Odmian risotta jest mnóstwo: z warzywami, owocami, serem, ziołami i owocami morza. Jest dość łatwe i szybkie w przygotowaniu; 20 minut i mamy gotową kolację) Dziś
Mia Cucina SofietaPrzyznam szczerze, że takie klasyczne gołąbki od początku do końca robiłam pierwszy raz. Zawsze miałam przekonanie, ze jest to niezwykle ciężkie i bardzo czasochłonne więc odwlekałam
Krakowskie smaki AniJestem fanem kuchni orientalnej, uwielbiam stosowane w niej ciekawe połączenia smakowe, jej prostotę, estetykę i aromat. Dlatego też nie mogło zabraknąć na moim blogu jakiejś propozycji
Wyprawy kulinarneDzisiaj proponuję lekki obiad w kolorach lata i z aromatami Orientu. Wygrałam w konkursie książkę Nigelli Lawson "Lato w kuchni przez cały rok". Nie byłabym
Kulinarne przygody GatityTakie dania bardzo lubię. Wszystko w jednym garnku! Tym razem nie wolnowar, ale też bardzo wygodnie bo wszystko w piecu. Warto kupić kurczaka dobrej jakości. Odrobinę
Stare GaryPropozycja na dzisiejszy obiad bazuje na połączeniu typowo orientalnych smaków - imbiru, czosnku, chili i sosu sojowego, a to w towarzystwie warzyw, ryżu i mięsa kurczaka. Danie
Wyprawy kulinarneCześć ! Dziś za oknem szaro i smutno. Uwierzcie, że nawet blogerka kulinarna nie ma ochoty siedzieć dziś długo w kuchni. Lepiej zaszyć się pod kocem z
Moja pasja smakuInspirację do przygotowania tego dania znalazłam w pracy. Konkretnie na biurku kolegi. Jeszcze konkretniej - w jego pojemniczku na drugie śniadanie tudzież pierwszy obiad. Pojemniczek ten, wypełniony
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaNiepozorne danie, które szybko się robi i rewelacyjnie smakuje. Przygotujecie je na jednej patelni, kolejno podsmażając przygotowane wcześniej składniki. Najpierw cebulkę, czosnek i imbir, później cukinię
cool and mintyUwielbiam dania z grilla. Najlepiej z takiego ogródkowego - spożywane na świeżym powietrzu. Są zdrowsze chociażby dzięki temu, że przyrządzane bez dodatkowego tłuszczu. I choć pogoda jeszcze
Kuchnia po mojemuwręcz frunęłam na kolejne z licznych przedślubnych spotkań. Tym razem ustalaliśmy kolor obrusów, sposób złożenia serwetek, strategię rozmieszczenia stołów, ilość i wielkość bukietów, miejsce, gdzie będzie nas można obsypać ryżem, godziny spotkania, zwiedzania i toastów, zainstalowanie muzyków, bezglutenowego gościa, i tak dalej, i tym podobnie... Godzina minęła, zanim się spostrzegliśmy, ale przynajmniej - takie mam wrażenie - mamy wszystko pod kontrolą. Przynajmniej(...)cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 40 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g jagód/borówek amerykańskich dodatkowo: syrop klonowy jagody/borówki amerykańskie olej do smażenia Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Żółtko, ricottę, mleko, olej, cukier i cukier waniliowy zmiksować na gładką masę. Dodać mąkę, zmiksować. Białko ubić. Dodać do ciasta, delikatnie mieszając łyżką
Pożeraczka, czyli raz adobrzePIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO Wegetariańskie, proste, niekoniecznie szybkie, ale pyszne! Może być serwowane solo albo jako dodatek do mięsa. Kolejne wydanie potrawy z ogromnej kopalni pomysłów
Martyna CooksPIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO Wegetariańskie, proste, niekoniecznie szybkie, ale pyszne! Może być serwowane solo albo jako dodatek do mięsa. Kolejne wydanie potrawy z ogromnej kopalni pomysłów
Martyna Cooks