Placuszki żołędziowe 201bita śmietana , czekolada lub mus owocowy. Inne przepisy na placuszki: Placki z amarantusa Placuszki z mąki gryczanej Placuszki na śniadanie z płatkami i jabłkami Placuszki kokosowe Placki z czerwonej soczewicy Artykuł Placuszki żołędziowe pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendman
Ryż w sosie chilli 258pieczarek? Bardzo fajnie sprawdzają się boczniaki. Prawdopodobnie będzie trzeba je chwilę dłużej maltretować na patelni niż pieczarki, żeby nie były gumowate. Inne ciekawe przepisy na obiad: Dahl z czerwonej soczewicy – obowiązkowo zrób do niego chlebki naan Ciecierzyca z jarmużem Ryż z orzechowym tofu Makaron ze szpinakiem i brokułami Ciecierzyca z pieczarkami i podgrzybkami Artykuł Ryż w sosie chilli
Blendman
Zupa krem z soczewicy. Pikantna i sycąca. 248posiłki rozgrzewające i sycące. Taka właśnie jest ta zupka, mocno pikantna i treściwa. Polecam na rozgrzanie doskonała :) Składniki - 6 skrzydełek z kurczaka - 2 marchewki - 1 pietruszka - 200 gram czerwonej soczewicy ( u mnie od Skworcu ) - 3 średnie ziemniaki - mała papryczka chili - cebula - 1-2 ząbki czosnku - liść laurowy - 2 kulki ziele angielskie - 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej - 1 łyżeczka
Kuchnia z widokiem na ogród
Pasztet z białej fasoli 229180C przez 40-50 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i odstawić do całkowitego wystudzenia. Podawać ze świeżym pieczywem i ulubionymi dodatkami. Smacznego! Podobne przepisy: Pasztet z czerwonej soczewicy - top na blogu! Bezglutenowy pasztet ze słonecznika z żurawiną. Pasztet z soczewicy z kurkami i suszonymi pomidorami
CookYourself
Wielkanocne menu- 35 przepisów na święta 6554biały DOMOWE WĘDLINY I MIĘSA Pasztet klasyczny pieczony, nie tylko na święta – kruchy i soczysty Elegancki i szybki pasztet z kurzych wątróbek – bez pieczenia Leśny pasztet wegański – z czerwonej soczewicy, kaszy jaglanej i suszonych grzybów Kiełbasa pieczona w miodowo-musztardowej skorupce Polska biała kiełbasa – od podstaw Domowa mielonka wieprzowo-drobiowa w osłonce, parzona Wędlina z piersi kurczaka. Batony drobiowe
Karo in the Kitchen
Kolorowa soczewica z awokado 175Treściwie i zdrowo Składniki 200 g czerwonej soczewicy 100 g zielonej soczewicy 3 łyżki oliwy 4 ząbki czosnku 1 cebula 1 łyżka masala 2 łyżeczki kurkumy puszka krojonych pomidorów 1 cytryna 1 awokado 4 łyżki kwaśnej śmietany 18% Przygotowanie Wlałem do garnka oliwę, rozgrzałem, wrzuciłem posiekany czosnek, cebulę, przyprawy. Wymieszałem przez około 3 minuty. Wsypałem następnie
R'n'G Kitchen
Chlebek pitta z kurczakiem i szpinakiem 177nasz stół i postanowiłam zasięgnąć przepisów z kuchni bliskiego wschodu. Jednym z pierwszych przepisów, jaki zrobiłam był to guvec, czyli gulasz po turecku. Następnie przygotowałam zupę-krem z czerwonej soczewicy, następnie był to ajvar – pasta pomidorowo-paprykowa, a potem całkiem zagłębiłam się w... Więcej The post Chlebek pitta z kurczakiem i szpinakiem appeared first on Magiczny Garnek
Magiczny Garnek
Szakszuka (na inny sposób) z soczewicą i jajkiem w koszulce 205pojawi się wszystko,czego nasz organizm potrzepuje na śniadanie. SKŁADNIKI:(2 porcje ) ! średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 mała cukinia lub 1/2 średniej 1 duży pomidor 1/2 szklanki czerwonej soczewicy (surowej) 1/2 szklanki kuskusu pełnoziarnistego Dodałam także 2 łyżki pasty z pieczonej papryki, którą używam do Htipiti ale równie dobrze może być kupny Ajvar-ew. pomijamy ten składnik oliwa
