smalec z cebulą - 1891 przepisów (strona:80/127)

Oponki z mięsa mielonego 155

nimi zabawy ale zaskoczenie innych gwarantowane;) SKŁADNIKI: 300g pieczarek, 500g mięsa mielonego, 1 cebula, 1 szklanka otrębów pszennych, 2 jajka, Bułka tarta Sól, Pieprz, 2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego  1 płaska łyżeczka słodkiej papryki Olej do smażenia (plus dodaje 1 łyżkę smalcu) PRZYGOTOWANIE: Pieczarki myjemy, osuszamy i ścieramy na grubych oczkach tarki . Na rozgrzaną suchą patelnie wrzucamy pieczarki

Kubki smaku
Kotlety z boczniaków nadziewane serem, a’la de volaille 126

wędzonego na zimno, nie parzonego ( około 0,3 kg) ser topiony w plasterkach, najlepiej z szynką granulowany czosnek do smaku 2 małe cebule 2-3 jajka bułka tarta do obtoczenia sól, pieprz do smaku klarowane masło lub smalec do smażenia ( można użyć oleju, chociaż osobiście wolę smalec i masło ) Na rozgrzanej patelni wytop boczek, aż się mocno zrumieni, dodaj cebulkę

Ogrodnik w podróży
Biała kiełbasa w serwatce 124

jest w dobrych sklepach ze zdrową żywnością. Danie można podać z samym pieczywem, chrzanem lub musztardą. Tutaj puree z ziemniaków plus smalec ze skwarkami. Pycha <3 Składniki 1 kg białej, surowej kiełbasy 2 l serwatki 1 cebula 3 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej sól, pieprz       Przygotowanie   Normal

R'n'G Kitchen
BITKI WIEPRZOWE W SOSIE Z CEBULKĄ 219

pytał jaką potrawą można mnie skusić -odpowiedziałabym-bitkami w sosie:). Dla mnie nie ma obiadu niedzielnego bez kotleta. 1 kg.szynki wieprzowej 4 cebule sól pieprz 2 liście laurowe kilka ziaren kolorowego pieprzu kilka ziaren ziela angielskiego mąka smalec domowa vegeta lub kupna magii ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Szynkę kroimy na kotlety.Rozbijamy je przez folię.Obtaczamy w mące i obsmażamy na smalcu.Przekładamy do rondla

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
RAGU Z KACZKI Z MAKARONEM I PANGRATTATO 237

oddzieliłam mięso od kości. Pokroiłam je na  kawałki. Zlałam wytopiony podczas pieczenia tłuszcz na którym (nie cały)  zeszkliłam drobno posiekaną cebulę i starty czosnek. Wkroiłam tymianek i dorzuciłam namoczone wcześniej rodzynki. Z solą ostrożnie, ponieważ smalec jest słony. Dodałam pokrojone kawałki kaczki. Podsmażyłam wszystko przez około 10 minut. Wlałam wino. A następnie przecier pomidorowy. Dodałam liście laurowe, gałązki

potrawyregionalne
Kanapkowa vendetta 212

posypane cynamonem. Sandwiche zapiekane z  serem żółtym mierzwionym,kurczakiem uprzednio podsmażonym na patelni, cukinią również uprzednio przysmażoną na patelni, czerwoną cebulą. Polane obficie ketchupem włocławek. I ostatnie typowane przez kolegów z poza kraju : chleb ze smalcem babci Basi i ogórkami kiszonymi popite Beherovką i ...poprzestańmy na tym A Wy z czym jecie ulubione kanapki? Co jest the best

Fiolka w kuchni
Sałatka gyros 473

sprawdzonego sprzedawcy www.Skworcu.com.pl. Składniki na sałatkę: 1 mała kapusta pekińska, lub połowa dużej 2 piersi z kurczaka 2 czerwone cebule puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 2-3 łyżki przyprawy gyros 4-5 sztuk ogórków konserwowych oliwa, olej lub smalec do smażenia Sos: 3/4 szklanki majonezu 3/4 szklanki keczupu mały jogurt naturalny  1 łyżeczka gyrosa 1. Mięso kroimy na małe(...)Kukurydzę odcedzamy. Warzywa kroimy w drobną kostkę.3. Przygotowujemy sos mieszając ze sobą majonez, keczup, jogurt i przyprawę gyrosa.4. W przygotowanym naczyniu układamy warstwowo: kapustę pekińską - mięso - czerwona cebula - sos - ogórki konserwowe - kukurydza - sos - kapusta pekińska - czerwona papryka

