sos czosnkowy - 6423 przepisów (strona:227/429)

Hreczanyki- podkarpackie kotlety z kaszą gryczaną 158

jajko, posiekaną cebulę i czosnek. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Z masy porcjujemy 10 kotletów, każdy obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Tradycyjne hreczanyki podaje się z sosami: czosnkowym, grzybowym lub pomidorowym. Ja podałam je w towarzystwie gotowanej kapusty z grzybami i ziemniaczków. Efekt końcowy

Kuchnia w czekoladzie
Zapiekane ziemniaczki z sosem czosnkowym 203

międzyczasie raz mieszając. Następnie włączamy opiekanie lub grill i pieczemy jeszcze 10 minut. W tym czasie z jogurtu, majonezu, przeciśniętego przez praskę czosnku oraz magi i pieprzu przygotowujemy sos czosnkowy. Podajemy na ciepło.   Przyprawę do ziemniaków znajdziecie TUTAJ

Kuchnia w czekoladzie
PLACKI ZIEMNIACZANE Z ŻÓŁTYM SEREM 178

strony na złoty kolor.  Możecie podawać z czym tylko Wam się zapragnie np. ze śmietaną, sosami, duszonymi warzywami. U mnie dzisiaj z pieczonym łososiem - PRZEPIS TUTAJ  oraz sosem czosnkowym. Pycha

pieprzny smaczek
Krewetki z czosnkiem i pietruszką 203

moich ulubionych dań.   Krewetki takie idealnie pasują do świeżej, chrupiącej bagietki. Równie dobrze smakują z makaronem tagliatelle.   Jednak polecam do nich bagietkę. Można ją maczać w maślano- czosnkowym sosie. Pycha!!!   Już mi ślinka cieknie na samą myśl o nich. Zapraszam!!! Składniki: 0,5 kg krewetek Tygrysich, 5- 6 ząbków czosnku, pęczek natki pietruszki, 0,5 kostki masła

Passion of Cooking
Pierogi ze szpinakiem! 170

kółeczka nadziewamy i zgniatamy boki dookoła. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie, przez 3 minuty we wrzątku (na małym ogniu). Wyjmujemy na talerze.  Smażymy na maśle. Ja podałam z sosem czosnkowym na bazie jogurtu greckiego i ricotty. Smacznego

SMYKWKUCHNI
Langosz - węgierski placek 162

kuchni węgierskiej.-langosz. Jeśli próbowaliście to wiecie, że jest smaczny, jeśli jeszcze nie mieliście okazji spróbować to polecam. Podawać go można na kilka sposobów. Ze śmietaną i cukrem, z sosem czosnkowym, ze śmietaną i żółtym serem. Właśnie tak dzisiaj go przygotowałam. Uprzedzam, że jest bardzo sycący :) Składniki: Ciasto 1 szklanka letniego mleka 1 łyżeczka cukru 30 g świeżych drożdży

O kuchni z uczuciem
Naleśniki ze szczypiorkiem 293

miałoby się zmarnować. Pokroiłam w kostkę szynkę, pół papryki czerwonej i pół żółtej, kukurydzę z puszki ( około 4 łyżki), kapustę pekińską ( pokrojoną w paski). Do tego sos czosnkowy u nas niestety gotowy, ale można zrobić tzatziki oraz ketchup. Danie gotowe było w niecałą godzinę. Stasiek zjadł

apetytnapieczenie
Placuszki z cukinii 120

odciekł nadmiar płynu. Z mleka, jajek, mąki robimy ciasto naleśnikowe ale bardzo gęste. Do ciasta dodajemy odsączone owoce/ warzywa, mieszamy, doprawiamy solą i smażymy na zloty kolor. Podajemy z sosem czosnkowym ( przepis na blogu ). SMACZNEGO

Smaki Ewy
Jajka w galarecie - z niespodzianką 157

odpowiednią ilość żelatyny ( już nie gotujemy ), intensywnie mieszamy. Wlewamy delikatnie do form z jajkami. Po schłodzeniu wstawiamy do lodówki.  Stężone galaretki, wyjmujemy z form i podajemy z ulubionym sosem ( czosnkowy, tatarski ). SMACZNEGO

Smaki Ewy
Karkówka – marynujemy, grillujemy 161

pojemnika/ miski i przekładamy plasterkami cebuli. Przykrywamy. Wstawiamy do lodówki.  Całość marynujemy kilka godzin ( można pozostawić na noc ). Grillujemy z obu stron. Idealnie pasuje do sałatki ziemniaczanej i sosu czosnkowego ( publikowanych na blogu ). SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy
Genialny dżem & Relacja Kraków. 179

bardzo fajne wydarzenie, oferujące przeogromny wybór smaków, od zwykłych gotowanych, przez pieczone i smażone, z najróżniejszymi farszami  D próbował czekoladowego z borówkami i twarogiem oraz z jagnięciną i sosem czosnkowym, ten smakował mistrzowsko i aż, żałuję, że nie wzięliśmy takich więcej na drogę :D a na wynos podało na pomidorowego (farsz z ziemniaków, kolendry, suszonych pomidorów o ile dobrze

More food, love and dreams
Fiskibollur ( islandzkie kuleczki rybne) 185

ziemniaki na gładką masę, doprawiamy solą i pieprzem. Robimy niewielkie kuleczki i delikatnie je spłaszczamy. Smażymy na zł oto. Podajemy ze wszystkim co tylko lubimy, świetnie smakują z sosem czosnkowym. Smacznego! PS> Można je również upiec w piekarniku 15-20 min w temp. 200 stopni

Tradycyjna kuchnia inaczej
Lekki przepis na gorące dni 195

naszej rolady. Ja zwykle dodaje serek topiony, bazylię, szynkę konserwową, ser żółty starty na tarce, Choć można dać do farszu czego tylko dusza zapragnie. Gdy przygotujesz już farsz i sos czosnkowy, twoje drożdże w rozczynie powinny już dwukrotnie zwiększyć swój rozmiar. Wtedy dosypujemy resztę mąki i wyrabiamy ciasto. Ja lubię kiedy ciasto poleży parę godzin w lodówce. Jest wtedy

Full Smaku
Barszcz ukraiński. 134

wołowiny lub wieprzowiny.Podstawową cechą, która wyróżnia barszcz ukraiński spośród innych barszczy (przygotowywanych na Ukrainie), jest dodany do receptury czosnek oraz podawanie go z pampuszkami (małymi bułeczkami), polanymi zimnym sosem czosnkowym. W Polsce do barszczu ukraińskiego dodaje się również fasolę lub grzyby; na Ukrainie barszcz z fasolą nazywają „barszczem czernihowskim”. Ja do mojego barszczu dodaję grzyby i fasolkę szparagową. SKŁADNIKI

Kuchnia Beaty
Mielone na patyku 222

gładką masę. Z mięsa formować podłużne kotlety i w każdy wsunąć patyczek do szaszłyka. Grillować na grillu lub na patelni grillowej. Podawać z ulubionym sosem. Ja podałam z sosem czosnkowym mielone na patyku

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania