słonecznikowe - 1716 przepisów (strona:21/115)

Sernik na kakaowym spodzie z borówkami amerykańskimi 313

Ciasto kruche: 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek kakao 1,5 kostki masła 1 opakowanie cukru waniliowego ¾ szklanki cukru białego 3 szklanki mąki tortowej Masa serowa: ½ szklanki oleju słonecznikowego 1 łyżeczka przyprawy do sernika z wanilią i kardamonem 1 pakowanie cukru waniliowego 2 opakowania budyniu waniliowego 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 3 jajka 1 kg twarogu Do dekoracji

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cuda z cukinii, czyli ciasto czekoladowe z cukinią 139

mineralnych. Czekoladowe ciasto z cukinią Składniki na ciasto: 2 małe cukinie (340 g) 8 łyżek masła (115 g) Niecała szklanka drobnego cukru do wypieków (200 g) pół szklanki oleju słonecznikowego lub rzepakowego (115 g) 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii szczypta soli 2 duże jajka pół szklanki kwaśnej gęstej śmietany lub jogurtu naturalnego (115 g) 1 i ¾ szklanki mąki pszennej

KulinarneImpresje.pl
Ciasto serowe z tuńczykiem, pomidorem i kawałkami mozzarelli 191

jajka 50 ml oleju 100g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) sól, pieprz (do smaku) Dodatkowo: 50g żółtego sera Ponadto: 1 puszka tuńczyka w oleju słonecznikowym Princes 1 kulka mozzarelli 1 pomidor Wierzch: żółty ser do posypania Jajka należy ubić do puszystości. Mieszając - dodać olej i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. (Konsystencja powinna być jednolita oraz gładka

Di gotuje
Rolada szpinakowa z nadzieniem z tuńczyka i suszonych pomidorów 243

czym ponownie zawinąć. Schłodzić w lodówce przed podaniem. Rolada szpinakowa z nadzieniem z tuńczyka i suszonych pomidorów O czym warto pamiętać przygotowując roladę. Użyłam tuńczyka w zalewie z oleju słonecznikowego. Można użyć także tuńczyka w zalewie z wody, czy w sosie własnym. Przed podaniem roladę warto włożyć na 30 minut do zamrażalnika. Będzie nam dużo łatwiej wtedy całość pokroić. Lubisz

mecooks
Roladki francuskie z masą tuńczykowo serową na ostro 176

dostały. Pięknie podczas pieczenia się połączyły i bukiet kwiatów 🌹🌹🌹🌹🌹 utworzyły. Listki bazylii 🌿 nie tylko je upiększyły, ale swojego smaku dołożyły.  Składniki: 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju słonecznikowym Princes, 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego ok. 375 g, 1 opakowanie sera sałatkowo kanapkowego półtłustego ok. 270 g, pieprz młotkowany z kolendrą do smaku, pieprz kolorowy świeżo mielony do smaku

Moniki Smakołyki
jajka perliczki z awokado- tarta orkiszowa 174

świeżość  utrzymują  przez wiele miesięcy, nawet do 1 roku. Forma 30x11 190 g mąki orkiszowej - zmieliłam płatki 70 g mąki ryżowej - zmieliłam czarny ryż 30 ml oleju słonecznikowego 40ml oliwy z oliwek 2 łyżki suszonych ziół do smaku sól do smaku 80 ml wody środek 1 duże jajko 160 g śmietany garść szpinaku 1 awokado jajka perliczki czosnek

w mojej kuchni
MLEKO ROŚLINNE - KTÓRE NAJLEPSZE DO LATTE? 197

napoju znajdziecie tutaj ) Poziom spienienia: 6/10 Cena: 8,90 zł Dostępność: napój jest dostępny np. w Lidlu Składniki: baza owsiana (99,5%) - woda, bezglutenowy pełnoziarnisty owies (11,5%)*, olej słonecznikowy*, sól (* - z kontrolowanych gospodarstw ekologicznych) Zawartość tłuszczu na 100 ml: 0,8 g Ogólny ranking: 9/10 Dotychczas nie wyobrażałam sobie kawy bez kremowego, dobrze spienionego mleka. Jednak z czasem zmieniłam

