soczewica czerwona - 1876 przepisów (strona:64/126)

Pieczone pierogi czyli moja wariacja na temat hiszpańskich empanadas 112

woda Farsz I Pół puszki pomidorów 4-5 suszonych pomidorów Kilka zielonych oliwek Mozzarella Łyżeczka koncentratu pomidorowego Przyprawy: słodka wędzona papryka, ostra papryka, sól Farsz II Pół szklanki czerwonej soczewicy Mała marchewka Mały korzeń pietruszki Garść kukurydzy Pół szklanki passaty pomidorowej Sól, pieprz Drożdże rozpuścić w niewielkiej ilości wody z łyżeczką cukru i łyżką mąki, zostawić na kilka minut

HealthyCreations
ZDROWE FRYTKI Z TOFU 146

pieczenia, wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 20 minut w temperaturze około 190°C. Tak przygotowane frytki możesz podawać z sałatą lub warzywami np. z czerwoną soczewicą.  Smacznego

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Pesto z czerwonej papryki i pietruszki z makaronem z zielonego groszku 136

składniki blendujemy. Można doprawić solą i pieprzem . Podajemy z makaronem . Ja podałam z makaronem z zielonego groszku który ostatnio wypatrzylam w Biedronce za 4.99 zł, jest jeszcze z czerwonej soczewicy

Szkrab Je Sam
Rewelacyjna zupa krem z kalafiora 116

ostatnimi czasy publikuję na blogu, bardzo łatwo można domyślić się, że uwielbiam zupy – kremy. Zupa – krem z brokułów, czy zupa z czerwonej soczewicy to jedne z moich ulubionych przepisów. Zupy kocham za to, że można je bardzo szybko przygotować i nie są potrzebne żadne specjalne składniki

Vegan Taste
Mistrzowska zupa – krem z brokułów 102

warzywa, to nic się nie stanie – przecież i tak zblenduję je na krem. Tak było, gdy przygotowywałem zupę z czerwonej soczewicy pierwszy raz – zagapiłem się nieco (no dobra, Internet mnie

Vegan Taste
Przepisy na majówkę 98

papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Sałatka z kaszy jęczmiennej z rukolą pomidorami i mozzarellą Sałatka Cezar z kurczakiem Podpłomyk z kurczakiem i parmezanem Gulasz z czerwonej soczewicy z cukinią i pieczarkami Gulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach Shake waniliowo - kawowy Tiramisu kokosowe Proziaki Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry Kanapka z ciabatty

Moja smaczna kuchnia
Garam masala zupa z dyni piżmowej 152

soli selerowej 1 łyżka garam masala 1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego 2 łyżki oliwy z oliwek 2 dymki garść świeżej kolendry 1 l bulionu z kurczaka 50 g czerwonej soczewicy, drobnej 3 łyżki pestek dyni sok z cytryny do smaku sól do smaku Dynię, marchewkę i czosnek obierz i pokrój w kostkę. Oczyść chili z pestek i pokrój. Wrzuć

codojedzenia
Lekka babka kokosowo-waniliowa. FIT Wielkanoc. 122

wierzcie mi, jest w czym wybierać, zerknijcie tylko do kategorii Sałatki. Z kolei tłusty pasztet może ustąpić miejsca równie aromatycznej, warzywnej wersji z pożywną kaszą jaglaną Wegepasztet z czerwonej soczewicy i kaszy jaglanej. Dodatkowo niech całe Święta obfitują w świeże, kolorowe warzywa i aromatyczne zioła, które są bogatym źródłem błonnika, doskonale regulują pracę układu trawiennego i pomogą organizmowi poradzić

Fitsweet.me
Zupa krem z selera i gruszki 168

zmiksuj blenderem na krem. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podawaj z ziarnami słonecznika. Spróbuj także: Zupa krem z kalarepy papryka cebula szpinak Pomidorowa zupa krem z czerwoną soczewicą pomidory soczewica słonecznik Krem z białych szparagów szparagi pietruszka ziemniaki

