sok - 13499 przepisów (strona:625/900)

Disslowej przedwojenna konfitura z róży 138

żółtego pyłku, listków i białych końcówek (ja je odrywam od razy przy zrywaniu płatków).Płatki zważyć, wziąć cztery razy tyle cukru. Posypać różę kwaskiem cytrynowym, rozetrzeć palcami, aż puści sok, wcisnąć do szklanki, pozostawić do następnego dnia. Zagotować cukier z wodą i do rzadkiego syropu wsypywać różę, gotować aż syrop zgęstnieje (u mnie 1,5 godziny). Gorący wlać do wyparzonych

Pyry na Gaz
Colesław 161

główka kapusty białej 1 mała cebula szczypiorek Sos: 2/3 szkl.  majonezu z czosnkiem Kielecki 1/2 szkl. mleka 4 łyżeczki cukru pudru 2 łyżeczki octu balsamicznego  1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka sol i 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu Kapustę poszatkować,cebulę i szczypiorek pokroić.. Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać i dodać do kapusty, ponownie wymieszać

Moje domowe kucharzenie
Nacho zapiekanka dla prawdziwego hombre 207

wymieszać oliwę z octem balsamicznym W dużej misce wymieszać sałatę,kukurydzę,ogórek i resztę posikanej kolendry a następnie zalać oliwą z octem balsamicznym i wymieszać. Kawałki awokado wymieszać z sokiem z cytryny oraz posolić i popieprzyć do smaku.Ułozyć w salaterce. Kwaśną śmietanę również podać w salaterce by można było ją urzywac jako dipu do sałatki i awokado. Zapiekankę podać

Sztuka gotowania w/g Samiry
Krem chłodnik z pieczonych buraków i tymianku 138

Pyszna, gęsta zupa, na ciepło i jako chłodnik. To krem z pieczonych buraków, z sokiem jabłkowym i tymiankiem. Idealna alternatywa dla innego niż tradycyjny barszcz. Z dodatkiem słonego sera np bałkańskiej fety będzie miłą odmianą dla codziennej zupy na ciepłe, letnie dni. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Lasagne z cukinią 125

beszamelowy: 4 łyżki mąki pszennej 1 litr mleka roślinnego (sojowego) 4 łyżki masła roślinnego ser wegański (około 200 g)- można pomiąć, bo i tak się sklei gałka muszkatołowa, sok z cytryny, sól, pieprz, oliwa z oliwek Przygotowanie: Oliwki, czosnek i kapary kroimy. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Oliwki, kapary i czosnek wrzucamy na rozgrzaną oliwę i podsmażamy

greenscarf
Bananowo - jabłkowo - ananasowe smoothie [TEST] 162

się przyda, dokonałam więc zakupu, po czym uznałam, że przetestuję to ustrojstwo. Podali przykładowe przepisy, wykorzystałam więc jeden z nich. Składniki: - 170 ml mleka (u mnie bezlaktozowe) - 170 ml soku jabłkowego - 2 łyżeczki cukru (ja użyłam miodu i żałuję) - mieszanka owoców Jak widać jest to przepis prosty, łatwy i przyjemny - składniki należy wrzucić do pojemniczka i zblendować. Z podanych proporcji

Kulinarne zapędy Kokosa
Wiosenna sałatka z tuńczykiem i chipsami warzywnymi 135

czasie gotujemy do miękkości oczyszczone szparagi. Upieczone chipsy odkładamy do przestudzenia. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą skrapiając je przed podaniem pikantną oliwą oraz sokiem z limonki. Doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego :) Artykuł Wiosenna sałatka z tuńczykiem i chipsami warzywnymi pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Sernik z truskawkami i lawendą na migdałowym spodzie 153

erniczek.... :) Składniki: 1 kg zmielonego twarogu, 1/2 szklanki cukru lub ksylitolu, 4 jaja, skórka otarta z pomarańczy, sok z ½ cytryny, nasiona z 1 laski wanilii lub 2 łyżeczki ekstraktu wanilii. Spód: 100 g kruchych ciastek, ½ szklanki mielonych migdałów, 3 łyżki masła migdałowego, 4 łyżki masła. Do przybrania: cukier puder, truskawki, kwiaty lawendy. Przygotowanie: Składniki spodu zmiksować w blenderze. Masę wyłożyć

