Przepis na : śniadanie
Składniki: - 4 jajka - łyżka mleka - łyżeczka mąki pszennej - pół awokado - jeden pomidor - 50 g sera z niebieską pleśnią - szczypior - mała cebula - ząbek czosnku - sól i pieprz - łyżka masła Jajka dokładnie mieszamy z mąką i mlekiem oraz przyprawami, tak aby masa była dobrze napowietrzona. Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanym na patelni maśle. Pomidora sparzyć w gorącej wodzie, obrać ze skóry, pokroić w kostkę oddzielając pestki. Pokrojonego pomidora bez pestek dorzucić na... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...