Apetyczna babeczka
Pasztet domowy po ... saudyjsku 171

tłusty boczek) około 1 kg tłustej wołowiny  0,5 kg cielęciny 0,5 kg wątrobek drobiowych 2-3 duże cebule 2 nieduże marchewki 2 duże czerstwe bułki pszenne 4 jajka 2-3 łyżki masła Ghee (w Polsce użyłbym smalcu, ale w Arabii Saudyjskiej  go nie ma) 2-3 liście laurowe, 3-4 ziarenka ziela angielskiego  sól, pieprz(...)skrawki mięsa i wytopić tłuszcz. Jeśli tłuszczu będzie za mało dodać masło Ghee. Kiedy tłuszcz się wytopi, dodać resztę mięsa i krótko obsmażyć na ostrym ogniu. Dodać pokrojoną drobno cebule i przyprawy z wyjątkiem gałki muszkatołowej i podlać wodą, ale tylko tyle, aby mięso było przykryte. Dusić na małym ogniu około 2 godzin, aż mięso będzie się rozpadać. W połowie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pierś z kaczki po Tajsku 215

SOKU Z LIMONKI 1 ŁYŻKA  SOSU  SOJOWEGO 1 ŁYŻKA  SOSU CHILI 1 ŁYŻKA OLEJU WARZYWNEGO albo smalec gęsi 2 ŁYŻKI DŻEMU ŚLIWKOWEGO 150ML.BULIONU Z KURCZAKA RYŻ WARZYWA NA PATELNIE CHIŃSKIE POLECAM SUPER SPRAWA 1 DUŻA CEBULA CUKROWA I JEDNA CZERWONA OGÓREK DO DEKORACJI sól,pieprz do smaku SPOSÓB;  Umyta i osuszoną pierś z kaczki oczyszczamy(...)pozostawiamy w lodówce na około 3 godziny. Im dłużej w marynacie tym lepiej. Przygotowujemy mix warzywa konfiturę ze śliwki,Ja dodałam od siebie brokuły i słodką paprykę *Obieramy cebule  i kroimy w piórka

Viola cooks with passion
Gołabki z dzika z kaszą jaglaną prażoną 137

takiej, gołąbki można przygotować z białej kapusty i zalać zamiast wodą, żurkiem. główka kapusty kiszonej, 600 g mięsa dzika* 1 cebula, 100 g kaszy jaglanej prażonej, 5 owoców jałowca, sól, pieprz, tłuszcz do smażenia (u mnie gęsi, może być smalec, masło), 30 g suszonych grzybów, 100 ml soku z kiszonej kapusty, listek laurowy, kilka ziaren pieprzu czarnego, kilka ziaren ziela(...)minut aż kasza wchłonie wodę. Zdjąć z ognia i odstawić na kolejne 10-15 minut. Kaszę gotować pod przykryciem. Grzyby zalać niewielką ilością zimnej wody i ugotować do miękkości. Cebulę pokroić w kostkę, poddusić na tłuszczu dodając szczyptę soli i cukru, oraz rozgnieciony jałowiec. Mięso wymieszać z kaszą i cebulą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Usunąć z kapusty uszkodzone

królestwo garów
PASZTECIKI Z MIĘSEM I CZARNYM SEZAMEM /Bezglutenowe i Tradycyjne. 204

jakim. Delikatne, rozpływające się w ustach, a zarazem kruchutkie ciasto (bezglutenowe!) trzyma w ryzach magiczne nadzienie. Kremowe, aromatyczne "wnętrze" to mocno mięsny farsz z pokaźną nutą warzyw, dużą ilością cebuli i... z czarnym sezamem, który też szyderczo "patrzy" na nas "z góry" (z góry pasztecików rzecz jasna). Takie oto właśnie pyszności serwujemy sobie od święta - a święta mamy różne(...)łyżeczka,- jajka - 2 - jedno do ciasta, jedno do smarowania,- masło - 3/4 kostki /my dałyśmy całą.- smalec - 1/4 kostki,- kwaśna śmietana - 2 łyżki,+ Czarny Sezam - do posypywania przed pieczeniem./NA FARSZ:- Indyk, 1,5 kg- Porcja Warzyw, tacka: por, seler, marchew, pietruszka, kapusta,- Cebula, 75 dag - 80 dag,- czarny pieprz, do smaku- pieprz ziołowy, opakowanie- ziele angielskie, 4- pieprz ziarnisty kolorowy

