Shakshuka

Shakshuka

Shakshuka

Przepis na : śniadanie

  Składniki: 4 jajka 200 ml domowego przecieru pomidorowego (przepis znajdziesz  tutaj ) 1/2 żółtej papryki 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju szczypta chilli 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego sól (np. ziołowa) listki świeżej bazylii, kolendry lub natki pietruszki Sposób wykonania: Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, paprykę oraz poszatkowany czosnek. Smażymy do zeszklenia. Dodajemy przecier pomidorowy i podgrzewamy aż sos się zredukuje i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.