świetne ciasto na rodzinne imprezy, do popołudniowej kawki ale również na drugie śniadanie do pracy, szkoły... Rzadko piekę ciasta ucierane, to skusiło mnie wyglądem (w jakiejś gazetce), zamieniłam tylko mąkę pszenną na orkiszową i cukier na ksylitol, dodałam także kruszonkę i wyszło cudnie aromatyczne i genialne w smaku. Taka jakby wilgotna babka, ale pozostawia bardzo pozytywne wrażenia smakowe. Polecam
Smaczne Zdrowewapń- uchronimy się w ten sposób przed ubytkiem mikroelementów. Dorzućmy do tego pyszne jabłko, szczyptę imbiru i oczyszczająca mieszanka gotowa. Piękny zielony smoothie świetnie sprawdzi się jako II śniadanie czy też podwieczorek. Porcja to zaledwie 140kcal, około 15g białka, 20g węglowodanów i śladowe ilości tłuszczu. SKŁADNIKI: 150g jogurtu naturalnego 50g świeżego szpinaku 100g jabłka w skórce
peanutbuttermonsterDzień dobry! Dziś mam dla Was bardzo smaczna propozycje na śniadanie - Pancakes! Składniki: 100ml mleka 1 jajko 1szkl mąki 1/2 jogurtu naturalnego 50g masła 1 łyżeczka sody 1 łyżka cukru 1/2 łyżeczki cynamonu olej Wszystkie składniki razem wymieszać, piec z dwóch stron na rozgrzanej olejem patelni. Można podać z ulubionym składnikiem. Ja polałam sosem czekoladowym( z ekstraktu owoców
Chocolate Stop Temptingwww.mgotuje.pl Muffiny z dodatkiem dyniowego puree, jabłka i cynamonu. Są przepyszne, wilgotne i mięciutkie w środku. Idealne dla dzieci na podwieczorek lub jako drugie śniadanie do szkoły. Bardzo szybkie do zrobienia. Wystarczy wcześniej upiec dynię. Zachęcam do spróbowania u siebie w domku Post Muffiny dyniowe z jabłkiem pojawił się
Marta GotujeKolejny pochmurny dzień i kolejne dyniowe śniadanie tym razem przystrojone "czarnym złotem". Jak przeczytałam na jednej ze stron : " Jest to naturalny cukier, wytwarzany z trzciny cukrowej. Ta słodka, smaczna substancja to dietetyczny produkt naturalnego pochodzenia, który może zastąpić biały cukier, sztuczne słodziki. Ten czarny, gęsty i słodki syrop wytwarzany jest z łodygi trzciny
Kuchenny Skrawek NiebaProste i pożywne babeczki z owocami, z małą zawartością cukru. Idealne na drugie śniadanie czy podwieczorek. Zrobienie ich jest bardzo łatwe :). Składniki na około 12-15 sztuk: 2 szklanki mąki 4 jaja 4-5 średniej wielkości gruszek, najlepiej twardych 15 dag marakui suszonej 2-3 łyżki cukru pudru płaska łyżeczka proszku do pieczenia płaska łyżeczka sody imbir
Apetyczna babeczkabułeczki, popularne zarówno w Polsce, jak i w Niemczech, jada się głównie na śniadanie. Można je dodatkowo smarować konfiturami lub masłem. Piękne marmurowe patery znajdziecie na http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=24804096Składniki na buchty: 90 dag mąki pszennej 1 łyżeczka soli 8 łyżek cukru 4 dag drożdży 6 jaj 6 łyżek roztopionego masła szklanka mleka cukier puder do posypania
Apetyczna babeczkanimi przepadają. Banalnie łatwe do zrobienia, mój syn sam potrafi je zrobić :), wyśmienite na słono i na słodko!. W każdym francuskim domu takie bułeczki są chętnie jadane na śniadanie. Mają miękką skórkę i słodki miękisz, a są tak pyszne, że natychmiast znikają ze stołu. Składniki na 12 bułeczek, ja zawsze robię podwójną porcję: 45 dag mąki pszennej 2 łyżeczki
Apetyczna babeczkaWyśmienite, niezastąpione na leniwe weekendowe śniadanie, pyszne jagodzianki. Przepis sprawdzony, więc zapraszam po szczegóły. Składniki na ok. 20 bułeczek: 1,2 kg mąki pszennej 5 jaj + 1 jajo do posmarowania 1 szklanka cukru 400 ml ciepłego mleka 10 dag świeżych drożdży szczypta soli 100 ml oleju 40 dag jagód + 4 łyżki cukru 1. Jagody
Apetyczna babeczkaŚniadanie FIT! Już dobrze wiecie, że poranki uwielbiam celebrować jak tylko mam czas, i przygotowywać nietuzinkowe smakołyki. Tym razem na talerzu lądują ukochane jajka (chyba w każdej postaci lubię ten produkt ;-) ), świeży ogórek, a dokładnie spaghetti z ogórka, z kremem sezamowym na bazie awokado i świeża figa! Pysznie!!! ;-) Dzień dobry! SKŁADNIKI: - 2 jaja ekologiczne - 1 ogórek - figa KREM SEZAMOWY
SMYKWKUCHNIpolska bez pszenicy", kilka różnych mąk i prowadzę małe eksperymenty :-). Nie mam zamiaru przechodzić na dietę bezglutenową, ale po prostu poszerzyć horyzonty i spróbować czegoś nowego. Dzisiaj na śniadanie przygotowałam bezglutenowe placki jabłkowe. Mają całkiem inny smak niż tradycyjne pszenne placki, mąka gryczana i kukurydziana jest dość specyficzna w smaku. Nie każdemu będzie to pewnie odpowiadać. Ja zjadłam
Pora coś zjeśćakurat idealnego rozmiaru ;) Można także usmażyć na niej jajecznicę i podać bezpośrednio na patelni oraz usmażyć serduszkowe placki czy naleśniki.Bo kto by z nas nie chciał takiego serduszkowego śniadania ;) Od razu, aż chce się jeść :)Na patelni rozpuściłam troszkę masła i wbiłam jajko. Posypałam szczyptą soli. Białko pięknie się ścięło, a żółtko pozostało płynne. Dla mnie
Aga w kuchniPyszne jajka sadzone w kokilkach... sposób na szybkie i pyszne śniadanie :)Składniki:2 jajka,1/3 kiełbaski,1 plasterek żółtego sera,szczypta suszonego koperku,szczypta słodkiej papryki,szczypta soli.Przygotowanie: Do kokilek (są to takie małe naczynia do zapiekania) na sam spód wkładamy pokrojoną w drobną kostkę kiełbaskę lub szynkę. Na to wbijamy jajko i posypujemy pokrojonym żółtym serem
Aga w kuchniNiedawno otrzymałam od Makaronu Mędzybrodzkiego kolejną paczuszkę produktów;) na początek zrobiłam sałatkę z makaronu, mozarelli i warzyw. Lekka a zarazem sycąca, śmiało można ją zabrać do pracy jako drugie śniadanie! Składniki: 250g makaronu (użyłam Międzybrodzkiego), 2 łodygi selera naciowego, 4 pomidory, 2 dymki ze szczypiorkiem, kulka mozarelli, sok z 1/2 cytryny, 6 łyżek
Z miłości do słodkości