Wypisz Wymaluj
Babka ziemniaczana. Rejbak, kugiel, pyrczok, kartoflak 300

tłuszczu szklimy pokrojoną drobno cebulę, do zeszklonej dodajemy czosnek i pokrojoną w drobną kostkę wędzoną wędlinę. Mieszamy razem, cebulę delikatnie rumienimy, zdejmujemy patelnię z ognia i studzimy. Piekarnik rozgrzewamy do 200⁰C. Średnio wysoką (4-5cm) formę wielkości 21/28cm smarujemy smalcem i wysypujemy tartą bułką lub kaszą kukurydzianą. Odciskamy dokładnie masę ziemniaczaną, dodajemy do niej całą przestudzoną zawartość patelni(...)odsmażyć na niewielkiej ilości oleju rzepakowego – będzie jeszcze bardziej chrupiąca i pyszna. SKŁADNIKI 2,5kg ziemniaków typu B lub C (waga po obraniu) 3 jajka rozmiaru M 3-4 cebule (400g) 3-4 ząbki czosnku 150g wędzonej szynki lub łopatki 150g wędzonej słoniny 2 pełne (z lekkim czubkiem) łyżki mąki pszennej 3 pełne (z lekkim czubkiem) łyżki mąki ziemniaczanej

Karo in the Kitchen
Stroganow z jelenia 235

pomidorowej 150 ml bulionu wołowego * 50 ml wytrawnego, czerwonego wina ** 4 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 1 duża cebula 5 owoców jałowca 3 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 łyżeczka słodkiej papryki ½ łyżeczki ostrej papryki 1 płaska łyżka mąki pszennej 1 łyżka smalcu świeżo mielony pieprz czarny sól Instructions Mięso kroimy w plastry w poprzek włókien, a następnie w podłużne(...)mięsa dokładnie pokryła mąka. W rondlu do duszenia rozgrzewamy smalec. Na bardzo dobrze rozgrzany tłuszcz wrzucamy porcję mięsa i obsmażamy, aby mięso przyrumieniło się z każdej strony. Podsmażone mięso przekładamy na talerz, pozostawiając tłuszcz w rondlu. Wszelkie przyrumienienia na dnie rondla są jak najbardziej wskazane. Dodajemy posiekaną w piórka cebulę i chwilę smażymy. Następnie dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki

Wędrówki po kuchni
Jak przyrządzić pasztet belgijski? 436

kości, 60-70 dag udźca indyka, 25 dag wątróbek drobiowych, 20 dag surowego podgardla albo boczku, 5 jaj, 2 duże cebule, 2 spore marchewki i 2 równie pokaźne pietruszki, 1 dag suszonych grzybów – najlepiej borowików, 1 łyżka smalcu dla nadania specyficznego smaku, 2 małe liście laurowe, 6-8 ziaren ziela angielskiego, gałka muszkatołowa, czarny pieprz mielony i w ziarenkach(...)krotnie przez maszynkę. Potem następuje ucieranie i wybijamy kolejno jajka, wlewając po kilka łyżek wywaru. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką, mieszamy w końcu z całymi orzechami. Przygotowaną, wysmarowaną smalcem formę lub formy, napełniamy masą pasztetową. Pamiętajcie, że nie należy wypełniać foremek po brzegi, bo pasztet urośnie. Wstawiamy do gorącego piekarnika. Pieczemy w temp. 180°C przez 60-75 minut. Pięknie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gulasz wieprzowy po myśliwsku na piwie 132

pszenna, rozmieszana z wodą do zagęszczenia sosu smalec wieprzowy do smażenia Mięso płukamy , osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w średniej wielkości kostkę . Na dobrze rozgrzanej patelni ,obsmażamy na smalcu, małymi porcjami , tak żeby mięso się przypiekło i nie puściło soków . Przekładamy do głębokiego garnka . Na tej samej patelni podsmażamy obraną , pokrojoną cebulę , posiekany czosnek i boczek . Po usmażeniu przekładamy

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania