szybkim reaserchu zasobów w kuchni zrobiłam kiełbaski zawijane w cieście francuskim, które zostało po wcześniejszych wypiekach. Rewelacyjny pomysł na przekąskę do piwa. Do tego pomidory z czerwoną cebulą, sos czosnkowy i przystawka jak się patrzy. Nie trzeba podawać przepisu, tutaj można wykazać się kreatywnością. Czy zawiniemy całą kiełbaskę, czy pół, czy na prosto czy na wspak i tak będzie wyglądało
pieprzny smaczekPrzygotowujemy sos, łącząc czosnek przeciśniety przez praskę, śmietanę, majonez i przyprawy ze sobą. Na placek tortilli układamy wszystkie przygotowane przez nas składniki, w ilości jakiej nam się podoba, polewamy sosem czosnkowym. Zawijamy i gotowe ! Życzę SMACZNEGO
Justa próbuje gotowaćprzykład z makaronem. Spróbuj także: Dietetyczny gulasz z indyka indyk papryka kasza gryczana Pierś z indyka zapiekana w pesto pierś z indyka pomidory pesto Indyk z batatem i sosem czosnkowym indyk bataty czosnek
Fit&Fast Kitchenplacuszki będą chrupiące. Dodajemy jajka, drobno pokrojoną natkę pietruszki i cebulę, mąkę kukurydzianą, doprawiamy pieprzem i ostrą papryką. Całość dokładnie mieszamy. Smażymy na patelni. Ja swoje placuszki podałam z sosem czosnkowym
Delusional TrineWytrawna galareta z kurczakiem, szynką i warzywami. Składniki ułożyłam warstwami, dzięki czemu taka galareta nie tylko jest smaczna, ale też pięknie wygląda. Można ją podać jako przystawkę z sosem czosnkowym lub koperkowym. 1 marchewka 1 filet z kurczaka 1 papryka marynowana 6 plastrów szynki konserwowej 2 łyżki kukurydzy konserwowej 1 mały brokuł 1 litr buliony drobiowego (rosół) 7 łyżeczek żelatyny
https:KKuchniaMniamwierzchu układamy mozzarellę. odstawiamy na ok 15 min. w tym czasie piekarnik nagrzewamy do 180 st. Wstawiamy i pieczemy ok 30 min aż brzegi ładnie się zrumienią. Podajemy z sosem czosnkowym
Gotowanie jest łatweLekka przymiarka do zbliżających się świąt. Jajka z łososiem, rzeżuchą i rungią. Smak podkręca sos czosnkowy i odrobina majonezu. Smaczna i szybka propozycja na świąteczne ale nie tylko śniadanie. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnipapierze do pieczenia i wkładamy na 15-20 minut do piekarnika. DO PODANIA: Klopsiki wybrnie smakują z sosem remulada(przepis znajdziecie tutaj : http://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/03/sos-remulada.html )ale uważam,że sos czosnkowy też się sprawdzi. Do tego puree ziemniaczane i gotowana marchewka
Kopystką po garachsię przyrumieni, funkcja termoobieg. Warzywa na patelnię przygotować wg przepisu na opakowaniu. Pozostałą brukselkę przekroić na pół i dodać do warzyw. Gotowe kulki podałam z warzywami z patelni oraz sosem czosnkowym
Monia miesza i gotujelodówki. Każdy kawałek mięsa obtaczamy w mace. Następnie panierujemy kurczaka w rozmąconym jajku (doprawionym) solą i pieprzem) oraz bułce tartej. Mięso smażymy na rozgrzanej patelni na oleju. Podajemy z sosem czosnkowym
VioletoweKucharzenieTosty z oscypkiem to cos co poprostu uwielbiam, a połączenie go z rukola jest bezkonkurencyjnie :) Idealnie komponuje sie z żurawiną lub sosem czosnkowym. Składniki: *chleb tostowy 4 ziarna *rukola *oscypek *szynka *zurawina/sos czosnkowy *łyżka masła Przygotowanie: 1. Na chleb tostowy układamy kawałki oscypka, rukolę i szynkę. 2. Przykładamy druga kromka i smarujemy delikatnie masłem. 3. Zapiekamy w tosterze
FITBUuKMiędzy czasie na patelni rozgrzewam masło i wrzucam fasolkę szparagową, 10. Dodaje przyprawy i bułkę tartą, aż się zarumieni. 11. Kopytka łącze z zawartością patelni i podaje z sosem czosnkowym przygotowanym na bazie jogurtu naturalnego. Smaczego :) WARTOŚCI ODŻYWCZE ziemniaków: Obecność potasu, który obniża ciśnienie we krwi oraz magnezu, który jest budulcem kości i zębów; Dostarczają niemal wszystkich witamin
FITBUuKokazać dosyć trudne. Usmaż jajka na patelni. Pomidora pokrój w plasterki. Posiekany drobno czosnek wymieszaj z jogurtem oraz dopraw solą i pieprzem. Złóż kanapkę. Lekko posmaruj z obu stron sosem czosnkowym, posyp rukolą, wyłóż jajko i pomidory do środka i zakryj biszkoptem
wysmienityłyżka oleju ze słoiczka z suszonymi pomidorami - posiekana natka pietruszki W/w składniki wymieszaj ze sobą. PONADTO: - garść świeżej rukoli - 2 duże grube plastry wędzonego łososia dodatkowo możesz użyć sosu czosnkowego, do wzmocnienia smaku gofrów, bądź posypać je posiekanymi orzechami
SMYKWKUCHNI