naleśniki nadziałam farszem podobnym do składników pizzy, poskładałam w koperty, opanierowałam i usmażyłam. Mozzarella w środku świetnie się roztopiła i przy krojeniu była idealnie ciągnąca. Oczywiście podałam je z sosem czosnkowym, który u nas jada się litrami. Takie naleśniki polecam na drugie danie lub kolację. Składniki: na ciasto: 3 szklanki mleka 300 g mąki 3 jajka 1/3 łyżeczki soli
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapierogowe jest nieszczególne. Mile zaskoczył nas efekt takiego eksperymentu, wyszły z tego świetne chrupiące paszteciki, które mogłabym spokojnie podać na spotkaniu z przyjaciółmi. My takie przekąski zawsze jadamy z sosem czosnkowym, tak też je podałam i tym razem. Składniki: na ciasto: 300-350 g mąki 220 ml wrzątku 1 jajko 30 ml oleju szczypta soli na farsz
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapracy, z czego potem jestem bardzo zła, bo wydaje pieniądze na niesmaczne jedzenie ;/ Ale dziś mam dla Was coś pysznego - lahmacun - rodzaj tureckiej pizzy z jagnięciną, do tego sos czosnkowy i surówką z czerwonej kapusty - polecam! Smacznego
Codzienne GotowanieRodzina Grzegorza jest zaprzyjaźniona z moją, więc w przeddzień mojego wylotu do Wielkiej Brytanii zrobiliśmy sobie prawdziwą ucztę. Raczyliśmy się różnymi specjałami, między innymi niesamowicie smacznymi pieczonymi ziemniaczkami z sosem czosnkowym i kotletami drobiowymi z pieczarkami i żółtym serem. Pozdrowienia dla Anny, Grzegorza, Izy, Kamili, Łukasza i małej Wiktorii :). Przed wylotem jest zawsze dużo bieganiny, załatwiania ostatnich spraw, więc zdjęcia
Przepisy Aleksandryoliwy łyżeczka kaparów 2 Kule sera Mozzarella 1 łyżeczka cukru 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki bazyli i majeranku oliwa z oliwek Dodatkowo: Świeże liście szpinaku Domowy sos czosnkowy Sposób Wykonania: 1. Wszystkie Składniki Ciasta Łączymy ze Sobą. 2. Z ciasta formujemy dwie kule. 3. Kule oklejam folią spożywczą, a następnie wkładam do lodówki
Gotowanie Patkikawałki. Składniki marynaty wymieszać, namoczyć w niej mięso na ok 12 godzin. W międzyczasie 2-3 razy męso obrócić w marynacie. Piec na grillu ok 35 min podawać z sosem czosnkowym, pieczonymi ziemniaczkami i sałatką
Gotowanie jest łatwezanurzony) i smażyłam partiami skrzydełka przez około 15 minut na średnim ogniu na złoty kolor. Usmażone skrzydełka osuszałam z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawałam z opiekanymi ziemniaczkami i sosem czosnkowym
Kulinarny Pamiętnikdziwactwo, na szczęście nieszkodliwe. Trzeba się tylko trochę więcej napracować, ale za to jaka satysfakcja. Najczęściej przygotowuję taki tradycyjny majonez , który zamieszczałam już jakiś czas temu, polecam także pyszny czosnkowy sos aioli , a dzisiaj także mój majonez bez dodatku jaj kurzych, to dla tych, którzy są uczuleni na te właśnie jaja. Taki majonez można przygotować na bazie jajek przepiórczych, które
Smaczne ZdroweDziś zapraszam na szybki zestaw jedzonka do pracy, przygotowany na podstawie obiadu z poprzedniego dnia. Lunch : kofty jagnięce z miętą z sosem czosnkowym, do tego sałatka: sałata, cebula, pomidorki, ogórek. Smacznego
Codzienne Gotowanierozcięte na pół szaszłyki zapiekamy około 20 minut, przed samym podaniem. Ja zrobiłam je sobie dzień wcześniej, żebym zbyt dużo robić w niedzielę nie musiała ;) Można podawać z domowym sosem czosnkowym i frytkami. Pycha
Lawendowe Niebomozzarela kroimy w plasterki. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Na makaron układamy w odpowiedniej kolejności pomidor, kurczak, mozzarela, brokuł. Całość możemy zalać sosem czosnkowym. Wkładamy do piekarnika w temperaturze 200 stopni
Podróż w kulinariacienkie plasterki. Kukurydzę odcedzić. Na talerzu ułożyć brokuł, jajka i rzodkiewkę. Całość posypać kukurydzą i kiełkam. Sałatkę oprószyć solą i pieprzem. Przed podaniem polać ulubionym sosem – ja polecam sos czosnkowy lub chrzanowy. Smacznego
Nie tylko w kuchniProste i szybkie danie, które przypadnie do gustu wszystkim smakoszom kebabów i potrawy gyros. Doskonałym dodatkiem będą frytki lub pieczone ziemniaki, a do tego sałatka z sosem czosnkowym. Porcja dla 2 osób. SKŁADNIKI 2 piersi z kurczaka przyprawa gyros/kebab oliwa WYKONANIE Piersi z kurczaka umyć i pokroić w paski lub kostkę. Przełożyć do głębokiego talerza lub miski, polać oliwą
Passions hobbies lifezwiększamy temperaturę do 220 C . Pieczemy około 20-30 minut , aż się zrumienią , w połowie pieczenia prószymy po wierzchu tartym serem . Podajemy na gorąco z dodatkiem ketchupu lub sosu czosnkowego . Na zimno drugiego dnia także są pyszne " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Smacznego " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Post Parówkowe buły pojawił
Ogrodnik w podróżydziś! Jest to jeden z moich ulubionych sposobów na kalafiora! Różyczki kalafiorowe obtoczone w cieście i smażone na złoto są niesamowicie chrupiące! Świetnym dodatkiem do nich jest ulubiony sos – czosnkowy, jogurtowy czy też śmietanowy. Są idealnym pomysłem zarówno na obiad, kolację, jak i i mprezową przekąskę na ciepło. Śmiało można je odgrzewać w piekarniku – absolutnie nie stracą wtedy
Ostra na Słodko