łyżeczki oliwy z oliwek extra virgin Vitacorn sól do smaku Przygotowanie: Kaszę jaglaną przekładamy do miski sałatkowej, rozprowadzamy widelcem. Pomidora kroimy w kostkę i dodajemy razem z sokiem do kaszy. Rzodkiewki kroimy w paski, a ogórka zielonego w półplasterki. Oliwę extra virgin mieszamy z suszonym oregano, dodajemy sól do smaku, mieszamy, polewamy dressingiem sałatkę, mieszamy całość. Odstawiamy sałatkę
Moja smaczna kuchniazamiennik niezdrowych gazowanych napojów. Idealny na schłodzenie się podczas upałów, na uzupełnienie witamin. Składniki -miód leśny lub gryczany u mnie Skworcu -pęczek natki pietruszki -garść świeżego młodego szpinaku -sok z połowy cytryny -szklanka wody -2 jabłka -1 kiwi -plaster imbiru -kilka listków bazylii Wszystkie składniki wymyj, pokrój i wrzuć w blender. Dodaj miód . Ublenduj na gładko. I zdrowie
Z Kuchni Do Kuchnićwiartki 1 owoc smoczy (dragon fruit) dobrze schłodzony garść rukoli 1 czerwona cebula pokrojona w półkrążki na winegret: 4 łyżki syropu z czarnej morwy lub granatu 2 łyżki soku z limonki 4 łyżki oleju rzepakowego nierafinowanego lub łagodnej w smaku oliwy 2 płaskie łyżeczki musztardy typu Dijone 1 łyżka ciemnego octu balsamicznego spora szczypta pieprzu ciutka soli do smaku dodatkowo
Sztuka gotowania w/g Samirytruskawek kilka gałązek tajskiej bazylii 2-3 łyżki orzeszków piniowych 4 plastry sera Brie winegret: 2 łyżki miodu 2 łyżki dobreh jakości ciemnego octu balsamicznego (di Modena) 2 łyżki soku z limonki 2 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego nierafinowanego 2 szczypty pieprzu (opcjonalnie) 1 łyżka syropu z granatów 2 krople czerwonego Cocopandan (czerwony barwnik chiński) Wykonanie: Truskawki pokroić w dość
Sztuka gotowania w/g Samirystrony nóżki aby pieczarkę rozgrzać po czym obracam i nadziewam kaszanką z cebulką. Grilluję bez płomieni na spokojnej temperaturze kilka minut dłużej licząc od momentu kiedy pieczarka puści soki. Przepis prosty i smaczny :) Mechanik grilluje - z pomysłem i smakiem
Mechanik grillujedobrze wyrobić. Formę o wymiarach 40x26 wysmarować tłuszczem. Podzielić ciasto na 2 części, jedną część włożyć do zamrażalki, drugą częścią ciasta , wyłożyć dno i boki formy. Rabarbar odlać z soku, ułożyć go na cieście. Budyń: Do garnka wlać 3 szkl mleka, dodać cukier, zagotować. Wsypać budyń do garnuszka, zalać pozostałym mlekiem, dokładnie wymieszać, wlać na gotujące się mleko, mieszając doprowadzić
Kuchnia Danusibiałych pieczarek puszka czerwonej fasoli puszka słodkiej kukurydzy 2 łyżki oleju 1/3 filiżanki gorącej wody Metoda: Warzywa pokroić w kawałki. Oberżynę posolić i odstawić aż puści sok. Potem ją przemyć pod bieżącą wodą i osuszyć. W garnku rozgrzać olej, wrzucić cebulę i poczekać, aż się zeszkli. Dorzucić pokrojoną paprykę i smażyć razem 3 minutki. Podlać gorącą wodą i poddusić
MamaOskarkaodparuje cała woda. Usmażony szpinak przełożyć na sito i ostudzić. Cebulę obrać i drobno posiekać. Zeszklić na pozostałej łyżce oliwy bez rumienienia (można dodać szczyptę soli, aby cebula puściła sok) . Ostudzić. Ostudzony szpinak odcisnąć z nadmiaru wody na sicie, najbardziej jak się da (lub przecisnąć przez gazę) . Następnie przełożyć na deskę i drobno posiekać. Wrzucić do misy. Dodać ostudzoną cebulę
