tego z samej surowizny, czyli wersja raw, a przede wszystkim zero gotowania i stania w ten upał przy garach, do tego jest sycący i całkiem treściwy dzięki słonecznikowi, więc spokojnie może być głównym posiłkiem. Jest tak piękny, że zdjęć nie poddałam praktycznie żadnej obróbce i tak samo cudownie smakuje, czyli jest lekko słodki, ale bardzo orzeźwiający. Użyłam buraków z mojego
greenscarfSkładniki : 3 kg ogórków 1 kg marchewki 1 kg cebuli 1 kg czerwonej papryki , grubościennej 2 opakowania, ziaren gorczycy ( około 4-5 łyżek ) 4 łyżki soli 2 szklanki, oleju słonecznikowego Zalewa: 5 szklanek wody 3 szklanki octu 10 % ,spirytusowego 3 szklanki cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ogórki ,kroimy na mandolinie w cieniutkie plasterki . Marchew , obieramy , ścieramy na tarce o grubych oczkach
Ogrodnik w podróżyrukola z orzechową nutą oraz letnie borówki, jagody z wiosennymi kwiatami. Składniki: CIASTO: 90 g rukoli 2 szkl. mąki 1 szkl. cukru 100 g orzechów 2/3 szkl. oleju słonecznikowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka CUKIER FIOŁKOWY: 3/4 szkl cukru 3/4 szklanki fiołków MASA: 250 g masła 1 litr mleka 2 budynie śmietankowe bez cukru 2 płaskie łyżki
Kuchnia w oparachWielbiciele buraczków będą na TAK. Składniki 500 g czerwonych buraczków 4 dymki ze szczypiorkiem 3 pomarańcze 4 łyżki soku cytrynowego sól biały pieprz 4 łyżki oleju słonecznikowego Przygotowanie Buraki umyłem zawinąłem w folię, Upiekłem w piekarniku w temperaturze 190 stopni C , półtora godziny. Po ostudzeniu pokroiłem w cienkie plasterki. Dymkę po umyciu i oczyszczeniu pokroiłem w cienkie krążki. Pomarańcze obrałem
R'n'G Kitchenprodukty są w 100% naturalne, z pierwszego tłoczenia oraz nierafinowane. W ofercie Olejowych Smaków znajdują się m.in. takie oleje jak: użyty przeze mnie olej rzepakowy, ale także lniany, kokosowy, słonecznikowy, sezamowy, konopny, z pestek dyni, z wiesiołka, czy też z czarnuszki oraz mąki: kokosowa, lniana. Z całą ofertą Olejowych Smaków można się zapoznać na stronie: olejowesmaki.pl
Simply Foodprzecier pomidorowy 100 g • papryka mielona słodka 1 łyżka • pieprz cayenne 0,5 łyżeczki • sól 10 g • kmin rzymski 1 łyżeczka • ząbek czosnku 1 szt • olej słonecznikowy 50 g • liście nasturcji (opcjonalnie) Sposób przygotowania Kroimy paprykę oraz cebulę w kostkę. Odcedzamy z zalewy kukurydzę, fasolę czerwoną i czarną. Suszymy. Do przecieru pomidorowego dodajemy poszatkowany czosnek, paprykę słodką, paprykę cayenne, pieprz
chefintheforestsię ją błyskawicznie i jest pyszna i słodko-winna-mniam-polecam Składniki: 2 średnie cukinie 3 ząbki czosnku 1 łyżka miodu 2-3 łyżki octu 10 % 60 ml oleju słonecznikowego sól,pieprz 3 łyżki posiekanego koperku Przygotowanie: Cukinię tniemy na długie cienkie plastry,solimy i przygotowujemy zalewę. Czosnek kroimy w plastry ,dodajemy miód,ocet,olej sól,pieprz do smaku
Swojskie jedzonkoktórzy polubili ciasto ze szpinakiem. * SKŁADNIKI na 10-12 porcji Rolada szpinakowa leśny mech: 200 g świeżego szpinaku typu ' baby ' 3 jajka 150 g cukru 125 ml oleju słonecznikowego lub rzepakowego 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z 1 cytryny Krem śmietankowy: 300 ml śmietany kremówki 36% 200 g sera mascarpone 2 łyżki cukru pudru
