Uwielbiam wszelkiego rodzaju placuszki, są one świetnym pomysłem na urozmaicenie tradycyjnego śniadania. Oczywiście im zdrowsze tym lepsze. Ostatnio zakupiłam mąkę owsianą i szukałam pomysłu na jej wykorzystanie. W ten sposób wpadłam na pomysł tych placuszków. Wyszły zaskakująco smaczne. Nie wiedziałam do końca czy mąka owsiana zastąpi tą tradycyjną, ale obawy były zbędne. Placuszki wzbogaciłam dodając jagody i maliny. Naprawdę
Mania GotowaniaMazurek kajmakowy najprostszy autorka: eula | blog: eulawkuchni.blog.pl Muffiny z masą krówkową autorka: Gospodyni Miejska | blog: Gospodyni Miejska 144. Jabłko się schowało! autorka: Atqa Breakfast | blog: Atqa Breakfast 164. Kolorowe śniadanie. Cannelloni na słodko! autorka: Atqa Breakfast | blog: Atqa Breakfast Tarta z brzoskwiniami i mascarpone autorka: Magda Mirabelles | blog: les mirabelles Kostka alpejska autorka: pinkyyy | blog: Kucharka w baletkach
Mania Gotowaniamnie nazwać sałatkożercą, gdyż ciągle poszukuję w nich nowych doznań smakowych. Dzisiejsza wersja jest lekka, zdrowa i urozmaicona dodatkiem serka wiejskiego. Zjedzona wraz ze świeżą bułeczką będzie stanowić syte śniadanie lub pożywny lunch.Inspiracja: klik Składniki: ½ czerwonej papryki 1 pomidor 1 czerwona cebula Pęczek szczypiorku lub koperku 1 długi ogórek 200g serka wiejskiego 5 dużych rzodkiewek Sól Pieprz Przygotowanie
Fabryka pomysłówbatony, bułki słodkie, kebaby lub inne - o zgrozo- gotowe dania w 5 minut z proszku. Niby każdy wie, że nie zdrowe, że tuczące a jednak.... Postanowiłam rozszerzyć nasz cykl śniadania FIT, o obiady i kolacje. Z chęcią zaprezentuje Wam jakie lunch boxy zabieram ze sobą do pracy. Do czego i Was serdecznie zachęcam! Będzie zdrowo, smacznie i nietuzinkowo
SMYKWKUCHNIDziś na śniadanie zachciało mi się czegoś innego. Wyjęłam wszystko co miałam i zrobiłam francuskie ślimaki :) Większość moich dań powstaje w ten sposób :) Dziś użyłam ciasta francuskiego gotowego, ale już niedługo zrobię je sama i pokaże na blogu jak mi to wyszło. Ślimaki są świetne na śniadanko ale również sprawdzą się jako przekąska imprezowa lub dodatek do piwa
Olikowa kuchniaŚniadanie jest oczywiście najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Często jest tak, że rano wymyślam coś innego. Zdarza się tak, że brakuje mi bułek a do sklepu nie chce się iść. Więc kombinuję czym by tu zastąpić pieczywo. Ostatnio zrobiłam podpłomyki i żeby nie było nudno to zrobiłam je na kolorowo. Już sam ich widok sprawiał, że miało się ochotę
Olikowa kuchniaSzybkie, mało pracochłonne mufiinki, idealne do popołudniowej kawy albo porannego śniadania dla zapracowanych. Wystarczy wymieszać kilka prostych składników i gotowe. Czego chcieć więcej? Wpis dodaje do akcji u Domi Muffinkowo IV. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikjedzenia można przygotować w ognisku. Wszyscy znacie ziemniaki z żaru, ale czy wiecie, że ognisko to doskonałe miejsce do przygotowania gęsi, chilli con carne, camemberta w cieście, a także śniadania, kawy i jeszcze ciasta do niej. Metody są najróżniejsze – pieczenie w żarze, pieczenie nad żarem, gotowanie nad ogniskiem i w specjalnym garnku. Przejrzałam książkę i zdecydowałam
OstryKęssmaku. Pierś z kurczaka gotujemy w osolonej wodzie, kroimy w kostkę, dodajemy pozostałe składniki, wszystko razem mieszamy, schładzamy w lodówce nie mniej niż 1 godzinę. Sałatkę polecam jako drugie śniadanie do pracy czy szkoły! Pozdrawiam cieplutko! ZAPRASZAM
SMYKWKUCHNIPożywna sałatka z kurczakiem i makaronem, która może Wam zastąpić drugie śniadanie czy obiad, śmiało możecie ją zabrać do pracy czy na uczelnie, czy też przygotować na imprezę. składniki: - gotowana pierś z kurczaka - makaron kokardki - 1/2 opakowania sera feta - 1/2 słoika marynowanej czerwonej papryki - 8 średnich ogórków konserwowych - majonez - zielone oliwki Smacznego!ZAPRASZAM BARDZO SERDECZNIE NA FB SMYKWKUCHNI
SMYKWKUCHNIpołaczenia smaków czy też sposoby ich wykonania. W książce znajdziecie pomysły dla dorosłych jak i dla dzieciaków, min. przepisy na zupy, sałatki, hamburgery, kanapki, makarony, dania główne, przystawki, śniadania czy desery. Przepisy są podane w jasny i klarowny sposób, sposób wykonania również. Sama kilka rzeczy już zrobiłam, a kilka mam juz zaplanowanych ;-) W związku z powyższym szczerze polecam
SMYKWKUCHNIjeszcze nie konsumował. Ale są pewne rzeczy, które nigdy nie wychodzą z kanonu ukochanych ciast, między innymi jest to bardzo dobre i puszyste ciasto drożdżowe. Uwielbiam je podawać na śniadanie, z ciepłym kakao lub kawą, do tego świeże i prawdziwe masło i najlepszy miód jaki mam. Ostatnio odkryłam miód eukaliptusowy z upraw ekologicznych, który Wam szczerze polceam smakuje
SMYKWKUCHNIjajka zawierają dużo cholesterolu. Jest to jedna wielka bzdura! Zawierają bardzo dużo ilość białka, które szybko się trawi i sprawia długą sytość. Zaleca się je spożywać na śniadanie, które nada nam dużo energii. Woda Kiedyś nawet napisałam o tym wpis. Wiadomo człowiek składa się z 70% wody, ale ciągle jej potrzebuje. Wypicie szklanki na czczo powoduje szybsze trawienie posiłków
Truskawkowa FiestaMoją ulubioną opcją na śniadanie jest pieczywo. Mianowicie chleb razowy z dodatkami. Postanowiłam zmienić moje menu na bułeczki śniadaniowe. Bardzo pożywne, a zarazem syte zaspokoją nasz żołądek na kilka dobrych godzin. Inspirowałam się przepisem z tego bloga. Składniki: (6-7 bułeczek) 20g drożdży 100 ml maślanki 50 ml mleka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 1,5 szklanki mąki
Truskawkowa Fiestamałe naczynka do zapiekania. Garnek jest idealny do zapiekania różnych rzeczy, upiekłam w nim m.in. ziemniaki oraz przygotowałam zapiekankę ryżową z warzywami i kurczakiem. Świetny będzie też do przygotowania śniadania dla dwóch osób. Poza tym jest estetyczny i ładny dzięki kontrastowi pomarańczowej pokrywki i czarnego naczynia. Jego zaletą jest to, że długo utrzymuje ciepło. Dania, które w nich podgrzewałam
Fabryka pomysłów