soczewica czerwona - 1876 przepisów (strona:66/126)

Żabie udka i sałatka z młodych warzyw z czerwoną quinoą i emulsją rabarbarową 137

młode ziemniaczki 1 mała dymka ze szczypiorkiem garść świeżych listków mięty 2 łyżki musu z rabarbaru ( TU przepis) 1 łyżka ekologicznego oleju rzepakowego tłoczonego na zimno mąka z czerwonej soczewicy klarowane masło do smażenia sól pieprz  Wykonanie: Warzywa (ziemniaki, buraki, marchewkę i pietruszkę) starannie szorujemy, gotujemy na parze i zostawiamy do przestygnięcia. Następnie kroimy w plasterki, układamy

Quinoa Raz!
Chleb ProBody - low carb 775

małą dawkę glutenu w kromce ;). Dodatkowo ziarna i niski IG przemawiają na jego korzyść. Jeśli go nie znacie to warto go wypróbować ;) Krem pomidorowy na mleczku kokosowym z czerwoną soczewicą i grzankami ProBody Ocena: 5 pand

Candy Pandas
Przepis #2 ~Burgery z kotletem z soczewicy 156

czerwonego mięsa i unikam zbytnio przetworzonej żywności, dlatego postanowiłam zrobić go sama w zdrowszej wersji. Muszę przyznać, że wyszedł na prawdę pyszny:)  Do zrobienia kotletów potrzebujemy: - szklankę czerwonej soczewicy - 2 szklanki wody (do ugotowania soczewicy) - sól, pieprz, papryka w proszku - kawałek surowej papryki - cebula - bułka tarta - olej roślinny Gotujemy wodę. Do wrzącej wody wsypujemy soczewicę. Gotujemy około

Health-Fit-Life
PASTA Z SOCZEWICY, SUSZONYCH POMIDORÓW I CZARNYCH OLIWEK 147

SKŁADNIKI: 400 g soczewicy czerwonej ugotowanej w osolonej wodzie 10-15 szt. suszonych pomidorów w oleju z ziołami 15 szt. czarnych oliwek 1-2 ząbki czosnku pęczek koperku szczypta chili cayenne do smaku sezam niełuskany do dekoracji SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Nic prostszego! Blendujemy całość, nakładamy na kromkę ulubionego chleba i dekoru...jemy

wege i kropka
Ciasto na pierogi z mąki pełnoziarnistej 163

smak, a nie jak np. ciasto na pierogi z mąki ryżowej , które jest neutralne. Ja pierogi zrobiłem z bobem, ale świetnie sprawdzi się również kapusta kiszona, zielona i czerwona soczewica. Artykuł Ciasto na pierogi z mąki pełnoziarnistej pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Wegański quiche brokułowy 153

sprawa, a nadzienie też przyjemnie się robi. Słowem, nie taki diabeł straszny jak go malują My możemy jeść quiche na lunch, obiad lub kolację. Wspaniale komponuje się z soczewicą czerwoną na ostro . Bardzo dobrze też smakuje na zimno i dlatego świetnie się sprawdza na przyjęciu czy innym wesołym zgromadzeniu Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki oliwy

Lamarida.pl
Placuszki żołędziowe 141

bita śmietana , czekolada lub mus owocowy. Inne przepisy na placuszki: Placki z amarantusa Placuszki z mąki gryczanej Placuszki na śniadanie z płatkami i jabłkami Placuszki kokosowe Placki z czerwonej soczewicy Artykuł Placuszki żołędziowe pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Ryż w sosie chilli 199

pieczarek? Bardzo fajnie sprawdzają się boczniaki. Prawdopodobnie będzie trzeba je chwilę dłużej maltretować na patelni niż pieczarki, żeby nie były gumowate. Inne ciekawe przepisy na obiad: Dahl z czerwonej soczewicy – obowiązkowo zrób do niego chlebki naan Ciecierzyca z jarmużem Ryż z orzechowym tofu Makaron ze szpinakiem i brokułami Ciecierzyca z pieczarkami i podgrzybkami Artykuł Ryż w sosie chilli