Food Squaresłodkiej papryki) 1/2 łyżeczki pieprzy kajeńskiego Mieszanka ziół włoskich (tutaj jest przepis) lub dowolne suszone zioła: np. tymianek, oregano 1/2 szklanki kaszy jaglanej 2 jajka 2-3 łyżki oleju słonecznikowego Sos 2 łyżki majonezu 4 łyżki lekkiego jogurtu 1 łyżeczka sosu sriracha lub tabasco (opcjonalnie) Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Nastaw piekarnik na 190 stopni z termoobiegiem
Niedzielny kucharzniedzielny poranek jeszcze przed śniadaniem. Przepis pochodzi z bloga Greenkitchenstories.com Składniki: 250 g (około 2 szklanki, czyi 2 średniej wielkości bulwy) tartych buraczków 100 g (2/3 szklanki) oleju słonecznikowego 125 ml (1/2 szklanki) miodu 50 g (1/2 tabliczki) czekolady 70 proc. połamanej na kawałki 3 jajka 375 g (1 ½ szklaki) mąki 5 łyżek kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Olej
Niedzielny kucharzprodukty są w 100% naturalne, z pierwszego tłoczenia oraz nierafinowane. W ofercie Olejowych Smaków znajdują się m.in. takie oleje jak: użyty przeze mnie olej lniany, ale także rzepakowy, kokosowy, słonecznikowy, sezamowy, konopny, z pestek dyni, z wiesiołka, czy też z czarnuszki oraz mąki: kokosowa, lniana. Z całą ofertą Olejowych Smaków można się zapoznać na stronie: olejowesmaki.pl
Simply FoodCzas przygotowania 1 hr Pulpeciki 400 g udźca z jelenia 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki musztardy pełnoziarnistej 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki oleju słonecznikowego 25 g masła szczypta suszonego cząbru szczypta suszonego rozmarynu szczypta suszonego estragonu pieprz czarny sól Sos 350 g brązowych pieczarek 400 ml bulionu wołowego 150 ml brandy 150 ml kwaśnej
Wędrówki po kuchninaturalne, z pierwszego tłoczenia oraz nierafinowane. W ofercie Olejowych Smaków znajdują się m.in. takie oleje jak: użyty przeze mnie olej z pestek dyni, ale także rzepakowy, kokosowy, słonecznikowy, sezamowy, lniany, konopny, z wiesiołka, czy też z czarnuszki oraz mąki: kokosowa, lniana. Z całą ofertą Olejowych Smaków można się zapoznać na stronie: olejowesmaki.pl
Simply Foodmąki pszennej chlebowej 7 g suchych drożdży lub 14 g świeżych drożdży szczypta soli 250 ml mleka 1 jajko 80 g masła, roztopionego (lub 60 ml oleju słonecznikowego) pół szklanki cukru 8 g cukru waniliowego Jagodowe nadzienie: 300 g jagód 3 łyżki cukru 1 łyżka skrobi ziemniaczanej Wszystkie składniki na nadzienie wymieszać. Mąkę pszenną wymieszać z suchymi drożdżami (ze świeżymi
Czerwień i błękitIdealne ciasto na słodki poczęstunek. Najlepsze zaraz po ostudzeniu. Tortownica 24 cm Ciasto: 2 duże jajka 2 szklanki mąki pszennej tortowej 1 szklanka naturalnej maślanki ¼ szklanki oleju słonecznikowego ½ szklanki cukru 1 opakowanie cukru z wanilią Dr.Oetker 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka obranego agrestu Kruszonka: 1 szklanka mąki pszennej ½ kostki masła 82% ½ szklanki cukru Sposób przygotowania: Do miski
Wanilia i Kardamon