sera. Piekarnik nagrzać do temp. 180 st. , blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i delikatnie zapiec ok. 10 min. Podajemy z pomidorem (jak u mnie) lub z sosem czosnkowym
Alutka-Gotujemięsem na drewniane patyczki. Szaszłyki posypujemy ziołami prowansalskimi, solą i czarnym pieprzem i grillujemy na naoliwionym ruszcie lub patelni grillowej obracając co chwila na inną stronę. Serwujemy z dodatkiem sosu czosnkowego i sałatki z świeżych warzyw
Pyry na Gazziemniaków. Starte ziemniaki wzbogacone o mielone mięso ( u mnie mniej więcej proporcje 1/1) są nie tylko smaczne, ale i bardzo pożywne. Można je zjadać z dodatkiem surówki, sosu czosnkowego czy np. ketchupu. Można je usmażyć wcześniej w domu, po czym odgrzać np. na grillu i szybka przekąska gotowa. Składniki: ok. 40 0g zmielonej łopatki ok. 400g
Walijskie PichcenieJeśli lubicie drobiowe, soczyste kawałki kurczaka smażone w chrupiącej, aromatycznej panierce, to ten przepis jest dla Was! Ja podałam kąski z sosem czosnkowym i mówię Wam, pycha!!! Bardzo polecam! Składniki na chrupiące kąski kurczaka: podwójny filet z kurczaka 100 g jogurtu naturalnego 1 płaska łyżeczka curry 1 łyżeczka musztardy szczypta kardamonu szczypta chilli 2-3 garści płatków kukurydzianych sól pieprz
Rozpustne gotowaniePrzepis na pyszne, lekkie placuszki ze szpinakiem i twarogiem. Można podać z sosem czosnkowym i kiełkami. Jeden placuszek ma tylko 154 kcal. Składniki (6 sporych placuszków): 450 g mrożonego szpinaku rozdrobnionego 4 jaja 3 ząbki czosnku 100 g chudego twarogu sól, pieprz 100 g mąki orkiszowej (może być inna) 3 łyżki otrąb owsianych Dodatki: jogurt naturalny sól, pieprz czarny
e-PrzepisyKulinarnemała przekąska, doskonała na ciepło, jak również na zimno podawana z sosem czosnkowym, gratka dla fanów pizzy tylko w mniejszej formie SKŁADNIKI CIASTO: 1,5 szkl.mąki pszennej 25 g drożdży 2 łyżki oliwy 0,5 łyżeczki soli odrobina cukru ok. 0,5 szkl.ciepłej wody Nadzienie: ¼ kostki masła 1 mała cukinia 30 dag pieczarek, 1 cebula, 1 kiełbaska śląska
słodki bratekDzisiaj zapraszam na domową tortillę z warzywami i gyrosem z kurczaka. Placki robione samodzielnie, pyszny czosnkowy sos jogurtowo - majonezowy, dużo warzyw i gyros z kurczaka. Obiad lekki i aromatyczny. Troszkę pracochłonny, ale moim zdaniem warto. Przepis jest dość długi, ponieważ kolejno, dokładnie opisałam zrobienie placków, sosu, mięsa i warzyw. Zachęcam do zrobienia i życzę smacznego :) Składniki na placki
Smak mojego domuEkspresowy sos czosnkowy na bazie jogurtu naturalnego. Doskonały do pizzy, calzone i innych dań. Składniki: 200 ml jogurtu naturalnego gęstego 1 łyżka majonezu 2 ząbki czosnku sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Jogurt dokładnie wymieszać z majonezem, aby nie było żadnych grudek. Dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki
Na Ciasteczkowych Papierachjednej strony delikatnie słodkawe (prawdopodobnie dzięki pietruszce), z drugiej wytrawne. Niebo w ... buzi.Tak naprawdę brakuje mi słów, aby opisać ich smak. Musicie spróbować sami. Dodatkowo zrobiłam do niech czosnkowy sos na bazie jogurtu sojowego. PYCHA! SKŁADNIKI: 3 bulwy topinaburu- ok 150g 2 pietruszki- ok 60g 130g tofu naturalnego 2 ząbki czosnku 1/2 czerwonej cebuli przyprawy: czarnuszka, słodka papryka wędzona, pieprz
healthy dreamspodgrzanej patelni lekko podsmażamy tortille z obydwu stron. Każdy placek zwijamy w rożek, układamy liść salaty lodowej, następnie warzywa z patelni i kurczaka. Dekorujemy pomidorkami. Polewamy remuladą lub sosem czosnkowym. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliMacie ochotę na dietetyczne danie, które można wciągać bez wyrzutów sumienia? Szybko wyłączcie ten przepis! Tym razem przedstawiamy pyszny, kaloryczny comfort food - makaron z kremowym czosnkowym sosem i pieczonymi pomidorkami. Podczas jedzenie polecamy odłączyć sumienie i pozwolić się przenieść do krainy kulinarnej rozkoszy. Sos ten będzie prawdziwym spełnieniem marzeń dla każdego wielbiciela czosnku. Ten smak otuli Wasze podniebienie i zostanie
two broke sistersMacie już pomysł na śniadanie wielkanocne? My już tak, zrobimy taką szpinakową tartę, podamy ją na zimno. Do tego opcjonalnie, według upodobań, sos czosnkowy. Pychota. A jak nie zjecie w święta, to zamroźcie
Szybko Tanio Smaczniemajerankiem, solą oraz pieprzem. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i dodatkowo smarujemy olejem. Układamy placuszki. Pieczemy w 180 st. C na rumiano. Podajemy ze śmietaną lub jogurtem naturalnym, lub sosem czosnkowym
Domowy Smak Jedzeniabędzie miękkie (ok. godzinkę). Frytki Składniki: -ziemniaki -olej Sposób przygotowania: Ziemniaki kroimy na paseczki i smażymy na gorącym oleju w frytkownicy lub w garnku aż się zarumienią. Sos czosnkowy Składniki: -jogurt naturalny 250ml -3 ząbki czosnku -1 łyżka majonezu -sól i pieprz Sposób przygotowania: Czosnek przerabiamy przez wyciskarkę do czosnku. Następnie mieszamy z majonezem i dolewamy jogurt naturalny. Doprawiamy
Magia jedzenia.