bułeczki, popularne zarówno w Polsce, jak i w Niemczech, jada się głównie na śniadanie. Można je dodatkowo smarować konfiturami lub masłem. Piękne marmurowe patery znajdziecie na http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=24804096Składniki na buchty: 90 dag mąki pszennej 1 łyżeczka soli 8 łyżek cukru 4 dag drożdży 6 jaj 6 łyżek roztopionego masła szklanka mleka cukier puder do posypania
Apetyczna babeczkanimi przepadają. Banalnie łatwe do zrobienia, mój syn sam potrafi je zrobić :), wyśmienite na słono i na słodko!. W każdym francuskim domu takie bułeczki są chętnie jadane na śniadanie. Mają miękką skórkę i słodki miękisz, a są tak pyszne, że natychmiast znikają ze stołu. Składniki na 12 bułeczek, ja zawsze robię podwójną porcję: 45 dag mąki pszennej 2 łyżeczki
Apetyczna babeczkaWyśmienite, niezastąpione na leniwe weekendowe śniadanie, pyszne jagodzianki. Przepis sprawdzony, więc zapraszam po szczegóły. Składniki na ok. 20 bułeczek: 1,2 kg mąki pszennej 5 jaj + 1 jajo do posmarowania 1 szklanka cukru 400 ml ciepłego mleka 10 dag świeżych drożdży szczypta soli 100 ml oleju 40 dag jagód + 4 łyżki cukru 1. Jagody
Apetyczna babeczkaŚniadanie FIT! Już dobrze wiecie, że poranki uwielbiam celebrować jak tylko mam czas, i przygotowywać nietuzinkowe smakołyki. Tym razem na talerzu lądują ukochane jajka (chyba w każdej postaci lubię ten produkt ;-) ), świeży ogórek, a dokładnie spaghetti z ogórka, z kremem sezamowym na bazie awokado i świeża figa! Pysznie!!! ;-) Dzień dobry! SKŁADNIKI: - 2 jaja ekologiczne - 1 ogórek - figa KREM SEZAMOWY
SMYKWKUCHNIpolska bez pszenicy", kilka różnych mąk i prowadzę małe eksperymenty :-). Nie mam zamiaru przechodzić na dietę bezglutenową, ale po prostu poszerzyć horyzonty i spróbować czegoś nowego. Dzisiaj na śniadanie przygotowałam bezglutenowe placki jabłkowe. Mają całkiem inny smak niż tradycyjne pszenne placki, mąka gryczana i kukurydziana jest dość specyficzna w smaku. Nie każdemu będzie to pewnie odpowiadać. Ja zjadłam
Pora coś zjeśćakurat idealnego rozmiaru ;) Można także usmażyć na niej jajecznicę i podać bezpośrednio na patelni oraz usmażyć serduszkowe placki czy naleśniki.Bo kto by z nas nie chciał takiego serduszkowego śniadania ;) Od razu, aż chce się jeść :)Na patelni rozpuściłam troszkę masła i wbiłam jajko. Posypałam szczyptą soli. Białko pięknie się ścięło, a żółtko pozostało płynne. Dla mnie
Aga w kuchniPyszne jajka sadzone w kokilkach... sposób na szybkie i pyszne śniadanie :)Składniki:2 jajka,1/3 kiełbaski,1 plasterek żółtego sera,szczypta suszonego koperku,szczypta słodkiej papryki,szczypta soli.Przygotowanie: Do kokilek (są to takie małe naczynia do zapiekania) na sam spód wkładamy pokrojoną w drobną kostkę kiełbaskę lub szynkę. Na to wbijamy jajko i posypujemy pokrojonym żółtym serem
Aga w kuchniNiedawno otrzymałam od Makaronu Mędzybrodzkiego kolejną paczuszkę produktów;) na początek zrobiłam sałatkę z makaronu, mozarelli i warzyw. Lekka a zarazem sycąca, śmiało można ją zabrać do pracy jako drugie śniadanie! Składniki: 250g makaronu (użyłam Międzybrodzkiego), 2 łodygi selera naciowego, 4 pomidory, 2 dymki ze szczypiorkiem, kulka mozarelli, sok z 1/2 cytryny, 6 łyżek
Z miłości do słodkościrozdrabniamy w placach. W szklance mieszamy miód, sok z limonki, musztardę, sól i pieprz. Dressingiem polewamy sałatkę tuż przed podaniem, nie ukrywam, że sałatka idealnie nadaje się na śniadanie bowiem zaspokaja wszystkie potrzeby naszego organizmu na witaminy i minerały
Mango PapajaWiosenne drożdżóweczki w sam raz na śniadanie do kawy z mlekiem lub herbatki z miodkiem... ! Skladniki : ·320g mąki ·21g drożdży 125 ml mleka ·35g cukru ·25g masła ·1 jajko ·szczypta soli Nadzienie : 1słoiczek konfitury Babuni STOVIT orginalna Do posmarowania drożdżówek : 1 żółtko 4 łyżki mleka Przygotować zaczyn z drożdży
Z Kuchni Do KuchniZrobimy sobie dziś coś dobrego na śniadanie, możemy to powtórzyć zamiast kolacji. Oto lista zakupów , które sprawią, że na chwilkę przeniesiemy się do tropików i nabierzemy sił..na wszystko ! To dawka dobrego humoru także ! -Orzechy laskowe bogate są w witaminę E, witaminy z grupy B, kwas foliowy. Dostarczają organizmowi niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania: magnezu, fosforu, miedzi, wapnia potasu
Z Kuchni Do KuchniPrzyszedł czas na śniadanie, które zjadłam przed obiadem. To musiało być smaczne i szybkie do zrobienia ,zdrowe i musiało mi wystarczyć na długo i zastąpić obiad. Składniki -granola z granatem Sante -pałeczki błonnikowe -Słoneczne Pola- ziarna prażone od Ziarenkowo -jogurt truskawkowy -śliwki i kiwi -mango kandyzowane od Skworcu Do miseczki wsyp pałeczki błonnikowe i dodaj jogurt oraz owoce. Nastęnie
Z Kuchni Do Kuchnijest to częste zamówienie w lokalu. Także tym razem obsługa bardzo przyjazna, ale na szczęście dość wycofana. Lokal oceniam na duży plus, chętnie zajrzę do nich kiedyś na śniadanie (ostatnio pojawiło się całe menu śniadaniowe) lub zupę. Warto obserwować ich stronę na FB, bo często pojawiają się nowości
Pasja Smakustopni na 20 minut. Pysznie smakuje jeszcze ciepła, ale następnego dnia jest tak samo dobra :) Świetna z dodatkiem jogurtu naturalnego i świeżych owoców - po takim śniadaniu nieprędko będziecie głodni! A w środku wygląda tak... Oczywiście dodatki można modyfikować wedle uznania, mogą to być inne suszone owoce lub orzechy. Nie polecam za to świeżych
sama złodyczupieczeniu ma konsystencję ugotowanego ziemniaka. Brioszka udała sie pysznie! Mięciutka, wilgotna i sprężysta ( to dzięki dodaniu mąki manitoba), na drugi dzień smakowała tak samo jak po upieczeniu! Idealna na śniadanie z domowym dżemem, czy popołudniową przekaskę. Brioszka dyniowa Składniki na dwie keksówki: 380 g mąki pszennej 380 g maki manitoba 200 g purèe z dyni*20 g świeżych drożdży
Mia Cucina Sofieta