SzczyptaSmaQ
Cinnabon - cynamonowe drożdżówki 187

nadzienie: 1/2 szklanki brązowego cukru 1 czubata łyżka cynamonu 20 g miękkiego masła Składniki na polewę: 40 g serka mascarpone 10 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru pudru odrobina soku z cytryny CZAS PRZYGOTOWANIA: 150 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Wszystkie suche składniki na ciasto mieszamy ze sobą, dodajemy jajko, roztopione masło, mleko i ekstrakt waniliowy. Zagniatamy na jednolite ciasto

My Culinary Art
Syrop z pędów sosny 145

codziennie potrząsając zawartością. Przecedzamy i przelewamy do wyparzonych buteleczek. Przechowujemy w lodówce, gdyż syrop może się zważyć. Dawkowanie syropu z sosny Profilaktycznie: 1 łyżeczka z rana lub jako sok do wody albo dodatek do herbaty. W czasie choroby: dorośli 3-4 razy dziennie po jednej łyżeczce, dzieci 3 razy dziennie po jednej łyżeczce.    Zaletą syropu z sosny jest

Pyry na Gaz
grillowane piersi kurczaka w marynacie imbirowej 190

składniki: 2 piersi z kurczaka 3 ząbki czosnku 3 cm świeżego korzenia imbiru 1 łyżeczka suszonego imbiru sok z 1/2 cytryny 1/2 szkl. oleju 1 łyżeczka musztardy 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka soli wykonanie: Imbir obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki dokładnie ze mieszamy. Mięso z kurczaka kroimy w kostkę

Domowy Smak Jedzenia
Lekka zupa krem z młodej marchwi i rabarbaru 142

wyrzucać. Składniki: 300 g młodej marchewki 60 g rabarbaru 3 młode ziemniaki 0,6 l bulionu z warzyw szczypta mielonego imbiru szczypta mielonego kminku sól i pieprz łyżeczka soku z cytryny do podania:  świeże zioła  garść pestek dyni Przygotowanie: 1. Marchew i ziemniaki obierz, pokrój wraz z rabarbarem w plasterki. 2. Do wrzącego bulionu wrzuć warzywa i gotuj

Powiedz dietom nie
Krem chłodnik z pieczonych buraków i tymianku 152

Pyszna, gęsta zupa, na ciepło i jako chłodnik. To krem z pieczonych buraków, z sokiem jabłkowym i tymiankiem. Idealna alternatywa dla innego niż tradycyjny barszcz. Z dodatkiem słonego sera np bałkańskiej fety będzie miłą odmianą dla codziennej zupy na ciepłe, letnie dni. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Drożdżówki z rabarbarem 132

wsypujemy cukier i wlewamy 2 łyżki wody. Podgrzewamy, nie mieszamy!  Gdy cukier się rozpuści i osiągnie złoty kolor dodajemy pokrojony rabarbar i cynamon, mieszamy. Gotujemy do momentu, aż sok, który puścił rabarbar, częściowo się zredukuje. Odstawiamy do wystudzenia. Cynamonowa kruszonka: 1/3 szklanki mąki 4 łyżki cukru 1 łyżeczka cynamonu 40 g masła W szystkie składniki na kruszonkę rozcieramy palcami

Smakowity Blog Kulinarny
Placuszki z rabarbarem, morelą i bananem 172

rabarbaru 1/24 szklanki cukru olej do smażenia WYKONANIE Rabarbar obieramy, kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka zasypujemy cukrem. Podgrzewamy na ogniu do momentu, aż rabarbar zmięknie i puści sok. Mąkę wsypujemy do naczynia, dodajemy sodę, kefir, jajka i mieszamy. Morele i banany kroimy na nieduże kawałki. Do ciasta dodajemy pokrojone owoce - mieszamy. Dodajemy rozprażony rabarbar. Mieszamy razem ze wszystkimi składnikami

W kuchennym oknie Ewy

Proponowane wyszukiwania