sos biały - 2500 przepisów (strona:71/167)

Polędwiczki wieprzowe z sosem śmietanowo-musztardowym 177

podać ją np z sosem śmietanowo-musztardowym. Do jego wykonania koniecznie użyjcie musztardy miodowej – z inną nie wychodzi już tak dobry. 1 polędwiczka wieprzowa sól, pieprz olej/masło Sos: 1 szkl. słodkiej śmietany 18% lub 30% 1 łyżka musztardy miodowej 1 łyżka musztardy starofrancuskiej pieprz Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso oczyszczamy z białych błonek. Kroimy na plastry(...)minuty z każdej strony. Odstawiamy z patelni, trzymamy w cieple. Śmietankę podgrzewamy. Dodajemy obie musztardy oraz doprawiamy do smaku pieprzem. Podgrzewamy całość, ale nie gotujemy. Polędwiczki podajemy polane sosem. Źródło

Smaki Na Talerzu
Gołąbki w sosie własnym – przepis tradycyjny 144

Gołąbki zawijane w kapuście i duszone w sosie własnym – to jeden z przepisów mojej Mamy i chociaż smakują one rewelacyjnie to niestety rzadko goszczą na

Kulinarne Przeboje
Polędwiczka po koreańsku z papryką i brokułem 285

koreańsku z papryką i brokułem: 500 g polędwiczek wieprzowych 1 duża, czerwona papryka 5 drobnych cebul dymek 1/2 małego brokuła (różyczki) 2 łyżki słodko-pikantnego sosu chilli 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka sosu ostrygowego 1 łyżka mirinu 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżka sezamu 2 ząbki czosnku 3-4 cm kawałek imbiru olej do smażenia: arachidowy lub rzepakowy(...)pikantnego sosu chilli 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka sosu ostrygowego 1 łyżka mirinu 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżka sezamu 2 ząbki czosnku 3-4 cm kawałek imbiru olej do smażenia: arachidowy lub rzepakowy do podania: ryż (ja użyłam jaśminowego) po podania - opcjonalnie: azjatycka sałatka z ogórków'; document.write(" "); Przygotowujemy marynatę. Do miski wlewamy sos chilli, sos sojowy, sos ostrygowy

Poezja smaku
Wiosenna sałata z sakiewkami z jajek i podsuszonymi pomidorkami 198

Sałatka kolorami się mieni, odcieniami pięknej zieleni, na której białe jajka górują, a czerwone warzywa z nimi kontrastują. Jest smacznie i zdrowo, radośnie i kolorowo, a gdy sos do niej dodamy,  idealny smak uzyskamy. Składniki  na 3 porcje: 150 g mix sałat (rukola, sałata rzymska, cykoria,endywia), 150 -200 g jogurtu naturalnego gęstego, sól smaku, pieprz cytrynowy, pęczek

Moniki Smakołyki
Roladki ze śliwką 185

małym ogniu ok. 30-40 minut . Od czasu do czasu uzupełniać wodę . Na koniec doprawić sos solą ,pierzem można papryką ( zależy co kto lubi) Ponieważ jest sos można podawać nie tylko z ziemniakami ale i z ryżem ,kaszą również . Tu są podane ze smażoną białą kapustą

Eli Gotowanie
Zupa z karkówki wieprzowej 243

bazie karkówki wieprzowej. Pożywna i smaczna. Składniki 400 g karkówki wieprzowej 2 duże marchewki mały seler duża cebula por (biała część) 1 l bulionu drobiowego 1 łyżka masła czosnkowego 1 łyżka przyprawy do potraw chińskich 1 łyżka sosu sojowego sól ,pieprz makaron (ulubiony) lub ryż garść liści selera naciowego Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Marchew

