maślana i rzymska pół na pół) 10 listków bazyli 1 pieczona pierś z kurczaka 3 mandarynki 1/2 garści rodzynek garść winogron 1/2 papryczki chili Sos: 1 łyżeczka miodu sok z jednej mandarynki 2 łyżki oleju 2 ząbki czosnku przeciśnięte rzez praskę szczypta soli i pieprzu Przygotowanie: Sałatę umyć osuszyć i porozrywać na drobniejsze kawałki usuwając jednocześnie zgrubiałe końcówki.Umieścić
Gosia gotujeblogu sałatka z jego udziałem, choć ten tradycyny też uwielbiam. Składniki: 200 g makaonu kokardki 250 g bobu garść rukoli 3 łyżki grubo zmielonych orzechów włoskich Desing: sok z połowy cytryny 3 łyżki oliwy bazyliowej 2 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę sól i pieprz do samaku Sposób przygotowania: Zagotować wodę, lekko osolić i ugotować makaron al dente. Bób
Gosia gotujeważne:) 2 pomarańcze 4 mandarynki 2 owoce kiwi 1 soczyste jabłko 6 połówek brzoskwiń z puszki garść rodzynek kilka daktyli kilka orzechów włoskich szczypta zmielonych goździków 1/2 szklanki soku brzoskwiniowego 1 łyżka miodu Przygotowanie: Wszystkie owoce pokroić w kostkę jednakowej wielkości. Dodać rodzynki,orzechy, cieniutko pokrojone daktyle, zmielone goździki, miód i sok.Wymieszać i pozostawić na około 20 minut
Gosia gotujegranaty 1/2 pęczka natki pietruszki 1/2 papryczki chili bez pestek 150 g sera feta garść rodzynek Dresing: 1 łyżka musztardy francuskiej 2 łyżki płynnego miodu naturalnego 2 łyżki soku z cytryny 5 łyżek oliwy otarta skórka z połowy cytryny suszone płatki chili według uznania 1 ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę ( można pominać) sól i pieprz do smaku Sposób
Gosia gotujezacznie się gotować wlać przygotowany budyń i ciągle mieszać. Lekko przestudzić i wyłożyć na ciasto. Na wierzchu budyniu ułożyć poprzekrajane na pół sliwki, rozcięciami do góry, aby nie puszczały soku do ciasta. Z podanych składników przygotoać kruszonkę i posypać nia wierzch naszego ciasta. Ciasto wstawić do piekarnika z termoobiegiem nagrzanym do 180 stopni na 50-55 minut. Odstawić
Gosia gotujemięso, a na wierzchu umieścić pokrojona w piórka cebulę. Posolić i popieprzyć do smaku. Przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu przez około godzinę. Cebulą zrobi się mięciutka, puści soki i powstanie z niej w połączeniu z piwem mnóstwo pysznego sosu. Danie jest gotowe do podania bezpośrednio po przygotowaniu. Mi najbardziej smakuje z pieczywem, ale moja Mama woli ziemniaczki, decyduje
Gosia gotujekrojenia takiego okrągłego sitka. Jajka ugotować na twardo, obrać i również przepuścić przez sitko. Ogórki i cebulę obrać i drobniutko pokroić w kosteczkę. Świeżego ogórka przetrzeć solą i odcisnać sok. Dodać do jarzyn groszek i kukurydzę odsączone z zalewy, majonez, musztardę, śmietanę, sól i pieprz. Wyieszaać, i odstawić do lodówki na 2-3 h w celu przemacerowania się
Gosia gotujefasola będzie prawie miękka. Dodać pokrojone również w drobną kostkę ziemniaki oraz starte na tarce o grubych oczkach buraczki. Gotować do miękkości. Na końcu dolać sok z buraczków, wyciśnięty przez praskę czosnek i drobno pokrojony koperek. Doprawić cukrem ewentualnie solą i pieprzem. Wlać śmietanę. wymieszać i podawać
Gosia gotujezimnego masła 70 g cukru pudru, 2 żółtka Składniki na masę: 750 g twarogu śmietankowego President 200 g cukru 5 jaj 2 łyżki mąki 1 łyżka soku z cytryny 150 g mrożonych jagód 150 g mrożonych malin 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Dodatkowo: Owoce leśne mrożone ( jagody, maliny, jeżyny) listki melisy 100 g czekolady mlecznej 4 łyżki śmietanki 36% Sposób
Gosia gotujepodłużne upieczone buraczki garść włoskich orzechów 200 g sera feta 1 mała czerwona cebula 1/3 papryczki chili kilka zielonych oliwek bez pestek bazylia do dekoracji Dresing: 4 łyżki soku z pomarańczy 1/2 łyżeczki miodu 3 łyżki oliwy szczypta morskiej soli szczypta gruboziarnistego pieprzu Sposób przygotowania: Buraki umyć, owinąć folią aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym
Gosia gotujeminut, aż sos odparuje i zgęstnieje. Dodać sól, pieprz, wędzoną paprykę wymieszać i pozostawić na ogniu jeszcze 2-3 minuty. Na końcu dodać oliwki, listki kolendry i skropić sokiem z jednej limonki. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z chipsami. Smacznego
Gosia gotujeblachę o średnicy 22-26 cm): składniki mokre: 250 ml jogurtu greckiego 80 ml oliwy o łagodnym smaku 225 g cukru skórka otarta z 1 limonki 60 ml soku z limonki (u mnie z 2 limonek) 2 jajka składniki suche: 400 g mąki pszennej 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli do podania: cukier limonkowy lub krem limonkowy
Chilli Czosnek i Oliwasalsą. SALSA: 1/2 puszki kukurydzy 1/3 puszki fasoli czerwonej 1 drobno posiekane chilli 3 drobno posiekane ogórki konserwowe 1/2 drobno posiekanej czerwonej cebuli 1/2 natki pietruszki drobno posiekanej sok z 1/2 cytryny 3 łyżki oleju arganowego szczypta soli himalajskiej kilka orzechów nerkowca, laskowych, włoskich i migdałów
ClauditteMissCookingposypać tartą bułką, przełożyć ciasto do blaszki i piec w 200C około 45 minut i dobrze je wystudzić ciasto przekroić na połowę, można nasączyć np. herbatą lub wodą z sokiem i posmarować marmoladą śliwkową wierzch ciasta posmarować marmoladą gruszkową - ciasto jest pyszne i szybko się zjada................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięłyżki mąki pełnoziarnistej 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki kakao skórna otarta z 1 pomarańczy uprzednio sparzonej wrzątkiem 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka soku z pomarańczy Rozgrzewany patelnię*. W misce umieszczamy wszystkie składniki i łyżką dokładnie mieszamy. Nakładamy małe porcje i smażymy równomiernie z każdej strony. Podajemy na ciepło z jogurtem naturalnym i kawałkami
Chocolate Muffin Blog