Szpinakowy omlet z fetą

Szpinakowy omlet z fetą

Szpinakowy omlet z fetą

Przepis na : śniadanie

Składniki: - 200 g mrożonego szpinaku - 4 jajka - cebula - 3 ząbki czosnku - ser feta (wg uznania) - sól, pieprz, gałka muszkatołowa - łyżka masła do smażenia - łyżeczka mąki - 2-3 łyżki mleka Cebulę i czosnek siekam, szklę na maśle. Dodaję zamrożony szpinak, przykrywam i duszę od czasu do czasu mieszając. Przyprawiam solą, pieprzem i gałką muszkatołową.  Jajka, mleko i mąkę dokładnie roztrzepuję w misce, tak aby nie było żadnych grudek, a masa była dobrze napowietrzona. Wylewam na patelnie i mieszam ze ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cook&Love

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.