R'n'G Kitchen
Wyjątkowe marynaty do steków i wołowiny 180

Uniwersalna marynata do wołowiny Składniki: 1/3 szklanki sosu sojowego ½ szklanki oliwy z oliwek 1/3 szklanki świeżego soku z cytryny ¼ szklanki sosu Worcestershire 1 ½ łyżeczki czosnku w proszku 3 łyżki suszonej bazylii 1 ½ łyżeczki suszonej pietruszki 1 łyżeczka mielonego białego pieprzu Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać przy pomocy blendera, można do smaku doprawić białym pieprzem i czosnkiem w proszku. Wyjątkowe marynaty

naRuszcie
W paprykowym świecie - faszerowana papryka 200

całe jajo 2-3 łyżki stołowe bułki tartej olej do podsmażenia cebuli 1 litr przecieru pomidorowego sól, pieprz, cukier i sos sojowy do smaku ewentualnie 4 plasterki kie łbasy chorizio Przygotowanie  Odciać ogonki papryki i wyjąć ze środka białe części wraz z nasionami. Ogonki pozostawić, posłużą nam do zamknięcia papryki po napełnieniu farszem. Drobno posiekaną cebulę lekko zrumienić

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pieczone kotlety wegetariańskie, Pulp fiction 280

szklanki startej marchewki 1 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1/2 szklanki prażonego słonecznika 1/2 szklanki prażonego sezamu 1 czerwona lub biała cebula 1/2 szklanki bułki tartej 1/4 szklanki oleju 3 łyżki mąki (użyłam kukurydzianej, można inną) 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka imbiru (lub mały kawałek świeżego, starty na tarce) 1/4 łyżeczki chili (lub mały

Qlinarnie i Qlinarnie
Surówka z cykorii i cukinii 270

jest znakomitym dodatkiem do mięs, można ją tez zjeść po protu z białym pieczywem. Polecam! składniki 2 czerwone cykorie 1 cukinia garść koperku 1 cebula czerwona   2 - 3 pomidorki cherry                     sos 6 łyżek oliwy z oliwek 2 łyżki octu cherry 1/4 łyżeczki płatków paprykowych 1/4 łyżeczki

Stare Gary
Spaghetti aglio e olio z peperoni i rukolą 183

Makaron gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 10 min.Na oliwie podsmażamy posikaną cebulę i czosnek. Dodajemy pokrojoną papryczkę peperoni. Dolewamy białego wina. Wszystko razem przesmażamy i dodajemy masło. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem. Ugotowany makaron przekładamy do sosu. Chwilę podsmażamy i przekładamy na talerz. Dodajemy rukolę i posypujemy płatkami parmezanu. Smacznego

kulinarnyJa
Beyaz Peynir KÖftesi – tureckie kotleciki serowe 159

Ostatnio zasmakowałam w kuchni tureckiej.BEYAZ PEYNİR KÖFTESİ są to kotleciki z sera białego z dodatkiem fety i zieleniny.Podajemy je solo lub z ulubioną surówką.Ja wzbogaciłam

Ostra na Słodko
Saltim bocca 187

pierś z kurczaka1 ząbek czosnkuświeża szałwiaszynka parmeńskażółty ser w kawałkusól, pieprzSkładniki do przyrządzenia kaszy:szklanka kaszy jęczmiennejczosnekświeża szałwiaoliwa z oliwek30 ml białego wytrawnego wina (jeśli nie macie akurat w domu, nie jest ono konieczne)suszone pomidorysól, pieprzSkładniki sosu:pół małej cebulićwiartka czerwonej paprykiczosnekmała śmietana 12% lub 18%odrobinę wina (można pominąć)sól, pieprzSposób przyrządzenia kurczaka:Piersi kurczaka kroimy na małe

upichcic
Gołąbki z włoskiej kapusty z pieczarkami 212

Składniki:główka włoskiej kapusty 1/2 kg pieczarek 1 szklanki ryżu 2 marchewki 1 por (biała część) ząbek czosnku 1 pietruszka 1 cebulaodrobina papryczki chilli  sól, pieprz3 łyżki masła Składniki na sos: pół litra wody 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki mąki razowej żeby było zdrowiej :-) 3 łyżki

pieprzny smaczek
Surówka z białej rzodkwi 234

Składniki: 1/3 białej rzodkwi 1 marchewka 1 małe jabłko 1 łyżka ziaren słonecznika 2-3 łyżki śmietany 12% 1 łyżeczka sosu koperkowo-ziołowego Knorr Warzywa obrać ze skórki i zetrzeć na tartce na dużych oczkach.  Dodać słonecznik. W osobnym kubeczku przygotować sos: śmietanę połączyć z sosem koperkowo-ziołowym.  Tak przygotowany sos dodać do warzyw i dokładnie wymieszać. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi

Proponowane wyszukiwania