frytki warzywne z piekarnika Smaczny, zdrowy, kolorowy i niskokaloryczny obiad, a dodatkowo bardzo smaczny. Pieczone frytki możemy podać z sosem czosnkowym albo ketchupem. Składniki: 3-4 łyżki oliwy lub oleju – na 1 kilogram warzyw przyprawy: sól, pieprz, papryka mielona – słodka i ostra, suszone oregano i bazylia Warzywa do wyboru: ziemniaki marchew cukinia dynia papryka buraki
Blog z Apetytemwypróbowałam przepis. Takie kotleciki zrobię jeszcze nie raz na obiad, bo okazały się bardzo pyszne! Domownicy stwierdzili, że jest to świetna imprezowa przekąska z dodatkiem oczywiście sosu czosnkowego . Składniki: * 60 dkg piersi z kurczaka * 3 żółtka * 3 łyżki mąki ziemniaczanej * 2 łyżki śmietany * 3 ząbki czosnku * 1 łyżeczka soli * 1/2 łyżeczki papryki słodkiej * 1/3 łyżeczki papryki
Pieprzyć z Fantazjąparmezan, Każdy kawałek cukinia zamoczyć w jajku, następnie obtoczyć w serach i przełożyć na blachę, Piec przez około 15-20 minut do zarumienienia, Podawać na ciepło najlepiej z sosem czosnkowym. Artykuł Cukinia zapiekana z parmezanem i mozzarellą pochodzi z serwisu tyfranbox
tyfranboxmieszamy dokładnie. Wykładamy do żaroodpornego naczynia i posypujemy lekko czarnuszką. Układamy żółty ser, aby zakrył nam górę. Pieczemy około minut w 190 stopniach. Podajmy lekko obsypując czarnuszką. Pyszne z sosem czosnkowym. Share 0 Tweet 0 Save 0 0 Shares
Latosiowydomfetą piec przez około 30 minut, lub do czasu aż będą przyrumienione. Kulki z kaszy jęczmiennej z burakiem można jeść na ciepło lub na zimno z ulubiona sałatą i sosem czosnkowym, lub po prostu same - są pyszne! Smacznego
Codzienne GotowanieUmieszczaj w garnku pierogi po kolei i smaż tak, aby zarumieniły się z jednej i z drugiej strony. Gotowe! :) Pierogi smażone, czyli panzerotti czy calzone świetnie smakują z sosem czosnkowym lub BBQ. Artykuł Pierogi smażone z kurczakiem, pieczarkami, cebulą i serem pochodzi z serwisu Rozdomowiona
Rozdomowionastarty parmezan i natkę pietruszki, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dusimy ok 3 minuty. Gotowe naleśniki faszerujemy mięsem, posypujemy natką pietruszki i podajemy z sosem czosnkowym ( TU przepis) lub paprykowym. Smacznego
Kasia i jej kobiecy światrozłożyć cienkie plastry pomidorów. Zawinąć tortilę w rulon i położyć w naczyniu żaroodpornym. Obsypać wszystko serem. Piekarnik nagrzać do 200 C i piec 10 minut. Można podawać w towarzystwie sosu czosnkowego. Smacznego
Kuchnia Pokoleńwyczarować niebanalną przekąskę, która smakuje nawet tym, którzy nie przepadają za tym warzywem. Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Podałam je z frytkami z batata i czosnkowym sosem jogurtowym. Składniki: 1 kalafior 1 jajko 3/4 szklanki wody mineralnej gazowanej 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka 3 szklanki płatków kukurydzianych sól, pieprz Wykonanie: Kalafiora obieramy
Kuchnia MagdaLenywyczarować niebanalną przekąskę, która smakuje nawet tym, którzy nie przepadają za tym warzywem. Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Podałam je z frytkami z batata i czosnkowym sosem jogurtowym. Składniki: 1 kalafior 1 jajko 3/4 szklanki wody mineralnej gazowanej 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka 3 szklanki płatków kukurydzianych sól, pieprz Wykonanie: Kalafiora obieramy
Kuchnia MagdaLenyCeviche z pstrąga ze szczawiem na chipsie ziemniaczanym Bellori Crianza, 2017, Bellori Vinos, Rueda Krewetki gamba (j eden z najbardziej cenionych gatunków krewetek na świecie – dzika krewetka głębinowa), aioli (sos czosnkowy), chorizo, czarna oliwka, ocet winny z Sherry, Valdecuevas Fermentado en Barrica, 2017, Grupo Valdecuevas, Rueda Żebro wołowe z grilla, anchovies (sardele), pietruszka, Initio 2011, winnica Las Moradas
królestwo garówchwali koszami pełnymi grzybów. A u nas totalne pustki w lesie:( Gdy mój apetyt na grzyby osiągnął poziom krytyczny, postanowiłam zrobić kotlety z pieczarek. Podane na sałatce z czosnkowym sosem sprawdziły się u nas jako obiad. Następnym razem wykorzystam je do burgerów:) Kotlety pieczarkowe Składniki (na 8 sztuk): 500g pieczarek 2/3 szklanki czerwonej soczewicy 1 jajko 2 łyżki mielonych
Obiad gotowysmażymy niezbyt grube placki na złoto- brązowy kolor. Po usmażeniu odsączamy na papierowym ręczniku. Placki podajemy z kwaśną śmietaną, jogurtem naturalnym, ketchupem lub jeśli mało Wam czosnku to z sosem czosnkowym ;) Smacznego
Gotowanie...to proste !bobem, z jajkiem i mniszkiem lekarskim , z bobem , z młodych ziemniaków . Sałatka ziemniaczana z ogórkami konserwowymi to bardzo prosta do przygotowania sałatka. Połączenie słodko – kwaśne plus majonezowy sos czosnkowy jest naprawdę pycha! Do tej sałatki możecie użyć klasycznych ogórków konserwowych, ale też ogórków z chili albo sałatki szwedzkiej. PRZEPIS NA SAŁATKĘ ZIEMNIACZANĄ Z OGÓRKAMI Składniki na sałatkę ziemniaczaną
Dorota Smakuje