jedyna sałatka jaką zjada moja Trzylatka:) SKŁADNIKI: 1 banan 1 kiwi 1 gruszka 1 jabłko 1 pomarańcz (jeśli go pominiemy należy skropić banana i jabłko sokiem z cytryny żeby nie czerniały) winogrona jasne bezpestkowe kilka plastrów ananasa z puszki inne owoce według uznania 1. Banana obrać, pokroić w półplasterki. 2. Pomarańcza, kiwi. gruszkę i jabłko obrać i pokroić
Kto ugości moich gości?Dodać mleko migdałowe do garnka z marchwią z pomarańczą; zmieszać dokładnie łyżką wszystkie składniki i ponownie zmiksować na aksamitną, półpłynną masę. Wrzucić do garnka skóry pomarańczy pozostałe po wyciśnięciu soku i gotować przez kolejne 30 minut. Ponownie zmiksować wszystkie składniki jeśli potrzeba (po uprzednim usunięciu skór pomarańczy) . Przyprawić sos do porządanego smaku solą i pieprzem. Podawać z kolendrą lub estragonem
Jem więc Jestemmikrofalówki na 30 sekund; dokładnie wymieszać. Dodać do kapusty cząstki pomarańczy, kolendrę i szczypior; zetrzeć na na tarce typu zester skórkę z połowy lemonki i wycisnąć do miski sok z całości tej samej lemonki. Suchą patelnię rozgrzać do wysokiej temperatury i wrzucić na nią ziarna sezamu; prażyć przez 2-3 minuty do momentu kiedy zaczną się lekko złocić i podskakiwać
Jem więc Jestemprzykryć pokrywką i parzyć przez ok. 5 minut. Przecedzić kawę przez sitko i wlać do szklanek; poprószyć mielonym cynamonem; podawać z plastrami pomarańczy (można wycisnąć do kawy nieco soku z owocu, co nadaje jej nieco kwiatowej i świeżej nuty) . Smacznego! Kliknij na zdjęcia poniżej
Jem więc Jestemmożna podgrzać w rondelku) . 2. Posiekać jeden plaster ananasa na drobne kawałki; dodać do miseczki z ciepłą wodą kokosową i wymieszać widelcem nagniatając na owoc i wyciskając z niego sok. 3. Dodać do miseczki owsiankę, mleko kokosowe (lub jogurt) , oraz pozostałe plastry ananasa. 4. Dodać prażone płatki kokosowe i oprawić cukrem wedle uznania. Smacznego. To read this recipe in English
Jem więc Jestemkapustą. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie skrapiamy lekko oliwą z oliwek. Odstawiamy, aby surówka się przegryzła. Najlepiej, gdy nasze składniki surówki łączymy ręką, lekko zgniatając kapustę, aby puściła sok. Smacznego
Słodkie okruszkiMówię wow....bo są ładne i smaczne .Nie masz maślanki ? Stwórz własną.Połącz łyżkę soku z cytryny z odmierzoną ilościa mleka o niskiej zawartości tłuszczu.Wymieszaj i niech postoi około 15 minut,podczas gdy Ty przygotujesz reszte składników. Składniki ¼ szklanki (55g) mąki kukurydzianej 2 łyżki mąki pszennej ¼ łyżeczki sody ½szklanki (40g)drobno startego parmezanu
w mojej kuchnismażymy tofu z dwóch stron na złoty kolor. Wyjmujemy i przekładamy po jednym plastrze na dno każdego talerza. Dodajemy ugotowany makaron i zalewamy zupą. Posypujemy posiekaną kolendrą i skrapiamy sokiem z limonki. Smacznego
Oryginalny smakłyżeczka gałka muszkatałowa 1 łyżeczka musztarda typu Dijon 2-3 Łyżki Sposób przyszykowania: 1. Do miski wrzucamy pokrojony na pół czosnek, natkę piętruszki. 2. Skrapiamy sokiem z pomarańczy, przyprawiamy solą,pieprzem i gałką, mieszamy do wszystko, 3. Zalewamy olejem, octem, dodajemy musztardę i miód. 4. Wszystko miksujemy blenderem . 5. Odstawiamy
pichcisztowersja z mascarpone. By zrobić krem utarłam serek (300 g) z cukrem pudrem (3 łyżki), dosmaczyłam szczypta skórki z cytryny i 1/4 łyżeczki ekstrakty waniliowego, skropiłam też sokiem z cytryny. Przekładałam: naleśnik serek naleśnik dżem naleśnik serek itd... Całość polałam rozpuszczoną tabliczką 70% czekolady (bez lecytyny sojowej) i posypałam orzechami włoskimi. Warto pamiętać, że naleśniki gryczane
Dzieje kuchennej WiewiórySkładniki: 500 g kiszonej (nie kwaszonej) kapusty 1 mała cebula 1 marchewka 1 jabłko olej rzepakowy szczypta cukru sól pieprz Wykonanie: Kapustę lekko odciskamy, aby pozbyć się nadmiaru soku. Następnie kroimy ją na mniejsze kawałki. Cebule obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na jarzynowej tarce. W misce mieszamy kapustę, cebulę, marchew
Kulinarne przygody Gatitymieszamy z łyżką syropu z brzoskwiń i kostką startej czekolady. Na talerz wykładamy wg własnej fantazji owoce i polewamy sosem. Dodatkiem jest galaretka. Każdy mógłby ją zrobić sam, wystarczy sok z wybranego owocu, żelatyna i troszkę cukru. Nie miałem jednak czasu na to, by czekać na tężenie, więc wykorzystałem z zapasów słodyczy bąbla galaretki w cukrze obtaczane, odkroiłem jedynie boki
BaRepasrybnego - może byc warzywny 400 g - puszka pokrojonych pomidorów 1 szklanki białego wytrawnego wina sól, pieprz 1/4 łyżeczki kardamonu 1/4 łyżeczki imbiru oliwa z oliwek duży pęczek kolendry sok z cytryny, chili do doprawienia przygotowanie Ośmiornicę, o ile kupiliście mrożoną, rozmrozić, najlepiej przez noc, w lodówce. Rozmrożoną opłukać, oczyścić worek z niejadalnych części
Stare GarySkładniki: 1 mała główka białej kapusty 1 marchewka 1 czerwona papryka 1 cebula sól 1/2 pęczka natki pietruszki Sos: 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki cząbru sól, pieprz Kapustę drobno poszatkować. Cebulę obrać i drobno pokroić. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę pokroić w kostkę Wszystko razem wymieszać
O kuchni z uczuciemprostego, czyli owocowy koktajl śniadaniowy. Szybko, zdrowo, smacznie, a do tego niskokalorycznie. Składniki: 1 średni banan 2 mandarynki 1 szklanka truskawek 1/2 szklanki mleka lub jogurtu naturalnego Przygotowanie: Wyciskamy sok z mandarynek. Dodajemy obranego banana, truskawki i mleko (lub jogurt). Wszystko razem blendujemy. Szklanka pełna witamin w zaledwie kilka chwil. Smacznego
Słodkie okruszki