Blendman
Zupa krem z soczewicy. Pikantna i sycąca. 193

posiłki rozgrzewające i sycące. Taka właśnie jest ta zupka, mocno pikantna i treściwa. Polecam na rozgrzanie doskonała :) Składniki - 6 skrzydełek z kurczaka - 2 marchewki - 1 pietruszka - 200 gram czerwonej soczewicy ( u mnie od  Skworcu ) - 3 średnie ziemniaki - mała papryczka chili - cebula - 1-2 ząbki czosnku - liść laurowy - 2 kulki ziele angielskie - 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej - 1 łyżeczka

Kuchnia z widokiem na ogród
Pasztet z białej fasoli 168

180C przez 40-50 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i odstawić do całkowitego wystudzenia. Podawać ze świeżym pieczywem i ulubionymi dodatkami. Smacznego! Podobne przepisy: Pasztet z czerwonej soczewicy - top na blogu! Bezglutenowy pasztet ze słonecznika z żurawiną. Pasztet z soczewicy z kurkami i suszonymi pomidorami

CookYourself
Wielkanocne menu- 35 przepisów na święta 6506

biały DOMOWE WĘDLINY I MIĘSA Pasztet klasyczny pieczony, nie tylko na święta – kruchy i soczysty Elegancki i szybki pasztet z kurzych wątróbek – bez pieczenia Leśny pasztet wegański – z czerwonej soczewicy, kaszy jaglanej i suszonych grzybów Kiełbasa pieczona w miodowo-musztardowej skorupce Polska biała kiełbasa – od podstaw Domowa mielonka wieprzowo-drobiowa w osłonce, parzona Wędlina z piersi kurczaka. Batony drobiowe

Karo in the Kitchen
Kolorowa soczewica z awokado 124

Treściwie i zdrowo Składniki 200 g czerwonej soczewicy 100 g zielonej soczewicy 3 łyżki oliwy 4 ząbki czosnku 1 cebula 1 łyżka masala 2 łyżeczki kurkumy puszka krojonych pomidorów 1 cytryna 1 awokado 4 łyżki kwaśnej śmietany 18%     Przygotowanie   Wlałem do garnka oliwę, rozgrzałem, wrzuciłem posiekany czosnek, cebulę, przyprawy. Wymieszałem przez około 3 minuty. Wsypałem następnie

R'n'G Kitchen
Chlebek pitta z kurczakiem i szpinakiem 122

nasz stół i postanowiłam zasięgnąć przepisów z kuchni bliskiego wschodu. Jednym z pierwszych przepisów, jaki zrobiłam był to guvec, czyli gulasz po turecku. Następnie przygotowałam zupę-krem z czerwonej soczewicy, następnie był to ajvar – pasta pomidorowo-paprykowa, a potem całkiem zagłębiłam się w... Więcej The post Chlebek pitta z kurczakiem i szpinakiem appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Szakszuka (na inny sposób) z soczewicą i jajkiem w koszulce 158

pojawi się wszystko,czego nasz organizm potrzepuje na śniadanie. SKŁADNIKI:(2 porcje ) ! średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 mała cukinia lub 1/2 średniej 1 duży pomidor 1/2 szklanki czerwonej soczewicy (surowej) 1/2 szklanki kuskusu pełnoziarnistego Dodałam także 2 łyżki pasty z pieczonej papryki, którą używam do Htipiti ale równie dobrze może być kupny Ajvar-ew. pomijamy ten składnik oliwa

Kopystką po garach
Libijska zupa Szorba Adas 228

Drukuj Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 30 min Czas przygotowania 45 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 30 min Czas przygotowania 45 min Ingredients 300 g czerwonej soczewicy 1,5 litra bulionu warzywnego 1 średni ziemniak 1 cebula 2 marchewki 1 pomidor 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczki curry 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne

Wędrówki po kuchni