Moja Delicjapodczas wybierania tortownicy. Składniki na 1 blat biszkoptu (będą potrzebne 3): 1 jajko 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru + czerwony barwnik spożywczy woda i sok z cytryny na poncz Składniki na krem śmietankowy Jajko ubijamy na sztywno z cukrem, im lepiej ubijamy jajka tym ładniejszy i bardziej puszysty będzie biszkopt. W tym przepisie, podobnie
Ciastkozercyskładniki na kruszonkę zagnieść dość szybko, by masło się nie zagrzało, bo wówczas kruszonka straci chrupkość przygotowane kokilki lub jedno większe naczynie do zapiekania wypełnić truskawkami. Resztę powstałego soku rozlać do naczyniek, następnie równomiernie podzielić kruszonkę piec w piekarniku nagrzanym do 200`C 18-20 minut do zrumienienia kruszonki i do momentu jak owoce zaczną "bulgotać". Najsmaczniejsze są podane
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!rabarbaru, umytego i pokrojonego w małe kawałki cukier puder do oprószenia ciasta WYKONANIE Rabarbar obieramy, kroimy w kawałki i zasypujemy cukrem ok 1/4 szklanki. Odstawiamy, aż puści sok. Masło ścieramy na grubych oczkach tarki i szybko zagniatamy z pozostałymi składnikami ciasta. Dzielimy na dwie części ( 3/4 i 1/4). Każdą część zawijamy w folię i mrozimy. Blachę- dużą smarujemy
W kuchennym oknie Ewyżurawinę i banana. Ryż można jeść z dodatkiem śmietany czy lodów, jak kto lubi. SKŁADNIKI: 3 p. ryżu mus jabłkowy lub 1,5 kg. jabłek smażonych z cynamonem i sokiem z cytryny do smaku, 2 budynie śmietankowe 2 banany garść żurawiny 2-3 łyżki masła klarowanego kruszonka WYKONANIE: naczynie żaroodporne smarujemy masłem, wkładamy warstwę ryżu, pokrywamy ją wiórkami
Kuchnia Beatycukru (110g) 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 3 łyżki zimnej wody 1 czubata łyżeczka żelatyny Wykonanie : Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem dwóch łyżek cukru Do sera dodać pozostały cukier , sok i skórkę otartą z wyparzonej limonki Ucieramy dodając po łyżce ubitą smietanę. Żelatyne namoczyć w wodzie , rozpuścić wstawiając szklankę do gorącej wody , lub tez na kilka sekund do kuchenki mikrofalowej
Malinowa Kawiarenkasłońcem. 2 szklanki wody 3/4 szklanki cukru 5 cytryn Cytryny sparzamy. Z jednej z nich ścieramy łyżeczkę skórki. Gotujemy wodę i cukier, czekając aż powstanie syrop. Z cytryn wyciskamy sok i mieszamy go z syropem (musimy odczekać aż będzie miał temperaturę pokojową) oraz startą skórką. Wstawiamy do zamrażalnika. Co 30 minut sorbet musimy przemieszać widelcem. Kwadrans przed podaniem granitę przekładamy
Bon Ton Italiałyżki syropu (np. z agawy, golden syrup itp) lub miodu, jeżeli ktoś ma ochotę może oczywiście dodać cukier Przygotowanie (10 minut bez mrożenia i dodatkowego blenderowania): - wyciskamy sok z limonki i kroimy na drobniutkie kawałki listki mięty - wszystkie składniki blenderujemy aż do połączania i wkładamy do zamrażalnika na godzinę
Pora na pora i pomidora