Emcia Pichci
spaghetti z pesto z czosnku niedźwiedziego 178

składniki: ok. 300 g makaronu spaghetti 100 g liści czosnku niedźwiedziego 25 g pestek dyni Helio 70 ml oleju np. słonecznikowego ok.1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz dodatkowo: starty ser do podania wykonanie: Makaron gotujemy al dente lub wg wskazań na opakowaniu. Liście czosnku niedźwiedziego miksujemy z pestkami dyni oraz olejem na papkę. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą oraz

Domowy Smak Jedzenia
Sałatka z serem feta 186

główka 350 g * pomidorki daktylowe 15 sztuk * ogórek zielony * papryka czerwona * cebula czerwona pół * feta 270 g * słonecznik łuskany pół szklanki Sos: * 4 łyżki oliwy z oliwek lub oleju słonecznikowego * 3 łyżki soku z cytryny *natka pietruszki łyżeczka * zioła prowansalskie szczypta * sól szczypta * pieprz szczypta Słonecznik podprażyć na suchej patelni. Ogórek , paprykę,cebulę oraz fetę pokroić w kostkę. Odłożyć

Kulinarne przygody
tarta z maki orkiszowo-ryzowej ze szpinakiem 136

Składniki Forma 30x11 190 g mąki orkiszowej - zmieliłam płatki 70 g mąki ryżowej - zmieliłam czarny ryż 30 ml oleju słonecznikowego 40ml oliwy z oliwek 2 łyżki suszonych ziół do smaku sól do smaku 80 ml wody środek 1 duże jajko ,lub dwa małe 160 g śmietany 1 szklanka szpinaku 2 szklanki szpinaku sól i pieprz do smaku Wykonanie Zmielić ryż

w mojej kuchni
Chleb z chrupiącą skórką 141

chlebki, ja osobiście piekę 1 duży  700 g mąki pszennej lub chlebowej 300 ml letniej wody 130 ml letniego mleka 25g świeżych drożdży 2 łyżki oleju rzepakowego lub słonecznikowego 1,5 łyżeczki soli 2 łyżeczki cukru  Składniki na pomadę : 100 ml wody czubata łyżeczka mąki szczypta soli Przygotowanie: Ze składników dobrze wyrobić ciasto aby było gładkie i sprężyste

W garach u Gosi
Pieczone frytki z selera 312

zakładce Komentarz. Zapraszam także do odwiedzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz na Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki na frytki. 60 dkg selera (korzeń) 3/4 łyżeczki słodkiej papryki mielonej 3 łyżki oleju słonecznikowego 1 płaska łyżeczka soli 1/2 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki Sos: 1 opakowanie serka kremowego (150 gr, użyłam tego bez laktozy) szczypta szafranu 3 łyżki jogurtu naturalnego

mecooks
BABECZKI Z TUŃCZYKIEM I GROSZKIEM 141

groszku z puszki po odsączeniu z zalewy 150 g tuńczyka w sosie własnym Princess (pod odsączeniu z sosu) 200 g mąki 2 jajka 100 ml mleka 100 ml oleju słonecznikowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki natki pietruszki 100 g sera pokrojonego w kostkę np mazdamer sól pieprz ostra papryka w proszku łyżka płatków owsianych Mąkę, sól, pieprz, ostrą

Kuchnia w oparach
Jak zrobić sos czosnkowy bez laktozy? 530

jedzą mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego. Otóż dla wegan przygotowanie sosu czosnkowego jest trochę bardziej pracochłonne gdyż osobno należy przygotować majonez. Do jego przygotowania będziesz potrzebować: 100 ml oleju słonecznikowego,50 ml mleka sojowego lub ryżowego, 1 łyżka soku z cytryny , sól pieprz. Wszystko ubij przez około 2 minuty. Sos czosnkowy : majonez wegański 1 łyżka, sól, pieprz, 2-3 ząbki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
WARSZTAY Z OLEJEM WIELKOPOLSKIM 118

Jest to deser idealny dla osób, które nie przepadają za bardzo słodkimi deserami. Dla mnie przepyszne. Każde danie było na bazie OLEJU WIELKOPOLSKIEGO. Olej wielkopolski  Wysokiej jakości olej słonecznikowy, charakteryzuje się klarowną barwą, delikatnym smakiem. Wydobywając z naszych potraw to, co najlepsze, podbije najbardziej wymagające podniebienia, a jego uniwersalne zastosowanie docenią miłośnicy zdrowej, ale także zróżnicowanej kuchni. Jest doskonały

Kuchnia w oparach