Domowy majonez

Domowy majonez

Domowy majonez

Święta Wielkanocne są coraz bliżej. W zeszłym roku zaprezentowałam kilka przepisów, które można przejrzeć tutaj.  W tym roku, postaram się dodać kilka nowych przepisów zaczynając od domowego majonezu. Święta Wielkiej Nocy nie mogą się obejść bez jaj na twardo z majonezem, a według mnie najlepszy majonez to ten zrobiony własnoręcznie. Ja użyłam swojskich jaj, które mają bardzo żółte żółtka, dzięki czemu mój majonez również ma kolor żółty. Oczywiście jest przy nim wbrew pozorom sporo pracy, ale myślę, że... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mama Gotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.