Musy bananowe to mój ulubiony deser lub II śniadanie. Z reguły jadam je w cieplejszych porach roku, bo najlepiej smakują takie prosto z lodówki. W tym sezonie jest mi jednak dość ciepło, wiec jem jak mi przychodzi smak, z tym, że ich nie schładzam, a nawet wręcz przeciwnie: banany po wyjęciu z z lodówki podgrzewam wcześniej na czajniku;) Wersje
Zdrowa Kuchnia Sowydzisiejszych poleceniach: 1. Najnowszy numer magazynu małopolskich blogerów kulinarnych Apetyt. Polecam tym bardziej, że mam w nim swój udział, m.in współtworzyłam "Śniadanie na tarasie". W magazynie mnóstwo świetnych tematów, każdy znajdzie coś dla siebie, smakujcie:) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowyśniadaniu przyszedł czas na herbatę...Postanowiłam spróbować drugiej z kolei herbaty otrzymanej od teastore.plZ racji, że lubię herbaty inne od czarnej, wybrałam herbatę białą. Herbata białą Fujian White Long z Maliną od teastore.pl To o niej pisze sprzedawca: Biała chińska herbata z prowincji Fujian. Składa się z długich i skręconych, najmłodszych listków herbacianych. Z dodatkiem suszonych
kolorowotorcikowoPropozycja na śniadanie - placuszki owsiano -serowe Lubicie słodkie śniadanko? Ta propozycja na pewno Was ucieszy. Polecam - placuszki bardzo smaczne i sycące. Racuszki owsiano-serowe z bakaliami4 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki mąki, 1/4 szkl mleka, 1 jajko, 2 łyżeczki cukru, 2 łyżki chudego twarogu, dowolne bakalie. Wszystko dokładnie wymieszać, smażyć na oleju małe placuszku. Odsączyć na papierze
kolorowotorcikowoPoranna dawka energi - koktajl owocowy z nutką migdałową - Świeże owoce do śniadania to dobry pomysł. Dodają pozytywnej energii i nastrajają optymistycznie. Zazwyczaj wybieramy świeżo wyciskany sok. Ja proponuję koktajl
kolorowotorcikowoblogerów, kolejni wchodzą.E.Wedel zadbało nasze żołądki, mój był pusty - tym bardziej ucieszył mnie pięknie zastawiony stół, obfitujący nie tylko w słodkości.Filiżanka gorącej herbaty i pyszne kanapki - śniadanie zjedzone ! Powitani przez prezesa, ruszyliśmy na zwiedzanie Fabryki. Przed wejściem, musieliśmy się odpowiednio ubrać. Wystrojeni w fartuchy, czepki i ochraniacze na buty weszliśmy na hale produkcyjne. Czekolada wszędzie
kolorowotorcikowoRacuchy - nie wiem jak dla Was, ale dla mnie to smak z dzieciństwa.Pamiętam, że babcia robiła najlepsze, posypane cukrem... ale nie takim jak teraz, tylko
kolorowotorcikowowięc gdy tylko zaczęły być dostępne w sprzedaży od razu zaopatrzyłam się w nie. Dziś proponuję koktajl truskawkowy z miętą, który przyrządziałam sobie wczoraj z siostrą jako dodatek do śniadania. Połączenie orzeźwiające i pyszne. Wspaniały aromat truskawek i mięty sprawia, że jeszcze nie raz wrócę do tego połączenia. Składniki: 0,5 kg truskawek pół kefiru listki z 1 gałązki
Pasja SmakuIdealna sałatka na świąteczne śniadanie. Warta uwagi ze względu na szybkość przygotowania. Składniki: 20 dag szynki konserwowej słoik cebulki konserwowej puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy pęczek szczypiorku sól, pieprz majonez Wykonanie: 1. Szynkę pokroić w kostkę, przełożyć do miski. Kukurydzę, fasolę i cebulki odcedzić i dodać do szynki. 2. Szczypiorek drobno pokroić i połączyć z resztą. 3. Doprawić
Pasja Smakujakiś czas robię sobie taką sałatkę na śniadanie lub kolację. Najczęściej dodawałam do niej sosy sałatkowe Winiary, ale tym razem postanowiłam wykorzystać olej słonecznikowy od firmy Zielony Nurt i sama doprawić sałatkę. Jeśli chodzi o olej, to czuć, że jest dobrej jakości. Sałatka pod względem smaku jest z pewnością dużo mniej wyrazista niż te, do których jestem przyzwyczajona
Pasja Smakuodczułam atmosfery tegorocznych Świąt Wielkanocnych. Gości w tym roku także zapowiadało się mniej niż chociażby w roku ubiegłym. Ale i tak było pieczenie, gotowanie i przygotowanie potraw na tradycyjne śniadanie. Pracy znacznie mniej niż przed Wigilią, ale i Święta krótsze. W tym roku na stole królowały serniki, faszerowane jajka, babka i oczywiście barszcz. za oknem śnieg... a jajka
Pasja Smakuokoło 5-10 minut. Po tym czasie zacząć rozwijać z folii, odciąć górną część chleba i można już degustować :-) Ja zawsze wstawiam wieczorem, żeby szynka była gotowa rano na śniadanie. Zapach pieczonej szynki i chleba - po prostu bajka. Tym aromatem pachnie dom całe święta. Polecam ! Smacznego
Smaczne ZdrowePyszny sernik z brzoskwiniami akurat na letnie wieczory. Idealnie smakuje również jako dodatek do porannej kawy, czy jako drugie śniadanie:) Kruche ciasto:- 3 szkl.mąki orkiszowej( lub pszennej)- 250g zimnego masła- 3 łyżki ksylitolu( lub cukru)- 5 żółtek- 1 mały proszek do pieczeniaZ powyższych składników zagnieść kruche ciasto. Podzielić na dwie części. Jedną część ciasta rozkruszyć na wyłożoną papierem
Smaczne Zdrowedziwny sposób wyrastania ciasta. Nigdy wcześniej nie przygotowywałam ciasta, które wyrasta podczas schładzania w lodówce. Można je przygotować wieczorem i rano w kilka minut mamy pyszne, gorące bułeczki na śniadanie. Ja niestety nie jestem rannym ptaszkiem dlatego piekę je wieczorem , po ok.5-cio godzinnym wyrastaniu. Rano są nadal wspaniale chrupiące, tyle, że już nie ciepłe ale i tak bardzo świeże
Smaczne Zdrowemoja była przepyszna. Mąkę pszenną zamieniłam na orkiszową, dodałam także mąkę pełnoziarnistą - by było jeszcze zdrowiej. No i tradycyjnie już cukier zastąpiłam ksylitolem. Polecam baaardzo ! Idealny zarówno na śniadanie, np. z nutellą , miodem, konfiturą lub sam, bez żadnych dodatków, np.na podwieczorek do kawki, jako babeczka bananowa- ja tak właśnie zajadałam.Ciasto jest bardzo łatwe do wykonania. Nie wymaga nawet
Smaczne Zdrowe