jednakże dopiero teraz znalazłam odrobinę czasu aby pomyśleć w jaki sposób mogłabym użyć mojego prezentu.A ponieważ nadarzyła się okazja - jaką był Dzień Babci zdecydowałam się na upieczenie wyjątkowego słonecznikowego serduszka. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 4 łyżki kakao 2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki przyprawy korzennej szczypta soli fiolka (2 ml) olejku maślano - waniliowego
Taste Therapyroślinne) 1 łyżka mleka w proszku (może być roślinne), mleko to nie jest konieczne 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli 50 ml wody zimnej 40 ml oleju roślinnego (rzepakowego, słonecznikowe lub z pestek winogron) 20 gr drożdży świeżych Nadzienie: 3 małe jabłka 40 ml mleka do posmarowania Jabłka umyć, przekroić na 4 części, wyciąć gniada nasienne (nie trzeba obierać
moj przepis nakakaowa owsianka (na zimno) przełożona musem morelowym w słoiku po domowym maśle słonecznikowym~ Zapraszam po niestety ostatni w tym sezonie przepis z jagodami... ... jagodowy tofurnik ! Mój pierwszy! :) KLIK TUTAJ lub na zdjęcie
breakfast of dreamskolejnych ;) Potrzebujemy: Kruche ciasto z przepisu poniżej, znajdziecie go klikając w ten LINK Pianka: 5 białek 1 szklanka cukru 1 op cukru waniliowego 2 budynie waniliowe 1/2 szklanki oleju słonecznikowego, ja użyłam zimnotłoczonego oleju od Oleofarm Ponadto: 500 g owoców czerwonej porzeczki, obranych i umytych Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie cały czas ubijając dodajemy po łyżce cukrów i miksujemy
MamaOskarkaProstokąty następnie obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju. Ja swoje kotlety podałam z ziemniaczkami posypanymi koperkiem i liśćmi botwiny buraczków liściowych skropionych olejem słonecznikowym tłoczonym na zimno od Oleofarm . Skomentuj
MamaOskarkaowsianka na mleku sojowym z otrębami, jabłkiem (również w środku - dodane podczas gotowania) i domowym masłem słonecznikowym~ Wczoraj zrobione. Pokochałam od pierwszej łyżeczki. I jak ładnie po anielsku się nazywa - sun butter ;) Wczoraj, oprócz zrobienia tego pysznego masła, w końcu też zmobilizowałam się do pobiegania i...kurcze, myślałam, że będzie gorzej! Myślałam, że po prawie rocznej przerwie 3km będą dobrym
breakfast of dreamsowsianka na mleku sojowym z otrębami, winogronem (także w środku) i masłem słonecznikowym~ Sama się sobie dziwie, że te fioletowe kuleczki wylądowały w dzisiejszej owsiance...Nie przepadam za winogronem, na blogu pojawił się może 2 razy? Ale jak dzisiaj spojrzałam na kiść winogron jakoś naszło mnie żeby dodać je owsianki... Cóż, smakowało
breakfast of dreamsjabłkowe wegańskie tofurniczki z patelni z konfiturą miętowe jabłuszko i masłem słonecznikowym~ Otworzyłam się przed kimś, opowiedziałam o sobie. Co z tego mam? Jeszcze większą świadomość, żeby nie ufać. I zawiedzenie. Smutek i samotność. W zamian za prawdę. Nie, nie nauczę się ufać ludziom, jeśli każdy będzie mnie wystawiał do wiatru, znowu sama zostałam
breakfast of dreamswegański bezglutenowy marchewkowy omlet z tofu podany z domowym cynamonowym masłem słonecznikowym~ Wczoraj miałam nieprzyjemny dzień...zaczynając od prawie godzinnego czekania w kolejce do lekarza po skierowania na badania, na owych badaniach - pobieraniu krwi - kończąc. Już pisałam, że nie zbyt dobrze znoszę ten zabieg, ale wczoraj...nie dość, że mam cienkie żyły i gęstą krew to jeszcze sama chciałam zrobić
breakfast of dreamsjabłko w wegańskim dyniowym cieście owsianym z domowym cynamonowym masłem słonecznikowym~ Dzięki temu, że poniedziałki zawsze mam wolne dzisiaj jeszcze nie poszłam do szkoły, jak pozostali uczniowie, którym skończyły się ferie. Jednak i tak muszę ten dzień poświęcić za naukę, bo w ferie jakoś nie mogłam się do tego zabrać, a na powitanie od jutra czekają mnie 4 sprawdziany... PRZEPIS
breakfast of dreamsChleb słonecznikowy na zakwasie... Pszenny, mocno najeżony słonecznikiem. Na zakwasie żytnim razowy. Idelany do codziennych kanapek. Po prostu pyszny! Składniki: Zaczyn: 1/2 szklanki zakwasu żytniego; 1 l letniej, przegotowanej wody; 500 g mąki pszennej razowej (typ 2000); Ciasto chlebowe: 300 - 400 g mąki psznnej razowej (typ 2000); 1 kg mąki pszennej (u mnie typ 650); 1 szklanka letniej, przegotowanej wody
Gospodyni Miejskadałam nieznacznie więcej) po 1/2 łyżeczki: cynamonu, imbiru, kardamonu, mielonych goździków 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 250 g brązowego cukru dark muscovado 150 ml oleju słonecznikowego 2 średnie jajka 100 g rodzynek (można dać mniej) 50 g wiórków kokosowych 50 g orzechów włoskich sok z 1/2 dużej pomarańczy + skórka otarta z 1 pomarańczy 1 łyżka soku
Smaki Na Talerzuciasto śmiało można upiec w keksówce. A wszystko bez dodatku cukru, można chcieć więcej? 😉 Ciasto czekoladowo-jogurtowe: 1 tabliczka gorzkiej czekolady 3 łyżki miodu 0,5 szklanki oleju słonecznikowego 1 jogurt grecki lub bałkański (400g) 2 duże jajka wiejskie 2 szklanki mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 gruszki Do rondelka wlewamy olej, łamiemy czekoladę i dodajemy miód
Cooking Monsterdałam nieznacznie więcej) po 1/2 łyżeczki: cynamonu, imbiru, kardamonu, mielonych goździków 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 250 g brązowego cukru dark muscovado 150 ml oleju słonecznikowego 2 średnie jajka 100 g rodzynek (można dać mniej) 50 g wiórków kokosowych 50 g orzechów włoskich sok z 1/2 dużej pomarańczy + skórka otarta z 1 pomarańczy 1 łyżka soku
Smaki Na Talerzu