Kopystką po garach
Libijska zupa Szorba Adas 317Drukuj Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 30 min Czas przygotowania 45 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 30 min Czas przygotowania 45 min Ingredients 300 g czerwonej soczewicy 1,5 litra bulionu warzywnego 1 średni ziemniak 1 cebula 2 marchewki 1 pomidor 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczki curry 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
Wędrówki po kuchni
Kofta, za’atar i daktyle – nowe menu Samar dla Sphinxa 186bardzo miło, szybko i profesjonalnie. Co ugotowała Samar dla Sphinxa? W nowym menu jest: Chlebek manouche z za’atarem i serem Zupa krem z czerwonej soczewicy Hummus z buraczkami i pasta z bakłażana Baba Ganoush Shoarma wołowa na hummusie, czyli mięso wołowe podawane z buraczkową pastą z ciecierzycy, pitą i sałatką tabbouleh Shish Taouk, czyli szaszłyki
Ugotowane pozamiatane
Curry z kurczaka 323redukujemy mniej więcej o połowę. Ryż gotujemy wg wskazań na opakowaniu. Ja użyłem gotowego ryżu z warzywami, może być jednak tradycyjny. Do potrawki dodajemy niecałą szklankę wypłukanej wcześniej czerwonej soczewicy. Gdy mleko kokosowe nieco odparuje, dodajemy kilka łyżek śmietanki i nieco cukru do smaku. Chwilę dusimy. Na patelni podsmażamy sezam, którym posypujemy gotowe danie. Smacznego
MarcinChef
Sałatka z figami, serem wensleydale, soczewicą oraz musztardowym sosem. 205kiss without the squeeze” czyli - jabłecznik bez sera jest jak pocałunek bez przytulania. Hmmmm bardzo ciekawe:-) Składniki na 2 porcje: 4 dojrzałe figi 100g sera wensleydale 50g ugotowanej czerwonej soczewicy czubata łyżka musztardy francuskiej łyżeczka miodu 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz mieszanka sałat Sposób przygotowania: Sos: musztardę wymieszaj z miodem, solą i pieprzem. Następnie energicznie mieszając dolewaj
wysmienity
Sałatka z makaronem, indykiem, avocado, szpinakiem, olejem lnianym oraz dyniowym. Bez laktozy, bez glutenu 235Sałatka Składniki: makaron z brązowego ryżu makaron z czerwonej soczewicy pierś z indyka avocado szpinak rukola sałata prażony słonecznik olej lniany olej dyniowy oliwa z oliwek (do podsmażenia indyka) sól
nietadieta
Jesienne dekoracje DIY za grosze. 128mnie w słoiki - nie znalazłam odpowiedniej doniczki dla niego. Na stole jadalnym stoi sobie wrzosiec. Jesienne świeczniki. Ja wsypałam kukurydzę, ale można wykorzystać np. czerwoną soczewicę, żołędzie, szyszki, kasztany, orzechy i wszystko inne co Wam przyjdzie do głowy. https://freshmarket.pl/jesienne-swieczniki-dekoracja-do-domu/ http://memeczka.blogspot.com/2015/10/3-pomysy-na-jesienne-swieczniki.html Szyszki U mnie szyszki w wazonie, ale można stworzyć całkiem ciekawe kompozycje
Pani domowa
Zupa z soczewicą i suszonymi pomidorami 245pomidorowej, im lepsza jakość tym lepszy smak) duża cebula czosnkowa 2 ząbki czosnku łyżeczka suszonej bazyli lub łyżka posiekanej świeżej 2 łyżki pasty z suszonych pomidorów 100 g czerwonej soczewicy 1 l bulionu warzywnego sól i pieprz do smaku posiekana natka pietruszki opcjonalnie kwaśna śmietana Cebulę kroimy w kosteczkę i w garnku szklimy na maśle klarowanym. Dodajemy czosnek przeciśnięty
Mienta blog