małe cukinie, które nie mają dużych nasion. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Cukinia panierowana Składniki 1 średnia lub 2 małe cukinie 1-2 jajka bułka tarta sól olej do smażenia Instrukcje Cukinię dokładnie myjemy

To co lubię - gotuję i polecam
Tarta z cukinii 69

Zapraszam Was dzisiaj na pyszną, bezmięsną tartę z cukinii. Idealna na obiad lub lekką kolację, świetnie smakuje z sosem czosnkowym. Smaczna zarówno na ciepło jak i na zimno. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Tarta z cukinii Składniki 500 g (waga cukinii bez pestek) 3 jajka 2 łyżki bułki tartej 100 g sera żółtego (dowolny) 1 średnia cebula 2 łyżki posiekanej natki

To co lubię - gotuję i polecam
,,Pizza z kurkami’’ 83

około 28 cm, lekko podsypujemy mąką. Placki układamy na wyłożonej pergaminem blasze. Smarujemy sosem śmietanowym posypujemy ziołami. Układamy na nich kurki z cebulką, boczek, mozzarele, przyprawiamy. Całość posypujemy startym serem. Pieczemy w 200 C przez około 15 min. Dobrze komponuje się z sosem czosnkowym. Nie każdy zdaje sobie sprawę z tego, że kształtowanie się dziecięcych stóp ma bezpośredni wpływ

Podróż w kulinaria
Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami 111

Farsz można przygotować dzień wcześniej, a przed podaniem tylko zapiec cukinie w piekarniku. Jeśli lubicie cukinię, to takie danie z pewnością przypadnie wam do gustu! Można je podać z sosem czosnkowym lub ketchupem i ulubioną surówką, np. z sałaty i ogórka. Składniki na cukinię faszerowaną kurczakiem i pieczarkami (3 porcje): 3 młode cukinie średniej wielkości 2 piersi z kurczaka sporej

e-PrzepisyKulinarne
Odrywane bułeczki drożdżowe z pieczarkami i mozzarellą 128

ół ) Bułeczki wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę około 30-40 minut. Do zrumienienia. Takie bułeczki smakują najlepiej jeszcze ciepłe, choć na zimno są również smaczne. Podaję je z sosem czosnkowym. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród