prosto z lodówki! ;-) Ponadto będziemy potrzebować - świeże liście szpinaku, rukoli, kiełki rzodkiewki, dymkę, ogórek zielony, awokado dojrzałe, rzodkiewkę, pomidorki koktajlowe, natka pietruszki, 6-7 plasterków ogórka zielonego - łososia norweskiego - sok z cytryny - oliwa z oliwek z dodatkiem chili Podajemy jak na fotografii ;-))) Smacznego!!! Zapraszam na mojego FanPage na Facebooka SmykWKuchni! Pieknego Dnia
SMYKWKUCHNIwysmażone i różowe w środku. Po tym czasie steki wyjmujemy, posypujemy solą z obu stron i odkładamy na 5 minut do odpoczęcia (obowiązkowo – jeśli pokroimy od razu wszystkie soki uciekną), zaś warzywa zostawiamy w ciepłym, wyłączonym piekarniku. Sos winny: Sos najlepiej przygotować gdy wstawiamy steki do piekarnika – wtedy będziemy mieć 10 minut na jego przygotowanie (pieczenie steków + odpoczywanie
Poezja smakuSkładniki: 4 białka ¾ szklanki brązowego cukru 100g maku --u mnie biały 100g mielonych orzechów –u mnie wloskie Wykonanie: Białka ubić na sztywną piane dodać cukier sok z cytryny dosypać wiórki kokosowe oraz kardamon. Wykładać łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach C około 20 minut
w mojej kuchnipieprz do smaku olej do podsmażania Wykonanie: (ok. godziny) Kurczaka, paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Podduśić na głębokiej patelni. Dodać soli, pieprzu. Odcedzoną kukurydzę i fasolę z sokiem dodać do reszty. Dusić pod przykryciem ok. 15 min. Posypać chili, wymieszać i jeszcze troszkę podusić. Podawać z ryżem lub kaszą :) Smacznego
W kuchni bez szafekmąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa Składniki na krem z mascarpone 250 g serka mascarpone lub więcej ,bo im więcej tym wyższa warstwa serkowa 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki cukru Dodatkowo tabliczka gorzkiej czekolady 3 łyżki śmietanki 18% na polewę. Puszka kakaowego kajmaku oraz orzechy arachidowe drobno pokrojone. Utrzyj na puszysta masę maslo
Z Kuchni Do Kuchnimałą kostkę koper włoski i pomidorki pokrojone na 4 części. Solimy, dodajemy pieprzu i na koniec przesmażania kolendrę. Odstawiamy 3/ Awokado zgniatamy praską do ziemniaków dodając sól i sok z limonki. Nakładamy na talerz. 4/ Upieczonego łososia kładziemy obok puree z awokado a następnie układamy przesmażony koper z pomidorkami i ugotowany ryż. Przyzdabiamy źdźbłami trawy cytrynowej. SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnadodatkowy smak. Chrzanowo-musztardowa marynata Ta chrzanowo-musztardowa marynata jest bardzo uniwersalna. Pasuje praktycznie do każdego rodzaju ryb i owoców morza. Składniki: 1 szklanka oliwy z oliwek ¼ szklanki świeżego soku z cytryny 1/8 szklanki śwież startego chrzanu sól koszerna i czarny pieprz do smaku Przygotowanie: Umieścić wszystkie składniki w misce i dokładnie wymieszać. Marynować ryby w tej marynacie do godziny
naRuszciecebula się zeszkli - wlewamy wino oraz dodajemy liść laurowy, pieprz (ok 3 ziarenka), sól (wg uznania) i czekamy aż wszystko się zagotuje. Gdy wywar zawrze, wyciskamy jeszcze do niego sok z ok 1/3 cytryny i wrzucamy oczyszczone małże. Pamiętajmy by wyrzucić te które przed gotowaniem były już otwarte! Gotujemy małże pod przykryciem na dużym ogniu do momentu, aż się otworzą
Wspólne smakiselera naciowego pokrojonego w kosteczkę 1 jabłko łyżeczka masła kilka pomidorów koktajlowych 1 łyżeczka dżemu z czarnej porzeczki Sos 2 łyżki oliwy z oliwek łyżka octu winnego łyżeczka cukru soku z limonki pół łyżeczki słodkiej papryki Wykonanie: Jabłko myjemy kroimy w cienkie plasterki podsmażamy na maśle z obu stron odstawiamy do wystudzenia .Sałatę układamy na talerzu polewając sosem dodajemy cebulę
kgwjanczewowidelcem, rozsmarować jabłka, zetrzeć resztę ciasta i na końcu posypać płatkami migdałowymi. Piec około 45-50 minut w 180 stopniach. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. * Jeśli jabłka mają dużo soku należy go odlać
Ala piecze i gotujegrzybki marynowane stanowią wspaniałą zakąskę, nie powinno się ich łączyć z alkoholem. Ścina on w żołądku białko grzyba, które staje się jeszcze bardziej odporne na działanie soków trawiennych, a co za tym idzie, jeszcze dłużej zalega w żołądku
Gosia gotujecukru we krwi oraz poziom złego cholesterolu. Składniki: 1 duże dojrzałe awokado 2 jajka ugotowane na twardo 2 gałązki szczypiorku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka owoców goi kilka płatków chili sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać ze skórki, drobniutko pokroić
Gosia gotujeprzełożyć na gorącą patelnię z olejem. Smażyć na złoty kolor na niedużym ogniu około 12-15 min , przewracając z jednej strony na drugą.Przełożyć na talerz, podawać skropione sokiem z cytryny z pieczywem i ulubioną surówką. Smacznego
Gosia gotujepomidor 1/2 czerwonej papryki 1 /2 czerwonej cebuli garść bazylii kilka liści dowolnej sałaty kilka listków pietruszki 1 mandarynka 10 zielonych oliwek 1 gałązka jasnego pora Sos: 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki oleju 1 płaska łyżeczka miodu szczypta suszonego tymianku kilka płatków chili sól i pieprz do smaku Wykonanie; Na dużym półmisku ułożyć umytą,osuszoną sałatę
Gosia gotujepodłużne buraki 1 duża kulka mozzarelli kilka liści sałaty 2 ząbki czosnku szczypta płatków chili świeży tymianek czarny pieprz sól morska oliwa z oliwek 1 łyżeczka miodu 1 łyżka soku z cytryny Sposób przygotowania: Dynię przekroić na pół, oczyścić z pestek i pokroić w plastry. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na nim dynię, skropić ją oliwą, posypać
Gosia gotuje