
Szybka, prosta i bardzo smaczna przekąska z ciasta francuskiego z dodatkiem białej kiełbasy. Takie francuskie kwiatki mogą być ozdobą wielkanocnego stołu, albo pyszna przekąską, którą sporządzimy na spotkanie ze znajomymi. Robi sie je błyskawicznie (jak wiekszość wypieków z użyciem gotowego ciasta francuskiego), co jest ich dodatkową zaletą. Pysznie smakują z ketchupem albo z sosem czosnkowym 😍 Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 6 sztuk białej kiełbasy (sparzonej, średniej długości każda) 1 żółtko c... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...