Fit&Fast Kitchen
Zakupy dietetyka – oceniamy produkty #1 154

zbędnych dodatków sprężysta konsystencja po ugotowaniu makaron nie zawiera jajek – nadaje się dla wegan, osób z nietolerancją i alergią kilka smaków do wyboru: groch,  groszek zielony, soczewica czerwona, ciecierzyca i biała fasola pozwala wzbogacić dietę w warzywa duża zawartość błonnika duża zawartość folianów i potasu, inne składniki także są na przyzwoitym poziomie (w tabelce poniżej macie porównanie

Powiedz dietom nie
Retro zupa z soczewicy, z czarnuszka czyli Zupowy Wtorek odc. 153

przygotowaniu, syci i rozgrzewa czyli jest idealna na ostatki zimowego czasu :) Po raz kolejny polecam więc Wam "Retro Kuchnię" Ani Włodarczyk, moja nie tylko dzisiejszą inspirację :) 300 ml(?) czerwonej soczewicy 1 litr wywaru warzywnego po łyżeczce mielonego kuminu i nasion czrnuszki 1 cebula sól, pieprz Soczewicę przepłukujemy ciepłą wodą. Cebule siekamy i podsmażamy na łyżce oliwy. Dorzucamy czarnuszkę

Dzieje kuchennej Wiewióry
Leczo warzywne z soczewicą 103

Składniki: * cukinia * pieczarki ok. 10 sztuk * papryka czerwona * papryka zielona * papryka żółta * cebula * 2 puszki pomidorów krojonych lub 10 świeżych sparzonych obranych ze skórki * 10 łyżek czerwonej soczewicy * garść posiekanej natki pietruszki * olej do smażenia * sól 1 łyżeczka * pieprz 1/2 łyżeczki * papryka słodka mielona 1 łyżeczka * papryka ostra 1/3 łyżeczki Przygotowanie: Na dużej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy

Kulinarne przygody
Pasztet warzywny z soczewicą 148

Składniki: * 250 g czerwonej soczewicy *  marchewki 3 * cebula * ćwiartka selera * korzeń pietruszki * ząbki czosnku 3 * łyżka koncentratu pomidorowego *  jajka 3 * liście laurowe 2, * ziarenka ziela angielskiego 2, * łyżeczka słodkiej papryki, * 1/2 łyżeczki ostrej papryki * łyżeczka curry, * łyżeczka imbiru, * sól, * pieprz * olej do smażenia * 500 ml wody Przygotowanie: Soczewicę należy wypłukać na sicie. Przesypać do garnka zalać wodą

Kulinarne przygody
Soczewica z czarnym czosnkiem i pomidorami 95

Ostatnio pokochaliśmy takie niby sałatki, dodatki…wszak zawsze można potraktować jak gotowy lub dodatek do dania głównego. Zawsze smacznie wyjdzie. Składniki 1 szklanka czerwonej soczewicy 5-6 suszonych pomidorów z zalewy 5 ząbków czarnego czosnku koperek oliwa sól, pieprz Przygotowanie Soczewicę płuczemy, gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Czas ok. 7 min. Odcedzamy, studzimy. Czosnek i pomidory kroimy

R'n'G Kitchen
Zupa soczewicowa 166

Składniki: - 4 podudzia z kurczaka - 250 g czerwonej soczewicy - 2 duże ziemniaki - 2 średnie marchewki - kawałek selera - 1 pietruszka - 1 duża cebula - 200 g fasolki szparagowej - 2 kostki rosołowe - przyprawy (ziele angielskie, liście laurowe, pieprz) Przygotowanie: Podudzia po umyciu zalewamy zimną wodą tak by były przykryte, dodajemy 3-4 ziela angielskie i tyle samo listków laurowych. Doprowadzamy do wrzenia

Tanie przepisy studenckie